ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ПОДПИСАЛ КРАЙНО РУСОФОБСКА ДЕКЛАРАЦИЯ, В КОЯТО ПРИРАВНЯВАТ РУСИЯ С ТЕРОРИЗМА!

Pan.bg 13 юни 2018 | 17:17 views (1872) commentaries(1)
img
Левият джоб на Сорос: Президентът ни подписа декларация, която приравнява Русия на тероризма…
http://zname365.com/%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B1-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE/


В тотално разтърсващ политически ход, Президентът Румен Радев подписа крайнорусофобска декларация (виж тук), която приравнява Русия на тероризма, и изисква повече усилия от НАТО, за противодействие.
Това стана на среща на Президентите на девет източноевропейски страни, сред които и Радев.
Те настояват за „по-силно присъствие на НАТО“ в източната и южната част на Европа.
Държавните гласи се надяват на по-добра защита от тероризъм и от Русия, съобщава „Дойче веле“ за резултатите от петъчната среща във Варшава във формата Б9.
Думите са точно такива – „от тероризъм и от Русия“, т.е. Русия и терористите са еквивалентни.
Регионалната инициатива Б9 възникна през 2015 година в Букурещ и затова използва в наименованието си първата буква от името на румънската столица.
Тя иска да бъде единният глас на източния фланг на НАТО, както и да се погрижи за това на срещите на върха на Алианса проблемите на източноевропейския регион да бъдат чути, пояснява „Дойче веле“.
„Увеличаването на бойната мощ и военната мобилност на Алианса“ има голямо значение за отбраната на източния фланг на НАТО, се казва във Варшавската декларация на групата, подписана от президентите на Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България и трите балтийски държави – Естония, Латвия и Литва. Само Чехия изпрати на срещата парламентарен представител.
В декларацията си те споменават все още нерешения конфликт в Украйна и произтичащите от Русия заплахи. Те призовават срещата на върха на НАТО, планирана за месец юли в Брюксел, да укрепи единството на пакта и да подготви отговор на „хибридната“ заплаха, допълва „Франс прес“ като пояснява, че изразът „тактики на хибридната война“ описва това, което според Запада е позволило на Русия да анексира полуостров Крим през 2014 г., съчетавайки дезинформация, заплахи към гражданската инфраструктура и интервенция на специални сили под прикритие.
В декларацията деветимата лидери потвърждават доктрината на НАТО за Русия – съчетаваща възпиране и начало на политически диалог, добавя френската агенция.
В текста на декларацията, коята не е публикувана на сайта на президента на България, между другото се казва, че подписалите я:
„отбелязват с дълбока загриженост, че Русия продължава разнообразните, дестабилизиращи действия и политики извън границите на НАТО, както и на територията на Алианса, заедно с продължаващо трупане на атакуващ капацитет за конвенционална и хибридна


война, както и с агресивното си поведение, заплашващо дългогодишната ни визия за Европа като единна, свободна и мирна, отправя фундаментално предизвикателство срещу Алианса и руши евро-атлантическата сигурност.
Защо Радев крие декларацията от сайта си, а трябва да я четем на сайта на румънския президент, не е ясно. Въпросният документ ангажира всички страни наравно, т.е. засяга и българския народ.
Държавните глави отхвърлят факта, че напредъкът към уреждане на конфликти в съседство на нашите страни остава блокиран от незаконното и нелигитимно анексиране на Крим, дестабилизирането на Източна Украйна и продължаващото предизвикателство към териториалния интегритет на Грузия и Молдова“.
Деветте страни са единодушни, че в региона на Черно море е нужно засилване на присъствието на НАТО с „военноморски и военновъздушен компонент“, заяви полският президент Анджей Дуда на съвместна пресконференция с румънския президент Клаус Йоханис.
Йоханис подчерта, че за него евроатлантическите връзки са много по-важни от двустранните отношения. Той очаква от НАТО подкрепа по отношение на „хибридните заплахи“, както и в борбата срещу тероризма в източната и южната част на Европа.
Текстът на общата декларация е публикуван на английски език на сайта на държавния глава на Румъния. В петък пресслужбата на българското президентство в прессъобщение се ограничи да информира само за съдържанието на изказванията на Радев във Варшава, но не и че е подписал документ. Според прессъобщението българският президент е заявил, че България подкрепя усилията на НАТО за изграждане на съвременни отбранителни способности и модернизацията на Българската армия е част от този процес. Той е подчертал, че „предизвикателствата, пред които сме изправени в сферата на сигурността, надхвърлят ограничените възможностите на отделните държави за тяхното преодоляване и изискват общ отговор“. Отношенията на Алианса с Русия трябва да бъдат водени от реализъм и прагматизъм, е казал Радев и е призовал да се оценяват променените условия, да се търсят възможности за намаляване на напрежението и нормализиране на отношенията, като се избягва агресивният тон.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Киро 20 юни 2018, 08:30
   
  0
   
  0

  Хайде бе хибридни боклуци що не коментирате? Какви са инструкциите от москва?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker