Сидеров: България може скоро да отмени санкциите срещу Русия

Pan.bg 23 апр 2018 | 21:49 views (840) commentaries(0)
img
Гласове


В серия от интервюта пред руски медии лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази категорични проруски позиции, които са в пълен разрез с официалната политика на управляващите, чийто коалиционен партньор е той. „В България ние предложихме в парламента да отмени санкциите и това може би предстои в близко бъдеще“, заяви Сидеров в интервю за руския телевизионен канал RT от Ялта, където се проведе икономически форум. От думите на председателя на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и коалиционен партньор на ГЕРБ се разбра, че той провежда собствена външна политика, която няма нищо общо с официалната позиция на българското правителство по отношение на ангажиментите ни като страна – член на ЕС и НАТО.
Сидеров: България може скоро да отмени санкциите срещу РусияНа руски език, пред държавния телевизионен канал Волен Сидеров сипе похвали за Крим. „Виждам много нови неща в Крим, в Симферопол. Като започнем с летището - виждам, че тук е разгърнато голямо строителство, виждам и хора от повече от 50-60 страни в света“, казва лидерът на атакистите. Той допълва, че е бил на полуострова преди 4 години и след това изтъква заслугите на партията си. „В България само нашата партия заяви, че признава Крим за територия на Руската федерация. Всички други или мълчаха, или бяха против“, обяснява Волен Сидеров.Водещата на телевизията пита българския политик и за санкциите на ЕС и НАТО срещу Русия. Волен Сидеров анализира, че икономическите мерки на Запада срещу Москва отиват към края си, защото не са изгодни нито за Европа, нито за Русия, нито за отделни държави като нашата страна. „В България ние предложихме в Парламента да отмени санкциите и това може би предстои в близко бъдеще“, казва той.Тв маратонът на националиста в Крим продължава с интервю за телеканала „Звезда“. Пред тази медия той казва, че има условия да се подобрят връзките между България и Русия.„Нашето влияние в управлението на България се усеща. Така че аз съм повече оптимист, отколкото песимист, относно връзките между България и Русия. Нужно е еманципиране на Евросъюза. Еманципиране на Евросъюза в отношенията му с Вашингтон. Това предстои, аз съм сигурен, че това предстои, защото през следващата година, 2019, в Европа ще има избори за евродепутати. Аз съм сигурен, че там


ще има нови представители на консервативни, на патриотични фракции, като нас. Те ще бъдат в Европарламента и ще оказват натиск върху ръководствата на отделни държави в Европа. Русия е естествен партньор на Европа. И всичките тези санкции, тази икономическа война – това е противоестествено, да го кажем – противоприродно. Така че, за мен бъдещето ще бъде Евразийско, а не Атлантическо", казва той на финала на интервюто пред "Звезда".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker