От последните минути: Президентът Радев обяви има ли заплаха за България заради случващото се в Сирия (ВИДЕО)

Pan.bg 19 апр 2018 | 19:51 views (1327) commentaries(1)
img
blitz.bg


"Тази тема, която обсъдихме днес, е същата като преди година - армията намаля, старата техника остаря, а нова не бе придобита Обстановката около нас не стана по-спокойна". Това каза президентът в официално изявление след продължилото четири часа заседание на КСНС. Той благодари на участниците за конструктивните дебати днес.

"Промените в геополитиката изправят България пред нови предизвикателства, хибридни действия, кибер атаки и т.н. Неразрешени кризи с геополитическа значимост, дестабилизацията в черноморския регион, Западните Балкани, международния тероризъм, конфликтите в Близкия Изток, Сирия и Азия продължават да излагат на риск страната ни, региона, а и евроатлантическата зона като цял", посочи Радев.

По думите на президента е бил направен и анализ на армията.

"Бе анализирано и констатирано, че българската армия изпълнява част от задачите си в ограничен обем, поради некомплект и остаряла бойна техника. не е овладян напълно процесът по напускане на военни, а мерките не могат да дадат бърз резултат. Забавянето на проектите за модернизация ще доведе до влагане на средства в остаряла техника, несъвместима с НАТО", уточни президента.

Членове на съвета се обединиха около мнението, че са небоходими неотложни мерки, гарантиращи повишаване на отбранителните способности чрез ускоряване на проектите за модернизация и подготовка. Необходими са мерки за отлива от въоръжените сили, Румен Радев.

https://www.facebook.com/President.bg/videos/1968635773453837/?t=150


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Ум Белия Делфин 19 апр 2018, 21:44
   
  1
   
  0

  https://news.bg/politics/karakachanov-s-nad-130-mln-aktualizirame-sredstvata-za-otbrana.html

  Глей ти.....Да видим до къде ще я докараме.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker