ИЗВЪНРЕДНО: БОЙКО ЩЕ ИМА СПЕШНА СРЕЩА С ТРЪМП! КУПУВАМЕ НЕЗАБАВНО F-16 И ДРУГА ВОЕННА ТЕХНИКА! РОДНИТЕ ВВС НЯМА ДА БЪДАТ ПРИЗЕМЕНИ...

Pan.bg 19 фев 2018 | 13:31 views (11305) commentaries(40)
img
Борисов гони сделка с Тръмп, за да спасява Цацаров и Пеевски
frognews.bg


Бойко Борисов е поискал спешна среща с президента на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщават от МВнР. Официалният повод за молбата е обсъждане на евентуални покупки от българска страна на американска военна техника. Става дума за бойни самолети и сухопътни бронирани машини. Истинската причина обаче е разследването в САЩ по закона „Магнитски“, което изяснява дали главният прокурор Сотир Цацаров и депутатът от ДПС Делян Пеевски са участвали в събарянето на КТБ и дали са ползвали корупционни практики.

Това разкриха пред Фрог нюз дипломатически източници. Разследването е в напреднала фаза, минало е вече през Държавния департамент, Министерството на финансите, Министерството на правосъдието (министърът е и главен прокурор) и Сената. След като се запознае с експертизата и мнението на тези институции Тръмп ще обяви своето решение. По процедура това трябва да стане до края на март. Именно заради това премиерът Борисов бърза толкова много. Той иска на всяка цена да убеди държавния глава на най-могъщата икономика и всепризната демокрация в света да смекчи санкциите спрямо Цацаров и Пеевски, защото в противен случай има вероятност да избухнат протести, които да доведат до оставка на правителството. Борисов ще се опита също така да обясни на Тръмп, че няма нищо общо с Пеевски. С Цацаров също.

Българският премиер многократно е декларирал това в американското посолство в София през последните месеци. Събраната информация от американските служби по въпроса обаче сочат съвсем друго.

Казано накратко Борисов ще предложи сделка на Тръмп: купуваме американска военна техника, плащаме няколко милиарда, а Тръмп си затваря очите за корупцията, свързана с имената на Цацаров и Пеевски. Ще му се наложи да премълчи и топлите връзки, които Цацаров и Борисов демонстрират с генпрокурора на Русия Юрий Чайка. Единият от синовете на Чайка е в черния списък по закона „Магнитски“ за корупционни практики, чрез които е натрупал за нула време несметни богатства за милиарди долари.Борисов е допълнително притеснен от ясно дефинираните и изречени въпроси на президента Румен Радев за връзката между премиера и олигарха от ДПС. Лидерът на ГЕРБ е в паника, защото знае, че такива питания обикновено се правят след задълбочен анализ на информация и факти. Също и след разговори на високо ниво с влиятелни лидери и структури дори извън България.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 40

 1. #1
  ЕКСПЕРТ 19 фев 2018, 13:39
   
  72
   
  5

  ЩОМ ЩЕ Е СПЕШНО ( И НАВЯРНО НА ДОБРА ЦЕНА) ИЛИ ЩЕ ОСТАВИ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ СКУБЯТ ИЛИ ЗАПОЧВА ВОЙНА. ТОВА Е СДЕЛКАТА.

 2. #2
  fric 19 фев 2018, 14:10
   
  85
   
  9

  Буда за порден път ще се изяви като марионетка и продажник!

  Ако наистина вкара държавата в зависимост от америка, закупувайки тия дърти, скапани и скъпи прахосмукачки, той наистина ще си заслужи една доживотна присъда.
  Защото американската марионетка ГЕРБ, няма да е вечна и ще дойде време за ревизия на антинародното управление и продажната политика.
  Някой ще трябва да повлече крак към панделата и ще е хубаво Буда да поведе всички герберасти натам.

  ЗАКУПУВАНЕТО НА Ф-16 ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА НА ВВС И БА ВЪОБЩЕ, ЗАЩОТО НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ЛУКСА ДА ПОЛЗВАМЕ ПЪЛНОЦЕННО ТИЯ ДЪРТИ АМЕРИКАНСКИ КОПЪРКИ!

  И КАТО ГОВОРЯТ ОТ ГЕРБ ЗА ПРЕДРЕШЕН КОНКУРС И ФАВОРИЗИРАН САМОЛЕТ, НЕКА ПОГЛЕДНАТ СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ИМЕННО ТЕ РАЗРЕШИХА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СТРОЯТ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ ПО ЛЕТИЩАТА НИ СЯКАШ ИМ Е БИЛО ГАРАНТИРАНО, ЧЕ ИМЕННО АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТ ЩЕ КУПИМ!!!
  НЕНЧЕВ Е ЗА ЗАТВОРА!
  ГЕРБ Е МАФИЯ,
  ГЕРБ Е ИЗМАМА,
  ГЕРБ Е ПРОДАЖНОСТ И ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ!

 3. #3
  дедо 19 фев 2018, 14:14
   
  44
   
  2

  Магнитски , туй име свято и на премиериа мило.....

 4. #4
  Ф16 е добър самолет! 19 фев 2018, 14:44
   
  20
   
  26

  Но не е за нас!

 5. #5
  Швейк 19 фев 2018, 14:45
   
  27
   
  25

  ПАН -човци вие пиете ли си хапчетата!?

 6. #6
  real deal1 19 фев 2018, 14:45
   
  15
   
  9

  Знаех си аз, че ще купуваме самолети Ф-16 (вероятно по ФМС) ама никой не искаше да ме чуе...
  В F-16 НЯМА НИЩО ЛОШО особено ако е взет лично от САЩ ,а не от трета страна. И особено ако машините ,дори и употребявани,са бл.25 до 52 ! Тук проблемът е че САЩ искат ремонтната ни линия (Авионамс) да снабдява всичките им самолети извършващи операции в Третия свят. (Имам предвид самолетите на ВВС на САЩ-само тях).
  В тая връзка питам следното:Защо след като ни натискат за употребявани Ф-16 (американски и португласки-правете разлика,Португалия-Ф-16А/Б бл.15 опт.за "въздух-въздух",САЩ -Ф-16С/Д-многоцелеви (бл.25)) ние сме изпратили запитване през 2008 г. за придобване на 8 изтребителя (6+2) от МО на САЩ по програмата на чуждестранна военна помощ със съответното обучение,оръжия и т.н.?

 7. #7
  Сенат 19 фев 2018, 14:45
   
  48
   
  8

  Иска му се да има среща и причината е "Магнитски", а не закупуване на въоръжение. Ако Тръмп го отсвири и няма среща, работата е ясна - Бойко е пътник.

 8. #8
  Дрън-дрън 19 фев 2018, 14:49
   
  38
   
  2

  Поредната партенка.... като дойдат самолетите и другата военна техника ще повярвам. Бойко при Тръмп..... смях

 9. #9
  S.U.KOSTOV 19 фев 2018, 14:52
   
  15
   
  37

  Що се отнася до изтребителите те трябва да са Ф-16, но нови и то последната модификация. Всичко друго е прецакване. Що се отнася до корупцията, то тя трябва да се води от самите нас като общество. Да избираме само такива политици, които искат румънски модел на съдебна реформа. Този модел е западноевропейски и е доказан. Работи ефективно. Дори албанците тръгват по този път и са ни изпреварили вече. Няма никакво значение дали САЩ или някой друг си затваря очите на базата на някаква сделка. Важното е ние какво искаме и къде искаме да отидем и постигнем.

 10. #10
  Табаков 19 фев 2018, 15:07
   
  26
   
  7

  Девойка отива при татуист.
  - Преди месец ми татуирахте на ръката "Пешо". Можете ли да го изтриете?
  - Не мога.-казал татуистът.
  - В такъв случай добавете "е простак".

 11. #11
  компоти и компютри 19 фев 2018, 15:07
   
  19
   
  4

  Пак разминаване на заглавието и информацията в статията. А Панчовци даже вече ги купиха "незабавно".

 12. #12
  Borei 19 фев 2018, 15:12
   
  23
   
  12

  Статията е толкова открита, че направо примитивно описва нещата, каквито са си!

  Вижте само:

  "...Борисов бърза толкова много. Той иска на всяка цена да убеди държавния глава на най-могъщата икономика и всепризната демокрация в света да смекчи санкциите спрямо Цацаров и Пеевски, защото в противен случай има вероятност да избухнат протести, които да доведат до оставка на правителството. Борисов ще се опита също така да обясни на Тръмп, че няма нищо общо с Пеевски. С Цацаров също..."

  Един от кварталните босове на мафията (Борисов) иска да се срещне с най-главния (Тръмп) и да му изяви лоялността си, като му предаде двама от неговата банда, които са се провинили, а той, кварталният им бос, е невинен :)...

  "...Борисов ще предложи сделка на Тръмп: купуваме американска военна техника, плащаме няколко милиарда, а Тръмп си затваря очите за корупцията, свързана с имената на Цацаров и Пеевски. Ще му се наложи да премълчи и топлите връзки, които Цацаров и Борисов демонстрират с генпрокурора на Русия Юрий Чайка...."

  Нещо не виждам тука да става въпрос за Българска армия, за български народ, за национална сигурност и т.н...????
  Абе то мафията е само на власт, понеже е брутална и иска да лапа безнаказано! Те не предствляват народните интереси..
  И при Тръмп е същото! Напъваше се, плюнчеше се преди да го изберат, но само за 2 месеца след изборите, мафията във ФАЩ му подрязаха крилата.. Вече прави всичко, което те му кажат... Искат 700 илиарда долара от държавната хазна и Тръмпчо веднага се напъва да им ги даде...
  А нашият мръшляк си защитава бандата, като и той им хвърли няколко милиарда долара в змийската уста, ограбени от нашият народ.... За България и за народа изобщо не се чува нищо???? А то те и не играят никаква роля...

  Колкото и да им е тъжно на някой соросоиди, за Българските ВВС най-добрият и най-изгодният вариант е да ни поддържат МИГ-овете руснаците.. Евтино, сигурно и надеждно... И цялата наземна техника и досегашният опит ще бъдат използвани...

  А я иди и купи абсолютно нова (или стара) чужда техника и ще трябва да напасваш след това цялата система на нея.. А пари от къде за всичкото преобразуване, преобучение, и т.н..? И въоръжението й на сащиянската техника е по-скъпо от руското и поддръжката и всичко... И Ф-16 са на много години, вече технологично остаряли... За парите, които бихме хвърлили за стари Ф-16, бихме могли да си купим СУ-35 С, които са много по-добри от Ф-16....

  Но статията еднозначно показа, че купуването на самолетите, не е важно изобщо, важното е Будата да си спаси бандата и да си подсигури лоялността пред световната мафия, с този откуп. А "ръждясалите" Ф-ки ще бъдат дадени, за да се замаже истината и ще бъдат хвърлени в хангарите и нищо няма да правят с тях....

  Хей, бедна България, какво направиха с нея? Унищожиха армията и на власт последните 30-ина години са все някакви плиткоумници!!!

 13. #13
  KOREKTOR N 19 фев 2018, 15:16
   
  8
   
  26

  За #5 Швейк

  А ТИ ГОВЕДО ПИЕШ ЛИ ГИ?

 14. #14
  вергил 19 фев 2018, 15:40
   
  30
   
  11

  Ф 16 са най-добрите самолети, което можем да получим при българските финансови възможности.Но нови,а не стари бараки.Миговете не може да се поддържат вечно.
  А това,че Тиквун искал спешна среща с Тръмп е голям смях.То така стават срещите с Тръмп.Ако има доказателства по закона Магнитски, Тръмп не може да го спаси,защото ще се занимава и Конгреса на САЩ.Тръмп го атакуват за дреболии,да не е луд да прикрива далавери на Тиквата?

 15. #15
  real deal1 19 фев 2018, 15:45
   
  10
   
  15

  Ти гледай дали това ефективното ще го бъде въобще-едва ли?! А Тръмп няма никакъв проблем да приеме Борисов за да разпростре американската армия по-надълбоко в БГ. И няма никакъв проблем междувременно да се купи американско въоръжение,така че соросоидите реват,ама ми прави впечатление че русофилчетата също коментират всяка статия: "Бойко е пътник...Връщаме се в руската сфера на влияние" и др. безумия. Бойко не е пътник защото е най-удобния на САЩ и винаги е бил,а Цацаров и Пеевски са камък по пътя. От които камъни той Б.Б. много успешно се чисти-отърва се от сините,скоро и от Шизофреничните сили (ПФ)...Много ревете,че Б.Б. си отива ,значи май няма да е скоро....

 16. #16
  ПЕДЕрадев си ОТИВА! 19 фев 2018, 15:46
   
  17
   
  27

  Отговор на коментар: #13

  НЕ ОБИЖДАЙ ШВЕЙК,
  КУР ЗА ПЕДЕрадев!

  СТАТИЯТА Е ЖЪЛТИНА!

 17. #17
  Теодоси Димитров 19 фев 2018, 15:47
   
  19
   
  3

  Тези приказки се слушат вече поне 20 години... Бог да пази България! Оставихме да се превърнем в посмешището на Европа и света!!!

 18. #18
  Кибик 19 фев 2018, 16:01
   
  4
   
  20

  чета аз заглавието и викам те това потекоха реки от мед и масло,цъфнахме и вързахме.пък то било в стила на роботническо дело -не компютри а кОмпоти.написано с неумната мисъл да покаже че тиквата е престъпник.ми такъф е кат всekи комунист вмеждупрочем.
  а и мурзилките стига риваха за безаналните щайги с болтове.никога вече кацапско тенике за БА!

 19. #19
  ОГРАБЕН 19 фев 2018, 16:10
   
  32
   
  9

  ХОРА! ИСТИНАТА Е,ЧЕ БОКО-ТИКВАТА ЩЕ СЕ МОЛИ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ СПАСИ ПРИЯТЕЛИТЕ И ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ. ТОВА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДОКАЗВА, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПРАВ СЪС ЗАДАДЕНИТЕ ВЪПРОСИ.

 20. #20
  Toziev 19 фев 2018, 16:13
   
  12
   
  6

  Важното е Путин какво ще каже за такава сделка :)
  Ами ако се запише разговора??

 21. #21
  До 12 19 фев 2018, 16:22
   
  6
   
  7

  Борка, като как ги видиш нещата да ни продадат Су 35? Че и след това да ги обслужваме! Смех.

 22. #22
  Borei 19 фев 2018, 17:16
   
  23
   
  8

  Отговор на коментар: #21

  Ако искаме от тях СУ-35С ще ни продадат.. Нали и китайците са купили? А Китай са много по-опасни от нас. Ние не можем да копираме техниката и да се опитваме сами да ги произвеждаме....

  Турците купиха С-400! Русия няма проблем да ни продаде и на нас СУ-то, стига да искаме и имаме парите... И във всеки случай цената на старите Ф-16-ки ще е равна (или даже повече) на цената на един нов СУ-35С, при това СУ-то е многократно по-добър самолет от старата каруца на негрите....

  Даже Ф-22 се страхуват от среща със Су-35 и то даже и да се приближи, нищо не може да му направи... СУ-то има РЕБ система, която е автоматична и отклонява всяка ракета, изстреляна по него и без участието на пилота. Докато Ф-22 разчита само на СТЕЛТ, да не го засекат, което днес е много глупаво..... Даже сърбите свалиха със старата съветска ракета "Печора", фащиянският СТЕЛТ Ф-117...

  Радарат на СУ-то засича до 400 км.... И е 4++... За сега няма по-добър самолет на пазара от СУ-35С... А щайгата Ф-35 е направо боклук.... Ако дадем милиарди за Ф-16 ще си е направо преебавка...

 23. #23
  THUNDER 19 фев 2018, 17:45
   
  22
   
  4

  Колеги по форум, това е новина на frognews.bg

  Отворете сайта и го разгледайте, нищо по-различно от Блиц и Пик.
  Най-отдолу седи меню с блоговете на Иво Инджев, Рада Дълбоката, Илиян Василив.

  Едностранна пропаганда, и понеже тия плюят Прасевски, а хвалят Василев е ясно, кой поръчва музиката.

  Лошото е че Пан се напълни с пропаганда от такива жълти източници.

  Ще изчакаме и ще видим какво се мъти.

 24. #24
  Владо 19 фев 2018, 18:41
   
  5
   
  2

  Нещо се мъти на юг от Турция, Така че може да има някакво развитие и за тази информация.Май навлизаме в ново измерение.

 25. #25
  Питане 19 фев 2018, 19:00
   
  2
   
  2

  Отговор на коментар: #24
  И какво се мъти на юг от Турция?

 26. #26
  Strike Eagle 19 фев 2018, 19:49
   
  11
   
  2

  Авиацията в момента се променя.
  Ние НЯМАМЕ много пари.
  20 американски F-16 на ПОЛИТИЧЕСКА цена са добро решение.
  Другото добро решение е 20 JAS-39 Gripen E/F.

 27. #27
  Truman 19 фев 2018, 19:54
   
  9
   
  4

  И "фрог нюс" взе да пуска сапунки.Тръмп сън го не хваща за Борисов. Стига с тези майтапи.Тръмп още не е посетил Англия???? Дерт му е за нашият Борисов. От външното ни министерство пуснат сапунка и вие я доиздувате.Пълна излкагация сте.Рядко имаме издания които не лъхат на жълтиния.

 28. #28
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 19 фев 2018, 21:15
   
  18
   
  15

  ТРЪМП ЩЕ НИ ПОДАРИ 20 бр. F-35
  КОГАТО БОЙКу СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА- БУЛГАРИСТАН!:))

  А румИн и Десъ ЩЕ ЗАМИНАТ за МАЧУ ПИКЧУ
  (на майната си)с ВСЕЯДНАТА СВИНЯ кУрнелия!:))

 29. #29
  Hornet 19 фев 2018, 21:32
   
  7
   
  11

  Отговор на коментар: #22


  мурзилник как разбра че летащото джигули е супеп-пупер безаналогово дърво?бая от тия боклуци минаха през ръцете ни

 30. #30
  Тръмп 19 фев 2018, 21:32
   
  8
   
  10

  Отговор на коментар: #28

  ....и когато Йовов сам си пусне рапорт за уволнение, а не чака да го наритат командирите му.

 31. #31
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 19 фев 2018, 21:52
   
  12
   
  9

  Отговор на коментар: #30

  СУКИН СЫН СИ ти сТаян сТаянов!

  МНОГО ПО-ЗДРАВИ ЗА Май Дженерал меЦАНКО
  100-брОКОВ,и на жена ти разбира се!:))

  ДА ГО ДУХАТЕ!:))

 32. #32
  Старика 19 фев 2018, 23:33
   
  10
   
  8

  Новината я има навсякъде, официално МВнР също оповестиха, че търсят дата за среща на Тръмп с Бойко в САЩ....
  Четете между редовете и ще разберете.... Радев се скара на Боко, Боко му отвърна... И всичко пак се върти около изтребителите. След това Боко пък се скара на САЩ - и пак се въртят едни изтребители. И всичко е една шашма... Радев само си говори за Грипен. Мислите ли, че като натовски генерал не е договорил Ф-16? И че още няколко пъти ще се изкаже за Грипен, ей така - да не му падне реномето. Ф-16 вече са договорени. Имаше една, две, три срещи Боко-Радев, стиснаха си ръцете. А вие си вярвайте в Радев - лошо няма. За една година богати ви направи, шъ знаете...

 33. #33
  до Старика 20 фев 2018, 07:24
   
  7
   
  2

  Отговор на коментар: #32

  Много си ги разбирал нещата. А и "между редовете" си можел да четеш. Нямаше нужда - чети си в редовете. Там ясно е написано за какво става въпрос: Цацаров, Пеевски и Магнитски.

 34. #34
  АЛК 20 фев 2018, 09:37
   
  3
   
  4

  Отговор на коментар: #22
  И такива като тебе, ще направят график за летене на Ф-16 - по 20 мин. годишно, за да не си губите летателните бонусчета. Ще си скъсате г..зовете за тях, с отрязани пръсти, без едно око и какво ли още не. А парите от бонусите на нелетящите тарикати, биха стигнали поне за единия от самолетите.

 35. #35
  до АЛК 20 фев 2018, 09:56
   
  4
   
  2

  Отговор на коментар: #34

  Повдигаш интересен въпрос като: След като в момента почти никой вече не лети, какви суми от бюджета се изплащат за летателни?

 36. #36
  гтр 20 фев 2018, 13:32
   
  6
   
  0

  Щеше да има среща. Тръмпи го отеба.

 37. #37
  бабини деветини 20 фев 2018, 16:24
   
  6
   
  1

  Отговор на коментар: #36

  Те преди време и по телефона бяха "говорили", ама нито американското посолство знаеше, нито Тръмп беше разбрал, че е имало такъв разговор.

 38. #38
  Тома 21 фев 2018, 05:57
   
  6
   
  1

  Чеки бе, Боко, нали имаше железни критерии за самолетите, комисии ги обсъждаха и приемаха, гласуваха се, карахте се. До решение не стигнахте, защото критериите бяха много строги и непреодолими. Как тъй, аджеба, из един път, че и много спешно, направо на юруш, ти ще купуваш какво да е само и само да уйдисаш на най - главния кравар на планетата. Как става тъй, бе най - мъдри от мъдрите. Нали беше и голям борец против капитализма, опс, против корупцията, бе, ко прайм ся, корупционни практики ли прикриваме, то направо си е супер кражба за бая милиарди. Е, тъй ли ще я караме - едно ще си пеем, друго ще правим и винаги ще сме прави. И след една петилетка, на следващия партиен конгрес пак ли ке прашаме за оти новокупените трета употреба Фъ - 16 стоят на земята и не фъркат. А иначе си много убедителен като задаваш в пространството подобни въпроси. Ааа, много е търпелив българският народ.

 39. #39
  Демирев 21 фев 2018, 21:25
   
  1
   
  2

  Мутрата Борисов прекалено дълго управлява. Крайно време е българският народ да го срита в слабините(ташаци.е).

 40. #40
  Хроники 21 фев 2018, 21:55
   
  1
   
  2

  Отговор на коментар: #39

  От последните 10 години "само" 9 е на власт. А той може и иска още и още и още .....
  След това ще го наследи титана на мисълта Цв.Цв. и ще потекат реки от ....е не се знае от какво.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker