Сирия сигнализира ООН за военни престъпления на САЩ

Pan.bg 15 окт 2018 | 06:20 views (1171) commentaries(3)
img
pik.bg


Министерството на външните работи на Сирия е изпратило искане в ООН да се разследва дали водената от САЩ коалиция е използвала забранения с международни резолюции бял фосфор при самолетната атака срещу Хаджин, съобщава руският вестник „Взгляд“, като се позовава на сирийската агенция САНА, цитира Фокус.

В документа употребата на фосфора е определено като „привично и устойчиво“ поведение на коалицията на САЩ, в резултат на което загиват или биват ранявани мирни граждани – жени и деца.

Сирия се обръща с молба към Общото събрание на ООН да се предприемат съответните мерки, за да се гарантира мирът и сигурността, както и да се „проведе международно разследване на тези престъпления, те да бъдат осъдени и да се предприемат мерки за незабавното им прекратяване, като не се допусне те отново да се повторят“.

Освен това Сирия се обръща с молба да се прекрати „незаконното враждебно присъствие на сили от САЩ и други страни на територията на Сирийската арабска република“.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Смърт на руските пачаври 15 окт 2018, 12:29
   
  3
   
  24

  Преславе пачавро болшевишка джендърска русофилска малоумна лъжлива да еба в устата болшевишка да еба

 2. #2
  Geocom 15 окт 2018, 14:56
   
  14
   
  1

  Хайде сега пък ще разследват Краварите дали са използвали забранения с международни резолюции бял фосфор. Те международните резолюции не важат за САЩ - те са най-великите кравари и могат да си правят каквото си искат. Те и на международния съд в Хага заявиха че не може да разследва зверствата на техните войници.

  Ако ги интересуваше мнението на ООН (разбирай всички държави в света) нямаше да се наместят в Сирия и да заграбят петрола им.

  Те са "най-голямата демокрация" независимо какви зверства вършат по света а всички които не слушат са "диктатори и терористи" особено ако държавата им има петрол или други природни богатства.

 3. #3
  Георги Ковачев_ 15 окт 2018, 15:16
   
  9
   
  2

  През 90-те години на миналият век за да бъде наречена една война за заграбване на природни ресурси "полицейска акция" трябваше да бъдат изпълнени няколко геополитически условия:

  1) На света да има една суперсила, която да започне войната. Тя, суперсилата, разбира се е най-голямата и най-"демократичната", и всички останали са длъжни да се съобразяват с нея.
  2) Задължително трябва да има диктатор на територията с ресурсите. Диктаторите са едни таквиз проклети хора, които хич не искат най-"демократичната" сила да им казва как да си управляват държавата, и да подарява ресурсите си на гореупоменатата сила.
  3) Задължително трябва да има международна клакьорска организация, тип ООН, която да оправдава морално силата от т.1) и да вика "хайде, наште, ура", докато силата бомби безнаказано диктатора от т.2).

  Само дето във второто десетилетие на 21-и век нито едно едно от тези условия вече не е изпълнено.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker