Вакантните места в МВР са над 5 000, търсят се нови полицаи

Pan.bg 17 дек 2017 | 16:34 views (1914) commentaries(0)
img
dnevnik.bg


Министерството на вътрешните работи спешно търси полицаи. Във ведомството има над 5000 вакантни щата, съобщава Би Ти Ви.

До недостига и спешната нужда от запълването му се е стигнало, тъй като много служители са се пенсионирали или са преминали на други длъжности и в други дирекции. Полицията търси да назначи 5027 униформени в цялата страна, което е 10% от щата в системата.

Най-много полицаи се търсят в най-голямата дирекция – столичната. Конкурс е обявен за 306 патрулиращи полицаи, 50 пътни полицаи, 50 оперативни работници и 15 разследващи, информира телевизията. На сайта на МВР се вижда, че само миналата седмица е обявен конкурс за 112 нови служилите в СДВР - старши полицаи и младши пътни полицаи.

Може да кандидатства всеки, който отговаря на определени изисквания – да бъде български гражданин, до 40 години, неосъждан, да няма обвинения срещу него, физически и психически годен.

Одобрените кандидати за полицаи ще преминат специални курсове – в Академията на МВР и в центровете за подготовка. Заплатата за униформени ще бъде между 700 и 1000 лева. За разследващите полицаи, за които е задължително юридическо образование, тя ще бъде по-висока – над 1000 лева.

Повече за заплатите на полицаите и предстоящото през 2018 г. увеличение четете тук.

Оказва се, че желаещи да станат служители на реда има, след като в някои служби за едно място се борят по петима души. Към професията проявяват интерес хора от всякакви браншове, дори и завършили консерваторията, разказват от СДВР.

"Преди всичко търсим мотивирани хора, които искат да работят и да се развиват в МВР, да са психически уравновесени и физически добре подготвени. Други качества са лоялност, комуникативност, работа в екип", изброи зам.-директорът на СДВР Борислав Борисов.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker