Ген. Киров със скандални разкрития кой поръча домашния му арест и каква е целта на съдебната битка срещу него

Pan.bg 19 фев 2018 | 08:44 views (1772) commentaries(1)
img
Военно-апелативният съд днес постанови още по-тежка мярка за неотклонение срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров. С мотива, че генералът може да се укрие магистратите му наложиха домашен арест. Мярката е наложена по искане на Военната прокуратура.

Потърсихме ген. Кирчо Киров за коментар на случващото се с него.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Вие ли сте най-големият престъпник в държавата, ген. Киров?

- Очевидно да. Казвам го с откровена ирония. След като един български генерал може да бъде третиран като обикновен престъпник. Нямам влязла в сила присъда и ми налагат тази мярка. По този начин ме лишават от правото на защита. Не мога да се срещам нормално с адвокатите си, да се готвя за делата си. Лишават ме от всичко. Искат да ми затворят устата. Да не мога да изразявам мнение пред медиите за това, което се случва с мене.

- Много пъти в наши разговори сте казвали, че се упражнява репресия срещу вас и вашето семейство...


- Да, и продължавам да го твърдя. Това е поредната гавра. И е изключително скандално, защото аз научавам за наложената ми мярка от медиите. Никой не ми се е обадил. Аз съм в провинцията. Със съпругата ми лежим болни с бронхопневмония. Абсурдно е, че съдия е Генко Драгиев, който беше председател на съдебния състав по първото ми дело и ме осъди на 10 г. затвор. Това е конфликт на интереси. Ако аз и моите адвокати знаехме това, щяхме да поискаме неговия отвод. И най-скандалното е, че новината първо се разпространява в БГНЕС, която е свързана със сегашния шеф на ДАР (Държавна агенция "Разузнаване") Драгомир Димитров. Излезе текст, от който аз добре познавам почерка на Димитров и неговите приближени.

- Има и други бивши шефове на разузнаването. Защо гонката е срещу вас? Какво има Драгомир Димитров срещу вас?

- Пак казвам, това е репресия срещу мене и семейството ми от страна на ДАР. А Драгомир Димитров сигурно иска да ми се "отблагодари", че го доведох от провинцията - от Велико Търново в София, в НРС. Карирерно го развивах. Той беше началник отдел. После го изпратих в Германия, където беше връзка с немските служби. Той е една от най-големите ми кадрови грешки.

- Наложиха ви мярката за неотклонение със смехотворен мотив - да не се укриете. Все ми се струва, че с вашата професия, умения и контакти можехте да се укриете стотици пъти, ако искахте!?

- Аз нямам никакво намерение да се крия и да бягам никъде. Искам да изчистя името си. Затова не се крия, а се явявам на всичките си дела. Аз съм обект на пет дела. Притеснявам се за сигурността - моята и на моето семейство. Затова ще взема всички мерки, които съм в състояние. Подозирам, че би могло да се случи тежък скандал по време на нашето европредседателство.

- Как очаквате да продължат сценариите с вашите дела?

- Тепърва ще разговарям с моите адвокати. Ако има възможност, ще обжалваме. Защо от медиите трябва да научавам, пак се питам? Това е такъв крещящ непрофесионализъм. Все още вярвам, че в системата работят професионалисти.

- Къде ще ви държат под домашен арест, след като сега сте в провинцията?

- Не знам. Никой нищо не ми казва.

- С вашите контакти по целия свят освен един милиционер да ви сложат пред дома, та да са сигурни, че няма да избягате?

- Ако искат и под стража да ме сложат. Очаквам да ми се случи всичко негативно, което би могло да ми се случи.


pik.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  гневен 19 фев 2018, 09:04
   
  5
   
  0

  Г-Киров, защо ви беше нужен в разузнаването този милиционер нещастник сегашния н-к на ДАР? Той за чеп на зеле не става! Милиционер-тиква-пожарникар.....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker