ВВС със съвместна тренировка у нас със САЩ, Великобритания и Гърция

Pan.bg 16 юли 2018 | 22:04 views (587) commentaries(2)
img
pik.bg


Военновъздушните сили (ВВС) ще вземат участие в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”, която започва от днес, 16 юли 2018 г. В рамките на две седмици до 27 юли 2018 г., сили и средства от Военновъздушните сили на Република България, 104-то въздушно крило на Националната въздушна гвардия на Масачузетс – САЩ, ВВС на Великобритания и Република Гърция ще изпълняват тренировъчни полети за усъвършенстване на подготовката на екипажите, за което са планирани широк спектър от тактически мисии и задачи.

От българска страна участват екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и Л-39 от Учебна авиационна група „Георги Бенковски” - Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.

F-15C/D на американските сили ще оперират от летище Къмпия-Турзии „Генерал Еманоил Йонеску” в Румъния, а Еврофайтер „Тайфун“ на Кралските Военновъздушни сили са пребазирани също в северната ни съседка на летище Михай Когълничяну, откъдето ще се включат в тренировъчните действия. Гръцките ВВС взимат участие в изпълнението на полети от базовото си летище в Неа Анхиалос.

Съгласно сценария на тренировъчните бойни действия, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни операции. Ще се отработват и задачи с участие в смесени групи, които ще симулират нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана. По плана на тренировката, сложността на изпълняваните задачи нараства с хода на тренировъчните действия и ще обхване изпълнението на специфични за родовете авиация и ПВО задачи.

д„Тракийска звезда 2018“ е ежегодна международна летателна тренировка, която предоставя на участниците възможности да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  penjy 17 юли 2018, 18:58
   
  1
   
  0

  ГОСПОДА ПИШЕШТИ ЗА Т.Н. СЪВМЕСТНИ ЛЕТАТЕЛНИ ТРЕНИРОВКИ! АКО СТЕ ЗАВЪРШИЛИ ВОЕННИ УЧИЛИЩА ЯВНО МНОГО УРОЦИ ОТ СТЕ ПРОПУСНАЛИ, НО ЗА Д.М. Е ПОЗВОЛЕНО!
  ВВС=РТВ+ЗРВ+АВИАЦИЯ, ЗАПОМНЕТЕ ГО!
  УЧАСТВАЩИТЕ ОТ СТРАНА НА ЗРВ СИ ИМАТ ИМЕНА - ИЗБРОЯВАТЕ САМОЛЕТИТЕ ОТ КОЕ ЛЕТИЩЕ СА, А ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ -БЕЗИМЕННИ! АМИ БЕЗ РТВ КАК ЩЕ ЛЕТИТЯТ ? ИНАЧЕ САМОЛЕТИТЕ ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ НЯКЪДЕ, А ТОВА ЩЕ СРИНЕ АВТОРИТЕТА НА АВИАЦИЯТА НИ!
  И СИ ЗАПИШЕТЕ ЗА ДА ЗНАЕТЕ, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕТЕ И НЕ ПОМНИТЕ:
  "ЗА БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ ВОЙНАТА Е ВЪЗДУШНА, А ЗА БЕДНИТЕ ПРОТИВОВЪЗДУШНА"

 2. #2
  Пешо 18 юли 2018, 12:19
   
  0
   
  0

  И какво ще участват, като нямаме с какво да летим сигурно ще си направят от хартия.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker