Белгийски преподавател: България страда от невиждана в историята кръвозагуба

Pan.bg 13 фев 2018 | 22:01 views (1150) commentaries(1)
img
Жан Кромбоа. Сн.: Американски университет Благоевград

Един от водещите вестници в Белгия - "Либр Белжик", помества днес мнението на белгиец, преподавател в Американския университет в Благоевград, за България и председателството на Съвета на ЕС.

Авторът Жан Кромбоа нарича "достойни за похвала" приоритетите на българското председателство, но изразява опасение, че по тях няма да бъде постигнат значителен напредък. Той допълва, че неизбежно до края на председателството ще има работа около напускането на Великобритания и преговорите за следващия многогодишен бюджет на ЕС.

Авторът посочва, че управляващата коалиция в нашата страна включва крайни десни националисти, "отчасти проруски", с расистки и ксенофобски убеждения. Той добавя, че крехкото мнозинство зависи от един глас от тези среди, създаващи постоянна заплаха с небляскавите си идеи. Кромбоа разказва за взаимодействието между социалисти и крайната десница, подкрепени от Българската православна църква, в отричането на Истанбулската конвенция с неверните твърдения, че документът узаконява "трети пол".

От гледна точка на състоянието на икономиката в статията се казва, че нашата страна "на хартия" предизвиква завист с данните за ръст и с ниските данъци. Същевременно авторът пише, че България, като най-бедната в ЕС, страда от "невиждана в историята кръвозагуба" заради отпътуването на много млади хора в чужбина. Въпреки че за десетилетие доходите в България се удвоиха, те са под половината от средноевропейските, без да взимаме предвид пенсионерите, които живеят със 78 евро на месец, пише авторът.

Спазването на основните права буди тревога, особено заради медиите, чиято собственост е събрана в ръцете на няколко души "с повече от съмнителна известност". Българските правителства често пренебрегват изискванията на ЕС за опазването на околната среда, втурват се в бетониране на брега на Черно море и планините, особено Пирин, където се цели развитие на масов и евтин туризъм, посочва в статията преподавателят.

banker.bg

Иван Гуляшки


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 14 фев 2018, 12:36
   
  1
   
  0

  Всеки идиот, дебил се намерил да ни критикува...

  И тази "истанбулска конвенция" си я заври в задника!!

  "...отричането на Истанбулската конвенция с неверните твърдения, че документът узаконява "трети пол". ..."

  И този "голям адвокат", разбира от юридически текстове??? А за какво е изобщо тази конвенция,а? Повечето страни си имат узаконено вече защитата от всякакви насилия???? НО джендъризма иска да го узаконят и да превърнат всички в джендъри, след време...

  Абе що ли се занимавам с евро-гейски дебили??? Майната му на този "преподавател"....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker