Горанов: Данъците няма да се променят по време на мандата на настоящия кабинет

Pan.bg 26 сеп 2018 | 00:12 views (476) commentaries(1)
img
.pik.bg


Финансовият министър Владислав Горанов бе категоричен, че няма да допусне различни ДДС ставки за определени стоки:


"Ако крайният ефект ще е намаляване на цените на определени стоки, има ясна гаранция, че това няма да се случи, или ефектът ще бъде изключително краткотраен, след което крайният резултат ще бъде само объркване на данъчната система на държавата и загуби за бюджета", поясни Горанов.

Той припомни, че в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти е записано, че данъците няма да се променят по време на мандата на настоящия кабинет.

В отговор на въпрос на "Хоризонт" финансовият министър още обяви, че таванът върху пенсиите най-вероятно няма да отпадне от догодина. По думите му, за да се стигне до цялостно отпадане на максималното ниво на определени пенсии, трябва да се преодолеят несъвършенствата в системата:

"Докато през времето не се изчерпят тези периоди, през които информационната система на Националния осигурителен институт не е функционирала и не е събирала данни за осигурителния принос, а това са периодите след 1997-а с някои пропуски и след 2000-та година с пълни данни за осигуряването на всички лица, тогава и само тогава можем да говорим, че всички пенсии се получават справедливо, с максимална връзка между приноса и размера и тогава можем с лека ръка да премахнем тавана", допълни Горанов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  специалист 26 сеп 2018, 20:21
   
  0
   
  0

  Справедливо е да се вдигне тавана постепенно за всички пенсии, а не за определена група да се премахне напълно. Другото е дискриминация.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker