ХРИСТИНА ХРИСТОВА ВИ ГО КАЗА: НЯМА ТОЛКОВА ЗАСПАЛА И ЗАТЪПЯЛА НАЦИЯ В СВЕТА КАТО БЪЛГАРИЯ!!!

Pan.bg 13 юни 2018 | 17:21 views (7905) commentaries(21)
img
Няма толкова заспала и затъпяла нация в света
Едно мнение за България, което няма да ви остави безучастни
http://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/33846-%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BF%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0

Няма толкова заспала и затъпяла нация в света
Най-бързо изчезващата нация в света днес за пореден път доказа, че е съучастник в издаването на собствената си смъртна присъда, подписана за пореден път в собствения й парламент. Не са толкова потресаващи наглостта и цинизмът на бандата, нарекла себе си управляващ политически елит – те правят същото с методична и неотклонна последователност повече от две десетилетия. По-потресаваща е тъпотата и безразличието, с което преклонената главица на българина спи кротко на дръвника и е положила на него и главите на собствените си деца.

Това е наистина потресаващо.

Няма толкова заспала и затъпяла нация в света.

И обективната статистика го доказва безапелационно. България е най-бързо изчезващата нация в света.

Остатъчното българско население се тресе все още от възторг или от възмущение от дължината на носа на Мис България, търка ли търка до малоумие лотарийни билети, вълнува се или се подиграва на някакви дегенерати в някакъв напълно дебилен и все още съществуващ (?!) Биг Брадър, плюе Америка или Русия за това, че са ни колонизирали, чака същите тези Америка или Русия да ни спасят от собствената ни глупост и от безхаберието ни към собствения ни живот.

След отхвърлянето в парламента на ветото на президента Румен Радев върху частта от Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г., която забранява изплащането на нови лекарства, пред Народното събрание трябваше да е пълно с народ. Няколко хиляди души са достатъчни, за да стреснат напълно деморализираната и безпринципна коалиция, която трепери за имиджа си в дните преди поемането на председателствто на ЕС. Но не би. Имаме си безопасно и спокойно място за протест, което се съчетава перфектно с люпене на семки и пиене на ракийка – стреляме с клавиатурата във Фейсбук в една отвратителна, изродена и гнусна виртуална война. Докато деца умират в онкологиите без надежда за живот и без средства за лечение. А майките им благодарят през сълзи на Българската Коледа и молят за милостиня. Всичко това е невероятно отблъскващо. Потресаваща, ужасяваща неадекватност. Плачем за милостиня по телевизора, вместо да изискваме правата си от властта. И се умиляваме от вълнуващото слово на Стефан Данаилов в парламента,
вместо да изритаме негодниците.

Имаше период, когато възприемах българското население като хобити по Толкин. Невинни хобити, които не осъзнават реалността, докато Фродо и компания ги спасяват. Само че това невинно време отмина. Защото Фродо е ранен. И хобитите се оказаха не просто симпатични балкански туземци, заслужаващи снизхождение за незнанието си, а напълно осъзнати съучастници в унищожаването на своя род и държава. Изживяващи се като хитреци за това, че събират подхвърлените им трохи, те година след година възпроизвеждат същото това престъпно статукво, което буквално ги затрива и като човешки същества, и като народ. Някой необмислено ги назова дебили и те вкупом скочиха от възмущение. Но срещу убийците на собствените си деца така и не скочиха. Чакат идеалистите-глупаци тип „Фродо“ да водят техните битки вместо самите тях. Докато има Фродовци, които да се сражават със Саурон в Мордор, защо ни е да скачаме?! Това е логиката на обидените, които толкова незаслужено и неразумно бяха наречени дебили.

Вчера Петър Кичашки, изпълнителен директор на Института за модерна политика, написа следния пост във Фейсбук. Постът му е публичен, затова си позволявам да го цитирам.

„Имах приятната възможност наскоро да комуникирам с младежи от различни държави, които бяха за няколко дни в столицата. След една тяхна разходка из центъра на София и на мой въпрос дали градът ни им е харесал, едно от момичетата ми каза в прав текст, че София въобще не й допада. Попитах защо и вече бях в готовност веднага да защитя нашето си, въпреки че аз самият не веднъж съм критикувал управата на столицата. Бях си подготвил контрааргументи и за мръсотията, и за задръстванията, и за какво ли не. Не бяха кой знае какви контрааргументи, но можеше и да минат пред чужденец. Тогава обаче момичето каза нещо, за което нямах отговор. Тя ми рече, че ние българите сякаш съзнателно се опитваме да се заличим като народ. Точните й думи бяха: „Нямате из целия център нищо традиционно българско, ако не броим 2-3 полу-фалирали магазини за розово масло. Всичките ви табели са и на английски, сякаш се срамувате от езика си. Даже коледният ви базар на центъра е… немски! Нищо българско не видях никъде. Само МакДоналдс, билбордове с Кока-кола и надписи на английски“. Накрая добави, че в Щатите, Англия и Германия е била и е искала да видя България, но ние толкова сме се постарали да я заличим, че колкото и да е търсила България в София, просто не я е видяла. Как се отговаря на тази болезнена истина, която май само ние не виждаме? Така изглеждаме отвън и за това отговор май нямаме. Или поне аз не намерих. И не, това не е критика към тази или онази партия, този или онзи управленец. Това е повод да се замислим всички за това какво правим с държавата си.“

Но всъщност това е най-безобидният пример за нивото на общественото съзнание у нас. Ужасяващото е, че на остатъчното българско население, което много, много скоро ще бъде малцинство в собствената си държава (пардон, колония), не му пука не само за неговата национална и културна идентичност, а не му пука и за самия живот. За живота на собствените му деца. Докато мечката не заиграе в поредния двор и тогава изведнъж поредната отстреляна жертва не започне да рони сълзи за милостиня чрез смс-чета в унизителната Българска Коледа, легитимираща окончателно непукизма и абдикирането на държавата от грижата за плебса, населяващ нашите земи. Абдикиране до такава степен, че наскоро омбудсманът на републиката буквално се разплака пред камерите в парламента от безсилие, защото управляващите наглеци и техните „патриотични“ лакеи отказват да се обезщетят хората, изхвърлени на улицата с изработени и неполучени заплати!

Ето това е Българската „Коледа“! Но още по-ужасяващото е, че тази цинична кампания се осъществява с благосклонното участие на поредния президент.

Не, господин Президент! Не е този начинът да се опитвате да спасявате българската нация! Начинът е вето след вето; начинът е публично говорене и артикулиране на потресаващата българска реалност, без умора, без почивка, докато поне няколко глави не уврат и не решат да се отместят от дръвника, върху който блажено сънуват.

Начинът е най-после да инициирате създаването на дългосрочна визия за България, която да обедини останките от българското общество! Начинът е да съберете малкото умни и знаещи хора, за да намерят път през смърдящото блато, осеяно с тела на самоубийци. Високата Ви позиция като държавен глава Ви осигурява неограничена гласност! И все още имате време за това. Все още! Много скоро ще се опитаме да Ви помогнем, щом Вашият състав от експерти няма нито съзнанието, нито потенциала за това.

След последните парламентарни избори на 26 март 2017 г. стана ясно, че опитите за събуждане на този заспал народ и за лечение на разкъсаното и болно българско (все още) общество, са просто кауза пердута. Най-„представителната“ част от това население мисли само как да краде и с това се изчерпват висшите му обществено-политически стремежи. Стопяващата се средна класа се утешава все още с разходки из моловете и селфита. Останалата голяма част от населението се задоволява със снимки на софри и клетви/възхвали по адрес на Америка или Русия. Тук-там някой се сети за България на три морета и за тракийския произход на българите, и други подобни бълнувания за „най-старата“ нация в света.

А всъщност трябва да започнем оттук – че България днес е най-бързо изчезващата нация в света и най-вероятно такава държава скоро няма да има на географските карти.

Преувеличавам?

Не.

Когато децата ви станат малцинство в бившата държава (пардон, колония) България, тогава ще се молите да не сте се събуждали.

Само че в историята няма вечен сън.

Рано или късно, доброволно или насилствено, събуждането настъпва.

Лека нощ и приятни сънища на дръвника, скъпи бивши сънародници!Христина Христова

Източник: memoriabg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 21

 1. #1
  Иво Алексиев 13 юни 2018, 21:56
   
  30
   
  8

  Самата истина,респект към Вас,госпожо Христова!!!

 2. #2
  Амнезия Склерозова 13 юни 2018, 22:25
   
  6
   
  14

  Само БСП и ДПС ще ни спасят и поведат към светлото бъдеще!

 3. #3
  поета 14 юни 2018, 23:15
   
  26
   
  7

  Отговор на коментар: #1

  Не ми стана ясно по какво толкова се прехласваш? Този е поредната родоотстъпничка (виж как завършва тоя пасквил с "бивши сънародници), която първо е избрала доброволно да се изсели т.е. да дизертира в Англия, от където да ни дава акъл как да живеем. Бълнува за някакви хобити и Фродовци, "более" за изчезващата нация, но в същото време е избрала да емигрира с яйцеклетките си на запад, да ражда децата си там и те да стават "западняци" `щото "тука е кофти"! ЛОШО НЯМА до момента в който една озлобена от живота си тук дизертьорка седне да ми чете морал на тема родолюбие - идва доста лицемерно.
  Говори за "изритване на негодниците" от парламента - само не става ясно тя точно как ще ги изритва от Лондон по скайп или по вайбър ?
  Такива като ней съм срещал не веднъж при командировките си в чужбина - българите зад граница първо се пъчат какво са постигнали а след втората водка започват да се правят на родолюбци забравяйки че са просто едни елементарни дизертьори - защото битката за родината ни е тук на терен а не за запад по форумите, фейсбук и т.н. Това са фактите!


 4. #4
  Симеон Боянов 14 юни 2018, 23:23
   
  22
   
  6

  Отговор на коментар: #3

  Напълно подкрепям мнението ти даже сега като препрочитам статията ми прави впечетление, че казва " ... децата ви станат малцинство " а не "децата ни"! Поредния парцал зад граница, който се е възприел за хавлиена кърпа и чете морал от илюзорния си псевдо пиадестал ! ! !

 5. #5
  fox81 14 юни 2018, 23:56
   
  17
   
  5

  Като е толкова умна, защо не остана в Родината си и да се бори до последно, както нас?
  Лесно да е избягаш или умреш за Родината си, я се опиташ да живееш в нея и да дадеш бъдещето си за нея! За днешна България пиша, не за тази, за която са загивали милиони БЪЛГАРИ с ясното съзнание, че го правят с някаква силна кауза.
  Вече каузи няма, ще ни водят терористи...

 6. #6
  философ дървен градски 15 юни 2018, 00:21
   
  14
   
  3

  Да, подкрепям коментарите Ви #3 и #4, усетили сте тънката жлъч на госпожата доста добре според мен.
  Пълно е в момента от "капацитети", които дават мнение и черни краски, без реално да допринасят с каквото и да е за родината с действията си всеки ден.
  А дали не е тя на заплата при ликвидаторите и под формата на поучение и загриженост да ни вменява вина и чувство за безнадеждност в тези и без друго сложни времена!?
  Айде специалистке, отивай си в Англията и си гледай дъжда през прозореца и не ни давай акъл без да си направила нещо продуктивно! Заобиколени сме и без това с достатъчно простаци всеки ден тук в страната, само ми липсват и чужбинските капацитети като тебе!

 7. #7
  Швейк 15 юни 2018, 09:17
   
  10
   
  4

  Тази пък коя беше ?!

 8. #8
  Blackradio 15 юни 2018, 10:38
   
  12
   
  2

  Всеки мое да плюе. Да каже госпожАта какво тя е направила за да не е такова положението.

 9. #9
  stefan ivanov 15 юни 2018, 12:33
   
  1
   
  7

  takava sadba zaslujavat balgarite

 10. #10
  коко джамбо 15 юни 2018, 14:43
   
  8
   
  2

  "Няма толкова заспала и затъпяла нация в света
  Най-бързо изчезващата нация в света днес за пореден път доказа, че е съучастник в издаването на собствената си смъртна присъда, подписана за пореден път в собствения й парламент." Правилно и точно казано,бравосъ на госпожата! Поддържам и казаното от съпругата на Томислав за моркова и тоягата!

 11. #11
  редови дебил 15 юни 2018, 17:36
   
  8
   
  4

  Ами то какво друго ни остава освен да оплюем и омаскарим този който ни казва истината в очите. Да търсим под вола теле. Ама какво точно била казала ама защо била казала " вашите деца " а не казала нашите деца. Защо била казала " Вие " а не била казала ние. Еййй говеда... прав е професор Иво Христов който каза че 80% от българите са дебили. Загубило говедото възможност да мисли в дълбочина. Защо казвате Стара Загора ами това е обидно за тамошното население.Ще казвате Възрастна Загора. Защо казвате на циганите- Цигани .Ами че те миличките се обиждат. Ще им викате Роми /от Ромеи/ нищо че в цял свят им викат цигани. Ако аз се обиждам да ми викат българин а вместо това искам да ми викат американец или белгиец за по- престижно. То тогава как ще ме наречете господа управници- Продажник или измекяр или помияр или нещо подобно. Как му се вика на този който се срамува от собствения си произход.... Защо не заведете дело с/у световно известната група Джипси кингс за дето обижда циганския етнос. Или оперетата на Йохан Щраус -" Цигански барон " Издайте заповед веднага да бъде прекръстена на -" Ромски барон". Или Цигански напеви от Сарасате - разпоредете се веднага да се прекръсти на " Ромски напеви". Песента на великия willie nelson" gipsy story " например я прекръстете на romsky story .За да не се сърдят нашите / Братчеди/ . Защо не заведете дело на нашите братя освободители от " Руско робство" Турците които казват на циганите - " чингене" . Праснете едно дело в Европейскя съд за правата на човека и да видите как бай Реджеп ще ви го извади по- навътре. Господа " Джендъри" или по нашенски казано педерунгели.

 12. #12
  що да остава 16 юни 2018, 13:59
   
  8
   
  1

  Отговор на коментар: #5
  Срещу какво и как да се бори, колега - срещу престъпността и полицията, взети заедно, срещу калпавата образователна система, срещу корупцията, срещу калпавото здравеопазване или срещу хилядите знайни и незнайни идиотщини, които ти вгорчават живота всеки ден и срещу които лек няма, защото шетаме на веруюто "на мене кво ми пука".Тези неща в белите държави ги няма, защото те се борят истински срещу тях, а при нас си ги отглеждаме и гледаме да не вземат случайно да изчезнат, защото те се част от нас. Ние обичаме да се "бъзикаме" с този, който е пострадал в момента, без да си даваме сметка, че ние сме следващите. Когато дойде нашият ред, рИвем и псуваме системата, а пък другите ни се смеят и се забавляват с нас. Как става борбата "до последно" в този случай според тебе. Ако наистина е напуснала страната, много хубаво е направила, защото да си запази човек нервите и да не ги хаби напразно, също е много важно. Все пак имаме само един живот, нали и никак не е без значение как ще го изкараме.Така или иначе с такова обкръжение борбата е обречена на неуспех и напълно безсмислена. Не случайно един умен човек скоро каза, че 80% от българите са дебили.

 13. #13
  ОПОМНЕТЕ СЕ 16 юни 2018, 15:48
   
  6
   
  0

  НАПИСАНОТО ОТ ХРИСТОВА Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО И НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЯ Е, КАКВА Е И КЪДЕ Е! ТРАГИЧНО Е, ЧЕ НАЦИЯТА ИЗЧЕЗВА БЕЗ НИКАКВИ РЕАЛНИ МЕРКИ ЗА СПИРАНЕ НА ПРОЦЕСА И ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ 1990 Г. ДО СЕГА!

 14. #14
  Швейк 16 юни 2018, 16:01
   
  3
   
  2

  Отговор на коментар: #11

  Наистина си "дебил"!

 15. #15
  Нуки 16 юни 2018, 20:46
   
  2
   
  2

  Ето за това ви говори Христина- "коментарковците на клавиатурките"! Все пак тя не е Жана Д'Арк, нали "клавиатурковци-клатимадурковци". Аз например, какво бих направил?! Копи-пейст на статията /щот' ми харесва/ и по мрежите!...ама с дата на жълтите павета. Ей тъй, да си обменим най-новите вицове...примерно.

 16. #16
  Тази Христина Христова ... 16 юни 2018, 22:43
   
  2
   
  6

  ... и Кичашки, а също и неговата гостенка от чужбина (сигурно е била придошла от Москва по поръчение на Вовата Путин ми се струва, ако не е измислена от някой си), ако не знаят да знаят! В центъра на София се намират освен заведение "Макдоналдс" и полуфалирали магазинчета за розово масло на места още от Живково време, също няколко уникални черкви. И преди всичко "Св. София", джамия, синагога, Университет, Военна академия с опера в нейния парк през лятото и т.н., и т.н. Специално искам да отбележа близкото разположение на черквата "Св. София" на първо място и ред други православни храмове с джамията и синагогата. Знаково близко разположение. Има символично значение относно така дефицитната в днешно време религиозна и всякаква друга толерантност. А пък черквата "Св. Неделя" е освен религиозен символ и символ на един ужасен комунистически терористичен акт. Стига някой да не е сляп, много неща могат да се видят и осмислят в центъра на София. Да не забравя да отбележа, че могат да се срещнат и попотени патриотари - вонящи на ракия, чесън, шкембе-чорба и лозунгуващи. Май, като самата оная Христина Христова ...

 17. #17
  Ради Панайотов, Шумен 17 юни 2018, 18:59
   
  0
   
  0

  Случката става почти в средата на юни 2018 г. (според думата "наскоро" може да е и в началото), а чужденчето знае какъв е бил коледният ни пазар . . . Просто "болезнените истини" ни ги налагат отродители, чуждородци, българомразци и някое-друго мекере, маскирани като български граждани. И според Института за модерна неолиберална и джендърофилска политика многострадалният ни народ трябва да се чувства и виновен.

  "Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е, САМО АКО ПРИПОЗНАЯТ ЗАКОНИТЕ РАВНО С БЪЛГАРИНЪТ. Така ще е в наша България!" (писмо-дописка до Ганчо Мильов в Букурещ, 10.V.1871 г.)

  Затова сега турци, цигани, араби, евреи, Евр(оп)ейският съюз и САЩ са обсебили българското закАнодателство, издевателстват над българския народ и искат от него да припознае антибългарските им закони. Ето например какво казва на 10 Октомври 2007 година на ционистко сборище в хотел "Хилтън" в Тел Авив президентът на Израел Шимон Перес: "За такава малка страна като нашата това е почти удивително. Виждам, че изкупуваме Манхатън, купуваме Унгария, Румъния и Полша. И така, както виждам нещата, ние нямаме никакви проблеми. Благодарение на нашия талант, на контактите ни, на типичната ни динамичност ние достигаме почти навсякъде." Не споменава България, но това сигурно е защото тя вече е завладяна и изкупена. Повече от 200 израелски фирми са придобили у нас земеделски земи и минерални извори. След като "Израел не се меси, той фактически управлява решенията на САЩ", то какво остава за България? Също и Ариел Шарон е пределно откровен. В реч пред Кнесета в Тел Авив на 3 октомври 2001 г. той казва: „Ние, еврейският народ, контролираме Америка и американците го знаят…“ И самите евреи се шегуват помежду си, че САЩ са колония на Израел.

  http://politikata.net/38023/

 18. #18
  ддт1 17 юни 2018, 23:02
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #17

  Ами, защото днешните "българи" са безбожници! Я вижте училищата и разпасаните и разголгъзени ученички! Я вижте чалгаджийниците и дискотеките! Умпобъркани младежи! А родителите им? Те са същите! Разврат и похот! "Европейски ценности"!
  НИЩО ХРИСТИЯНСКО И ПРАВОСЛАВНО НЯМА!
  Тогава?

 19. #19
  редови дебил 19 юни 2018, 19:09
   
  1
   
  1

  До #14
  Швейк
  Аз знам че сам прост и това ми е достатъчно. Но ти дори и толкова не знаеш. За това си толкова наперен и жалък.

 20. #20
  Швейк 20 юни 2018, 14:33
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #19

  дори ни се се научил да пишеш!

 21. #21
  гневен 20 юни 2018, 19:31
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #2 Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker