Тежък телефонен разговор Берлин-София! Меркел натисна Борисов за бежанците, той отказа

Pan.bg 19 авг 2018 | 18:08 views (2945) commentaries(13)
img
blitz.bg


В тежък и напрегнат телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела Меркел е настояла пред премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци. Министър-председателят ни обаче отказал категорично, с аргумента, че позицията на страната ни е изразявана нееднократно преди, по време на европредседателството ни и след него.

Това съобщава „Труд“, цитирайки отлично информирани източници, близки до Министерски съвет. Разговорът е проведен през уикенда, потвърдиха лаконично от правителството. В прав текст Ангела Меркел настояла пред премиера Борисов страната ни да започне да приема обратно мигранти по примера на Гърция.

„Позицията на България остава непроменена“, категоричен бил Бойко Борисов. Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

Министър председателят обаче припомнил на немския канцлер, че нееднократно е настоял ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт.

До 10 дни у нас ще пристигнат последователно председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер. Предвидено е те отново да огледат съоръженията по границите ни. Точно партията на Зеехофер – Христоянсоциалният съюз, която е коалиционен партньор на партията на Меркел – Християндемократическият съюз (ХСД), е настойчива Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Borei 19 авг 2018, 20:34
   
  21
   
  1

  Реално погледнато, тази никаква не ни е!

  И как може да си позволява да "натиска" нашите и да ги принуждава да постъпваме като тях?
  Ние не сме канили никого. Те поканиха чернилките, пък сега трябвало да участваме в тази идиотщина?

  Наскоро разкриха, че болшинството са били "бягали" от климатичните промени и от бедността???

  Е, за такива мигранти, няма никакви споразумения. За помощ и временно настаняване на бягащи цивилни от война - ДА! Това е хуманно нещо, но пак е под въпрос!
  Какво ще стане, ако цяла Африка се развоюват и към нас тръгнат над милиард? Невъзможно е да се вземат всички!

  Плюс това, тези междунарони споразумения са да се помага, докато там трае войната! Няма такова нещо, като "постоянно заселване" и "интегриране" ....
  В руските саитове пише, че Русия се учудва, защо ЕС не иска да подготви и си върне бежанците от Сирия, след като войната почти е завършена и огромна част от страната вече е освободена?
  Защо ли? Понеже целта на управляващите в този съюз не е това, което ни казват! Те искат да смесят коренното население на Европа, с много други и различни народи, за да стане много по-лесно управляемо. Коренните европейци ще станат малцинство, а новодошлите изобщо не знаят, какви права имат в Европата! Може след това и диктатура да направят, чернилките са свикнали да живеят лошо и няма да им направи впечатление! Ще пострада коренното население на Европа!

 2. #2
  KOREKTOR NEW 20 авг 2018, 06:54
   
  9
   
  1

  А НА БАС , ЧЕ НЕ Е ОТКАЗАЛ.

  ГАЩИ ТРЯБВАТ , ЗА ДА СЕ ОТКАЖЕ НА БАБА МЕРКЕЛ , АМА НАШ БОКО ГАЩИ НЯМА.

  ТОВА Е ДОКАЗАНО ОТ ЦЯЛОСТНОТО МУ БИТИЕ.

  ОТКАЗВАНЕТО Е САМО ЗА ПРЕД ЖУРНАЛЯТА ОТ КОПАНЯТА НА ТИКВАТА И ЗА ПРЕД ОВЦЕТЕ БЕЗМОЗЪЧНИ ПРОСТИ КАТО НЕГО ДЕТО ГО РАЗБИРАТ НАЙ-ДОБРЕ.

 3. #3
  KOREKTOR NEW 20 авг 2018, 06:58
   
  9
   
  3

  А Е ОТКАЗАЛ НАШИЧКИЯТ , А ОТ ЛЮБИМАТА МУ ЕНП (ЕВРОГЕЙСКА НАРОДНА ПАРТИЙКА) СА МУ СПРЕТНАЛИ ЕДНО МАЙДАНЧЕ КАТО В БУКУРЕЩ.

  ЕЙ ТАКА ЗА СПЛАШВАНЕ НА НЕПОСЛУШНИТЕ.

 4. #4
  Факт 20 авг 2018, 08:56
   
  1
   
  15

  Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът. Нито ние, нито някой друг едностранно и за сметка на съюза може да изменя тези правила. За Виктор Орбан пък и дума да не става, че може. Но си мисли. Канцлерът на Германия Ангела Меркел напълно логично и обосновано е настояла пред премиера Бойко Борисов, България да приеме обратно бежанци. Всичко може да бъде под контрол при обратното им приемане (те не са всичките естествено!), а от друга страна ще сме спазили правилата на ЕС. Нито трябва, нито е възможна профанизацията и балканизацията на ЕС с двойни стандарти, към които сме приучени от съветско време. И още не може да ги изкореним в мисленето си за съжаление. Но от време на време има опити от наша страна. Грешки на растежа.

 5. #5
  За слънцето и планетите 20 авг 2018, 10:24
   
  11
   
  1

  Отговор на коментар: #4

  Нито розовогащтните брюкселски бюрократчета съм избирал на европейски избори,нито пък мухлата Меркелица съм избирал.Това,че на Немция и на скандинавските либерастни джендъри не им достига работна ръка да им чисти кенефите,да им строи и работи по нивите,или пък да им бере боровинките нас не ни касае.Още по-малко ни касае проблемът с генетичното им израждане и нефелността им да създават деца.Бежанец от война отива в най-близката сигурна страна,а не търчи през цяла Европа да търси място където да го хранят без да работи.Ако си учил география можеш да погледнеш на картата кои са най-близките сигурни държави около Сирия и Ирак - Кувейт,Саудитска Арабия,Йордания,Ливан,че даже и Израел.Колко на брой бежанци е приела Саудитска Арабия,Кувейт ли пък защо не Израел?Колкото и да бъде упрекван Ердоган,единствено Турция е приела бежанци.Другите околни държави ,всичкити са по-богати от Турция и по конвенциите на ООН са длъжни да приемат бежанци,но не го правят и никой либерастен джендър не им придиря за това.Меркелица дълбоко се лъже,че арабеските ще и чистят кенефите,но виж мургави немцойчета ще и направят.Редовият немски бюргер едва сега започва да проглежда,че май "мургави немцойчета" е дълбокият замисъл на Меркелица.Въобще не става дума за спасяване на бежанци,а става въпрос за поредното СОЦИАЛНО ИНЖЕНЕРСТВО на ляво либерастните необолшевики в съюз с основната доктрина на исляма - създаване на световна Ал Умма.По тоталитарния си уклон и привързаността си към "правилното политкоректно" поведение и ислямът,и троцкистката либерастия много си приличат.То и затова организатори и подкрепители на тая миграционна екскурзия към Европа са все левичарски и либерастни организации,както правителствени така и всякакви НПО-та.Меркелица по никакъв начин не може да си присвоява правата да определя какви са правилата на Европейския съюз и да си мисли,че слънцето и планетите се въртят около Немцория.

 6. #6
  KOREKTOR NEW 20 авг 2018, 10:38
   
  9
   
  1

  ЗА #4 Факт

  МНОГО СИ ПРОЗД БЕ.

  БЕЗСПОРЕН ФАКТ Е , ЧЕ СИ ТИПИЧЕН БЕЗРОДЕН , ПРОДАЖЕН , НАГЪЛ И БЕЗОЧЛИВ КРАВАРО-ЕВРОГЕЙСКИ ДЖЕНДЪР ЖАДУВАЩ ЗА МИГРАНТСКИ ЧЕПАТИ ВМИРИСАНИ КЕРЕСТЕТА.

  МАРШ НА КОЗЯК 16 БОКЛУК ДОЛЕН.

  ПАК ЛИ СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ И ПУТИН ТИ СА ВИНОВНИ БЕ СВИНЬО ДОЛНА КРАВАРСКА ?

 7. #7
  Ха наздраве 20 авг 2018, 11:51
   
  4
   
  1

  Ако някой си мисли,че Ангела Меркел е консевативен политик то той дълбоко се заблуждава.Бащата на Меркел е може би единствения протестантски пастор преместил се по своя воля от Западна в Източна Германия.Баща и е известен като "Червения пастор" и в ГДР се ползва с привилегията да пътува свободно зад граница.Единадест години Меркел работи в Академията на науките на ГДР,където на една от специализациите си в Москва и Ленинград се запознава със втория си съпруг.След падането на Берлинската стена Меркел става активен член и апаратчик на ляво-зеленеещата партия Демократичен пробив.По-късно партията и се обединява с ХДС и това е показателно как дотогавашни консервативни партии биват просмучани от либералистични елементи и идеологии.Понастоящем ХДС има само черупка на консервативна партия,а съдаржанието отдавна е либерал-троцкиско.Не случайно Меркел живее 18 години без да сключи брак със втория си съпруг - това показва липса на устойчиво християнско съзнание и ценности,което е характерно за протестантството.Въобще не е случайно,че джендъризмът пусна най-дълбоките си корени точно в протестантските общества.Въобще не е случайно,че сегашен съюзник на Меркел е Партията на свободните демократи.Лидерът на тая партия Гидо Вестервеле е открито демонстриращ се хомосексуалист живеещ в сексуално съжителство със спортния мениджър Михаел Мронц.Ха наздраве за българските псевдоконсерватори!

 8. #8
  volxov5 20 авг 2018, 15:06
   
  2
   
  1

  Как може при такива големи сривове ,
  —> на Търговския регистър
  —> първият срив в договора за приятелство с Македония,
  —Как може при такива големи сривове

  — на Търговския регистър
  —първият срив в договора за приятелство с Македония,
  —>нестихващите сривове на патриотарския фронт / Валери Симеонов с любовницата си Марияна Николова (шеф на кабинета му) на плажа на братя Диневи в Св. Влас./
  А уж има акции тишина .
  —> измислената епидемия в Странджа са основание не само за извънредно заседание на парламента, но и за оставката на целия кабинет

  Да има телефонен разговор проведен през уикенда.

 9. #9
  volxov5 20 авг 2018, 15:09
   
  1
   
  1

  Ало,някои си е пил розовите хапчета с опаковките ``цитирайки отлично информирани източници, близки до Министерски съвет``

  p.с
  Бахур Бахар имитира лятна активност.

  Разговор за турска баня,може, но с друг

 10. #10
  ПАТРИОТ 20 авг 2018, 21:32
   
  3
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  НЮ-КОРЕКТОР НЕ ОТКАЗВА
  ГАЩИ НЯМА - ГЪЗ ПОКАЗВА!
  ТУК СЕ ПРАВИ НА УМНИК
  КАТ РАЗБОЙКу е МРЪСНИК!

  ОБИЧА МНОГО ДА ГОВОРИ
  НО ФАКТИТЕ НЕ ЩЕ ОСПОРИ!
  НИЕ ЗНАЕМ,ЧЕ Е Г€РБ€РА$Т
  НАПРАВО СИ Е-ДЖЕНДЕРАСТ!

  АМАН ОТ ТИКВИ И ДРЪВНИЦИ
  КАТ НЮ-КОРЕКТОРА СМЕШНИЦИ!
  ПРОДАЛ СИ Е ДУШИЦАТА МИЗЕРНА
  НЕ СПИРА ТУК -ДОСАЖДА КАТ ЛАТЕРНА!
  НЕ МОЖЕШ ТИ НИ ЗАБЛУДИ
  КУ -КУ СИ НЮ КОРЕКТОР-НЮ!:))

 11. #11
  Факт 20 авг 2018, 23:53
   
  1
   
  2

  Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът. Нито ние, нито някой друг едностранно и за сметка на съюза може да изменя тези правила. За Виктор Орбан пък и дума да не става, че може. Но си мисли. Канцлерът на Германия Ангела Меркел напълно логично и обосновано е настояла пред премиера Бойко Борисов, България да приеме обратно бежанци. Всичко може да бъде под контрол при обратното им приемане (те не са всичките естествено!), а от друга страна ще сме спазили правилата на ЕС. Нито трябва, нито е възможна профанизацията и балканизацията на ЕС с двойни стандарти, към които сме приучени от съветско време. И още не може да ги изкореним в мисленето си за съжаление. Но от време на време има опити от наша страна. Грешки на растежа.

 12. #12
  Borei 21 авг 2018, 04:52
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #11

  Ха, да те питам, като си такъв "отворко", с какво тогава се различава този твой "съюз" от управляемите някога "социалистически страни" от неизбираните пърделници, комунистическите лидери и ЗКПЧ-та?

  Нали точно от такава система мислехме, че се освобождаваме 1990-та г.?
  А ти ни казваш, че "... Нито ние, нито някой друг едностранно и за сметка на съюза може да изменя тези правила...."
  Какви са тези "железни правила" и кой ги поставя?

  Искаш да кажеш, че някакви си природни издънки, като тези Юнкери, Меркели, Тускове и подобните имат абсолютна власт над нас?
  И ние кога сме ги избирали? Какво общо имат тези с България и нашият народ?

  И знаеш ли ти, какво означава да докараш диваци от джунглата и да се опитваш да ги приучаваш да живеят в човешко общество на 21 век?
  Точно това става! Тези си остават в джунглата и вилнеят по нашите улици, нападат жени, убиват хора с ножове, крадат, палят коли и т.н... А на всичкото отгоре ние сме длъжни да им плащаме всичките сметки за жилище, за храна, за всичките деца училищата, за лекуване и т.н.. и т.н...
  И ясно ли ти е, че тези НЕ СА "БЕЖАНЦИ ОТ ВОЙНА"? ЗА НАС, НЕ СА!
  Колегата по-горе ясно ти е казал защо е така:
  "--> #5...Бежанец от война отива в най-близката сигурна страна,а не търчи през цяла Европа да търси място където да го хранят без да работи.Ако си учил география можеш да погледнеш на картата кои са най-близките сигурни държави около Сирия и Ирак - Кувейт,Саудитска Арабия,Йордания,Ливан,че даже и Израел...."

  Юридически погледнато за нас НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛАГА ТОГАВА ДЪБЛИНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, понеже ние не сме съседна страна на тези хора, дето идват от страни, в които има войни!!!
  Значи за нас тези са ОБИКНОВЕННИ МИГРАНТИ по икономически или каквито и да е други причини! За такива изобщо няма международни споразумения!! Има само отделни страни, като Канада например или Австралия, които имат техни си национални закони, какви хора и колко да приемат, от кои страни с какво образование и т.н... НО, България не е емигрантска страна и никога не се е стремяла да отваря границите широко за чужденци, да ги приема и интегрира и т.н...

  А ти нали често се изказваш, че ти харесват САЩ и т.н..? Какви са тогава тези представи, че трябва да живеем пак в чужди дикататури???? Някои, за нас чужденци, трябвало да определят, какво е добре за нашият народ и страна??? Хайде нашите тикви са си "наши", трябва да ги търпим, избирали сме ги уж, но някакъв си Туск или Могерини да се намесват в нашата национална политика???? И те да я определят? Що за "съюз" е това? Да си отстъпим управлението на чужденци????

  "...Нито трябва, нито е възможна профанизацията и балканизацията на ЕС с двойни стандарти, към които сме приучени от съветско време. И още не може да ги изкореним в мисленето си за съжаление. ..."
  Това дето предлагаш е ДИКТАТУРА, но даже не от наши диктатори, а да се кланяме на чужди задници!!! Е, по-добре да се върнем тогава в социализма? И там имаше такава диктаторска система, НО пък системата беше много, много по-социална за народа.... Никой не ровеше в кофите за боклук тогава, само психично болните... А тези хем искат да сме диктатура, хем да е "социална" САМО за някакви си диваци от джунглите, за които ние да работим и ги храним, НО и да се подчиняваме на чужденци?????

  Е, сори! Даже ми е чудно, че може да има някой още, на когото да му харесват дикататурите????

 13. #13
  Притоплена манджа 21 авг 2018, 19:07
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #11

  Ако имаш нови аргументи можеш да ги изложиш,но не ни пробутвай притоплени манджи,защото замязваш на индоктриниран соросоиден партсекретар.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker