ГАЛЕРИЯ: СЪС СЕМЕСТРИАЛЕН ИЗПИТ НА САМОЛЕТ PC-9M ЗАВЪРШИ ЛЕТАТЕЛНИЯ СТАЖ НА ПЪРВОКУРСНИЦИТЕ

Pan.bg 07 авг 2018 | 20:44 views (3269) commentaries(1)
img
СЪС СЕМЕСТРИАЛЕН ИЗПИТ ЗАВЪРШИ ЛЕТАТЕЛНИЯ СТАЖ НА ПЪРВОКУРСНИЦИТЕ
Авиобаза Долна Митрополия


На 06.08.2018 г. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.
Приключи успешно първия летателен стаж на курсантите, който се проведе в Центъра за летателна подготовка на авиобазата. За качественото протичане на учебния процес заслуга имат опитните летци-инструктори капитан Станислав Петров, капитан Асен Райков, капитан Димитър Вачков, капитан Борислав Цанов, майор Петър Муков и майор Пламен Ковачев. Те с изключителна отговорност и всеотдайност изграждаха летателните уменията на своите обучаеми. За първи път по време на този стаж беше приложена скринингова програма. Изпълнени бяха допълнителни задачи на малка височина в сложен пилотаж, за да се оцени пригодността за обучение в полет. Първокурсниците се справиха изключително успешно с всички предизвикателства. Доказателството за това дойде още преди края на стажа, когато всички курсанти успяха да направят първи самостоятелен полет със самолет “Pilatus” РС-9М.
На финала те положиха семестриален изпит, който се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – зам. командир по летателна подготовка. В изпитния ден курсантите изпълниха полет по кръга. Отново курсантите показаха високо ниво на подготовка на този етап, а отличните оценки, които получиха потвърдиха този факт. Майор Ковачев ги приветства за отличното представяне на изпита. Началникът на щаба – подполковник Ивайло Пешаков изказа задоволство от името на командването на авиобазата за отговорното им отношение по време на стажа, за постигнатите резултати и им пожела бъдещи успехи.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: СЪС СЕМЕСТРИАЛЕН ИЗПИТ НА САМОЛЕТ PC-9M ЗАВЪРШИ ЛЕТАТЕЛНИЯ СТАЖ НА ПЪРВОКУРСНИЦИТЕ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Позивна Старика 09 авг 2018, 09:06
   
  3
   
  0

  PC-9M - прекрасен самолет, който е отлично попадение за родните ВВС.
  Въпреки, че някои тиквеници от Щаба на ВВС и още по-големи тиквеници от Долна Митрополия го подценяват. Бил витлов - витлов, витлов, ама в САЩ е ОСНОВНИЯТ УЧЕБЕН САМОЛЕТ НА ХИЛЯДИ КУРСАНТИ. Нека българските курсанти, които се обучиха на модификацията му в САЩ си признаят, да не се крият.
  15 години на страж в българските ВВС, обучил стотици курсанти и инструктори и тук. Когато нищо не лети, Пилатуса винаги е там горе, в небето. Когато нямат нальот, трупат на Пилатуса....
  Респект!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker