ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ СЕ БИЕМ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ СМЕ НАТОВЦИ, НО ПО ТЯХНА ЗАПОВЕД СИ УНИЩОЖИХМЕ РАКЕТИТЕ И СИ ОГОЛИХМЕ ЗАДНИЦИТЕ!

Pan.bg 21 апр 2018 | 23:16 views (1394) commentaries(2)
img
Повече от десетилетие ние сме НАТОвци, но под политическо условие, че джобовете ни ще бъдат празни, а задниците – голи


Политическата класа бързо усети личната си полза в искането за съкращаване на българската армия от страните членки на Алианса.

Присвоени бяха десетки милиарди под всякаква форма от армията и свързаната с нея логистика!Все едно, повече от десетилетие ние сме натовци, но под политическо условие, че задниците ни ще бъдат, по подразбиране, голи. Джобовете празни, а задниците – голи, е възможно най-лошото нещо, което може да ни се случи

Тази сутрин чух виден „военен експерт“, който на дълго и широко разви тезата, че липсата на офицери, сержанти и войници, сведена до пълен крах, всъщност било „част от реформата на българската армия“. Реформа, която давала възможност на армията ни, да върши задълженията си, ако няма преки заплахи и военни действия срещу България!? О, чудо! Ако имах власт и чуя тези думи, този безмозъчен пън, ще бъде хвърлен на мига в река Дунав. Друго не ми идва в главата.

Другарят Радев и другарят Борисов, всъщност са двете страни на една и съща монета – партийно обременени общестнвени манипулатори! Помислете добре върху това! Единият лети в небето и лобира, другият – прави същото. И двамата знаят, че самолетите са ценни, до стойността на комисионна. Иначе с тях и без тях, във военнен аспект, сме пълна нула. Последният ни проблем са хвърчилата и операторите им. Първият проблем е липсата на пари и визия.

Този въпрос няма да бъде решен, защото натам духа вятъра. И докато ние стоим на течението като обикновени пешки и пъшкаме по една или друга политическа кукла на конци, вероломни икономически лобита ще ни принудят да платим нови милиарди за илюзии, но не и за реална сигурност. Безплодно дело на безгръбначни български властници, хванали здраво цената на безвремието, в море от политическа демагогия…

Николай Марков, Фейсбук


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Ааа 22 апр 2018, 04:10
   
  0
   
  1

  Ааааа, какъв анализ само!!!!
  Какви дълбоки мисли, заключения!!!!
  Каква ретроспекция!!!
  Какъв преглед на международната обстановка!!!
  Абе...

 2. #2
  Nagrada 22 апр 2018, 07:44
   
  2
   
  0

  Нарязаха ги ген. Колев и полк. Вълков. Последният го направиха генерал затова

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker