СКАНДАЛ! Милиони от парите за втори пенсии поверени на шефа на "Зелените" и на подсъдимия Иво Прокопиев

Pan.bg 19 апр 2018 | 23:30 views (1982) commentaries(1)
img
pik.bg

Значителни капитали от средствата на пенсионните фондове в България са инвестирани в фирми на Владислав Панев, председател на ПП „Зелените“ и на Иво Прокопиев. Над 7.5 млн. лв. са вложени в фонд „Скай“, управляван от Панев. Парите са насочени от пенсионен фонд „ДСК Родина“, пенсионен фонд „Доверие“ и пенсионен фонд „Съгласие“, съобщава „Труд“. За първите два съществуват ясни факти показващи свързаност с кръговете фирми около подсъдимия Иво Прокопиев – издател на в. Дневник и в. Капитал, които открито подкрепят партия „Зелените“.

Панев е бивш служител на в. Дневник и изключително доверено лице на разградския бизнесмен. През изминалата седмица ПП „Зелените“ сключиха политическа коалиция с ПП „ДСБ“ и ПП „Да, България“ – други две политически партии, контролирани и финансирани от кръга „Капитал“.

Самият Прокопиев през дъщерно дружество на финансовия си холдинг „Алфа Финанс“ продължава едновременно да е акционер в и да управлява около 1 млн. лв. от ресурса на пенсионен фонд „Доверие“. Повдига се логичният въпрос, защо фонд „Доверие“ не се е освободил от забранените по закон инвестиции в свързани лица, които са едновременно акционери и управляващи средства на пенсионното дружество? Предишното ръководство на Комисията за финансов надзор, оглавявано от Стоян Мавродиев, пресече подобни инвестиции за около 100 млн. лв. и осуети източването на пенсионната компания. Изглежда повече от странно, че „Доверие“ продължават да държат инвестиции в дружества на Прокопиев въпреки задължителните предписания на държавата и изричните забрани в наскоро приетите разпоредби на Кодекса за социално осигуряване.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СКАНДАЛ! Милиони от парите за втори пенсии поверени на шефа на "Зелените" и на подсъдимия Иво Прокопиев

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Асен 20 апр 2018, 20:28
   
  0
   
  0

  Далаверите на олигарха Иво Прокопиев нямат край. Къде спят компетентните органи? Дано да се намесят преди да е източил и тези милион, а хората да останат без пенсии.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker