Каракачанов: Няма да подкрепим Истанбулската конвенция! Нямаме нужда от други полове

Pan.bg 19 яну 2018 | 18:17 views (1083) commentaries(13)
img
"Нашата позиция е ясна. Не подкрепяме Истанбулската конвенция и може беше предложението да се извади тази точка от дневния ред на Министерски съвет", заяви в кулоарите на парламента вицепремиерът Красимир Каракачанов, след като в зала отговаря на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол.

"Тя създава не само съмнения, но и реални тревоги в обществото и този въпрос трябва да се обсъжда не само със специализирани НПО-та, но и с онези кръгове в българското обществото, които имат по-консервативни гледни точки.

Не смятам, че България трябва да върви в тази посока с приемане на различни полове. А и не е най-важното. Не може докато светът се тресе от различни проблеми, ние в Европа да си измисляме проблеми с трети пол или 12-и пол.

Ние сме против и няма да я подкрепим в пленарна зала. Преводът не решава нищо, тъй като ние сме длъжни да изберем английски или френски и сме избрали първия. Затова преводът нищо не решава", обяви Каракачанов.

pik.bg


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  надарена кака 19 яну 2018, 18:22
   
  0
   
  7

  "Каракачанов: Няма да подкрепим Истанбулската конвенция! " Дреме ми на сливчето!

 2. #2
  Народна мъдрост 19 яну 2018, 20:43
   
  1
   
  7

  "Времето лекува" е народната мъдрост. То преди известно време простолюдието е било първоначално и против доставените от Европа (Брюксел по-точно и тогава!) трамваи. Били опасни. Някои и до ден днешен прескачат трамвайните релси в София, защото можело да те удари ток. Ти да видиш!? И в Истанбулската конвенция няма "трети пол" или "12-ти пол. В нея половете са два, разделени по биологичен секс-критерий (какво има между краката примерно) и по социална джендър-роля (дали патрЕот примерно бие майка, жена, тъща, братовчедка, балдъза ...). Бие наред, както се казва. Но не се развежда с жената, защото от друга страна няма кой да готви "манджа за войводи" и няма кой да пере "воеводски" чорапи. Които са заприличали на скиобувки вечерта и може да ги изправиш срещу стената вертикално.

 3. #3
  ЦИТАТ 19 яну 2018, 21:57
   
  2
   
  2

  ...
  Член 3 — Определения
  За целите на настоящата Конвенция:
  ...
  в „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики,
  които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;
  ...

 4. #4
  Сърбия, Черна Гора, Албания ... 19 яну 2018, 22:31
   
  1
   
  3

  ..., Турция и др.под. специфични държави са ратифицирали вече Истанбулската конвенция. Вече! А нашата европейска България, кога? № 3-ти, добре ни цитираш едноименния чл. 3-ти от Истанбулската конвенция. Това добре. Но не си кадърен да тълкуваш систематично целия текст (от чл. 1 до чл. 81 на въпросната конвенция. А плюс това заради такива екземпляри, като тебе, Съветът на Европа е издал в твоя чест и в чест на всеки друг нуждаещ се от излишни обяснения нарочен обяснителен доклад. Така всичко вече е станало пределно ясно за нормалните хора и вече е отпаднало всичко отрицателско спрямо Конвенцията. Но за разлика в Сърбия например, у нас простолюдието продължава упорито да копае на своята ялова нива.

 5. #5
  попа 19 яну 2018, 22:40
   
  5
   
  2

  Надарена како? Еби се във вмирисаната слива със свинска опашка. Преди да драскаш тук вземи прочети Конвенцията тя не е много дълга! И после ско имаш нещо в главата ще разбереш, основната скрита уловка е да се задължим да признаем т.н.(социален пол). И ако не дай боже това се случи един ден, твоя приятелка може да те осъди, че си и казала че е ЖЕНА. Дъщеря ми живее в Англия и разказва за уволнен учител заради това, че казал на ученичка БРАВО МОМИЧЕ. Искам жените да са защитени,но искам внук ми да е мъж а внучката да е жена.

 6. #6
  Предположение и съвет 19 яну 2018, 23:28
   
  2
   
  3

  № 5, в Англия може и да е имало уволнен учител по някаква причина. Но не защото този учител е казал "Браво момиче!", а защото този учител може да е казал, като тебе по-горе: "Надарена како? Еби се във вмирисаната слива със свинска опашка". По-добре не ходи в Англия при дъщерята! Докато се изучиш. Наистина може да те опандизят в Англия за подобни пиперливи балкански мачовски излияния. А след неизбежната ратификация на Истанбулската конвенция у нас, тук също ще започне да ти се случва по конкретните поводи. Мисли си ги на ум в краен случай, но си заший устата за подобни балкански мачовски псувни на джендър основа! Съветвам те.

 7. #7
  Kuku 20 яну 2018, 00:55
   
  4
   
  0

  Тази конвенция защитава ли ме мен,и аз какво тябва да направя ако на жена ми не и се работи и цял ден е в фейсбука ,играй игрички на лаптопа,и се грижи повече за кучето от колкото за мъжа си,и като се върна след 10 часа работа и нама нищо за вечеря и аз ще си мълча и ще си сготвя за да не наруша истамбулскста конвенция,такива курви ксто надарената кака това искат ,курви мрсни,и при комунизма имаше курвалък много ама това бие всичко,където няма вяра в бога така ще бъде.курвалък .

 8. #8
  До 7-ми 20 яну 2018, 02:17
   
  1
   
  1

  Реално не те защитава Истанбулската конвенция. Въпреки, че не ти се разбира много-много по това време на денонощието фактическата обстановка, която си се постарал да изредиш по-горе. Но доколкото те разбирам, имаш право да се разделиш (разведеш) с недостойната според теб съпруга. За това си има Семеен кодекс. Без бой. На никаква цена. Истанбулската конвенция цели да забрани насилието, а не нечие разочарование в рамките на брака.

 9. #9
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 20 яну 2018, 10:49
   
  6
   
  0

  ТУЙ ДОБРЕ Г-н МИНИСТЪР,А КОАЛИЦИЯТА
  ДО КОГА!?

 10. #10
  Borei 20 яну 2018, 13:06
   
  2
   
  0

  Т.н. "Истанбулска конвенция" няма никакъв смисъл за нас!

  Имаме си достатъчно други закони и разпоредби от моного години, забраняващи и наказващи насилието! И какво отношнеие имат половете към насилието? На Запад даже и насилие към животните е наказуемо. Всяко насилие, независимо от пол, височина на тялото, тегло на индивида, има ли нещо в главата или не :), (какво има между краката и има ли изобщо нещо, е без значение за закона!!!) .. вече отдавна е забрането и се наказва по съществуващото у нас законодателство! Понякога жените бият мъжете и децата си, това също влиза в действащото ни законодателство. Имало е и случаи, жена да удря мъжа си с бутилка по главата, понеже последният е пиян и я дразни..
  Когато им някакво насилие, то просто трябва да се прилагат наличните закони и толкоз!!! За какво ни е някаква си допълнителна "Истанбулска конвенция" тогава още???

  Няма ниакакъв смисъл от нея за България! Които други страни искат, да си я подписват и следват! Нас какво ни засяга тя?

  И западните страни, ако искат, да си дефинират каквито си искат "полове": "социални", "психопатически", "нервнопаралитически", "космически" :)... тяхна си работа!

  Но да ни оставят на мира с тази глупост!!!

 11. #11
  Борейчо (10), 20 яну 2018, 14:50
   
  0
   
  2

  Истанбулската конвенция усъвършенства нещата в правилната посока!!! В посока на образованата човешка толерантност. Нужна си е тази Конвенция вън и независимо твоето съзнание. Иначе си прав, като по някакъв свой и малко простоватичък начин привличаш вниманието към животните. И за тях трябва сериозно и решително да се коригираме на нашата географска ширина. На запад си пожелават взаимно да са толкова силни и добри, колкото ги счита кучето им. Домашният им любимец на дядото, бабата, децата, внуците. А у нас в провинцията още "тричат" безпросветно кучета. Народен празник и енти-повод за семейно преяждане и препиване на "софръ". Както има още и други идиотски езически обичаи у нас, предавани безпросветно от дебил на дебил поколения наред. Като в Африка вещерството. Борейчо (10)?

 12. #12
  Borei 20 яну 2018, 15:14
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #11

  #11
  Изхождам от факта, че сме съвременна страна! Няма какво да се "дефинират" някакви си измислени "полове" в законодателството!

  Хора с някакви други наклонения и отклонения е имало още и когато сме живяли и в пещерите! Но са оцелявали и ако някой е упражнявал насилие срещу тях, то е имало и съответното санкциониране, без значение на тяхната "особеност" и някаква друга ориентация!

  "Нужна си е тази Конвенция вън и независимо твоето съзнание. " - Защо ти е нужна такава конвенция???? Дай поне един логичен аргумент??? И ако има 1% някакви хора с отклонения, то защо трябва да се ориентираме по тях?

  "...Както има още и други идиотски езически обичаи у нас, предавани безпросветно от дебил на дебил поколения наред...."

  Езическите обичай са нещо останало от нашето минало, нашите деди! Не са "идиотски"! И не мисли, че онези маймуни от развитите страни на Запад или където и да е, са мнооого по-развити от нас! При тях има процентно даже много повече дебили, отколкото при нас!!!

 13. #13
  Д-р Скорчев 21 яну 2018, 01:20
   
  0
   
  0

  Джендърите налазиха форума (срещу подаяние от Сорос и обещан гъзобрък). Хайде, джендъри, мендъри и др. влечуги, влизайте в лайната на западните и в турските нужници. Там европейските ислямисти ще ви серат на джендърските глави, преди да ги отрежат. Тук никой няма да пожали за педеруги като вас. Ако ли пък се инатите да влезете в джендърските нужници на запада, влезте в градската психиатрия за лечение. Гъзобръкът ви е гарантиран от бай Ставри.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker