ГЕНЕРАЛ СПАС СПАСОВ: РУСОФИЛИ ЗА ГРИПЕН Е ПОРЕДНОТО АНТИБЪЛГАРСКО СДРУЖЕНИЕ!!!

Pan.bg 15 окт 2018 | 13:55 views (5809) commentaries(52)
img
„Русофили за Грипен“ – поредно антибългарско сдружение
Гласът на офицерите – българофили: глас на разум и национална отговорност
https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/-rusofili-za-gripen-poredno-antibalgarsko-sdruzhenie


Бригаден генерал о. з. Спас Спасов, военен пилот I клас *

Смятам, че в психиката на мнозина от служещите не само във ВВС, но и в цялото българско войнство е дълбоко имплантирно усещането на безперспективност без „братска“ Русия, а преди без СССР („като слънцето и въздуха”…).

Ето на какво се дължи този опасен имплант:
1. Чрез политическа пропаганда и литературни хиперболи в произведенията на наши творци, отразили борбите за национално освобождение, дълбоко бе втълпявано на населението, че без Русия, СССР и отново Русия ще загинем. Митовете описваха „безкористната” освободителната мисия на руснаците и огромния брой жертви („200 000”!), дадени за освобождението на България от османско владичество. Същевременно бяха премълчавани или напълно пренебрегвани делата и саможертвата на българските герои и мъченици. След 1878 г. у нас са издигнати повече от 450 паметници на руския освободител, а на българските воини са нищожни и по количество, и като художествено внушение.
2. На командния и на редовия състав от Българската армия непрекъснато бе втълпявано, че Червената армия е непобедима, че съветското оръжие е съвършено и т. н. Сега с подобна пропаганда са се заели червени ветерани (разни съюзи на запасняци), които използват съвременните технологии от омразния Запад, за да хулят НАТО и САЩ.
3. Комунистическата номенклатура генетично и идейно предаде на наследниците си робското преклонение към Русия.
4. Поради класово-партийния подбор преди и след 10 ноември 1989 г. маса необразовани младежи станаха офицери и сержанти. Дори генерали. Мой бивш колега сподели: „Добре че станахме военни, за да не се мъчим в разни заводи и фабрики или да копаме на село…”
5. Агресивността на русофилите също стъписа нормалните честни българи. Напомни им репресиите след 9 септември 1944 г., лагерите и жертвите на „народния” съд.

Сега за самолетитеВсички представени оферти са добри. Бих ги класирал така: Ф-18, „Еврофайтър”, Ф-16 и накрая „Грипен”. „Грипен” е прекрасен самолет, но смятам, че отстъпва на Ф-16. Все пак, нямам солидна база за сравнение. Наши пилоти не са тренирали срещу „Грипен” и нямам достатъчно сведения за участието му в реална бойна обстановка.
Всяка година наши пилоти тренират съвместно с колеги от НАТО, предимно от САЩ. Нашите пилоти летят с МиГ-29, а „противник“ са Ф-16 или „Еврофайтер”. Какви са резултатите
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


от тренировъчните въздушни боеве не се съобщава, но по-млади колеги споделят принципите, тактиката и системата за управление. Важното е, че тези тренировки повишават натренираността и способността на българските пилоти.
Ако бъдем превъоръжени с „Грипен”, ще бъдем ли равностойни противници и няма ли да бъдем вечно губещият спаринг-партньор?
Моят извод е, че при въздушен бой между „Грипен” и Ф-16 ще бъдем победени, ако сме въоръжени с „Грипен”. „Грипен” е на въоръжение в 5 държави, а Ф-16 – в повече от 20. Броят на произведените и заявените самолети е 250 за „Грипен” и над 4 000 за Ф-16.

F-16V2.jpg

F-16V (Viper)

Най-същественият проблем при „Грипен” е липсата на боен опит. Ф-16 участва в реални бойни действия в цял свят, показва завидни способности, печели въздушни победи и унищожава наземни цели. Последната му победа бе свалянето на руски Су-24 от турски Ф-16. Вече десетки години Израел демонстрира резултатността на Ф-16 при нанасяне на удари по земни цели. За съжаление, „Грипен” не притежава подобна бойна история и скоро едва ли ще започне да я пише.
В крайна сметка „Грипен” би могъл напълно да замени МиГ-29 при сегашната му основна дейност като изтребител за еърполисинг, но дали това е достатъчно? Дейността и приносът в НАТО на българските ВВС не би трябвало да се ограничават с ролята „охрана на въздушното пространство”. Длъжни сме да развиваме способности и да изпълняваме по-широк кръг задачи, с по-голям обсег на бойния радиус, с повече оръжия за въздушни и земни цели, за самозащита, при малка ефективна отразяваща повърхност (ЕОП) и други необходими качества.
Може би „Грипен” притежава значителна част от изискванията или се доближава до тях, след като оръжията, двигателите и някои системи са американски лицензи и конструкции, но има един важен фактор, който липсва: „Грипен” не ни предоставя политически предимства, каквото бихме получили при избора на европейски или американски самолети. А това е най-важното условие при цената, която сме готови да платим.
Спомнете си „онези“ години, когато се въоръжавахме и превъоръжавахме само с техника от СССР и дори не сме помисляли да купим оръжия от неутрална Швеция или Швейцария. Въпреки че можехме да получим изгодни офсетни програми. Каква би била политическата цена? Просто щяха да дойдат танковете от „братския” СССР и да ни „вкарат в пътя“. Затова кротко взимахме МиГ-ове, а не „Грипени” и „Пилатуси”.
Поради послушанието на българските политици получавахме не най-доброто, а което ни кажат. Например МиГ-29 вместо Су-27. Самите руснаци казваха за МиГ-29, че е прекрасен маневрен самолет, красив и мощен, но силите му като боен радиус стигат само за завоюване на превъзходство във въздуха до ДПРС (далечна приводна радиостанция). Макар и пресилен, този довод е близо до истината.
Всеки пилот би желал да лети на нов самолет или хеликоптер. Съдя по себе си. В момента в треската около превъоръжаването сред колегите са се породили и притеснения: промяната не гарантира, че 100 % от пилотите и обслужващия персонал ще останат на служба.
Но избраните да експлоатират новата техника ще бъдат наистина ИЗБРАНИ.

*Бригаден генерал о.з. Спас Спасов e летял на самолети Л-29 и Л-39, МиГ-15, МиГ-17, МиГ-21 и МиГ-23бн, както и на вертолет Бел-206, с над 2300 летателни часа. Във военната си кариера е бил младши пилот, командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиационен полк и на авиационна база; заместник началник-щаб, заместник-командир, началник-щаб и командир на корпус „Тактическа авиация”. От юни 2006 г. до юни 2008 г. е бил началник на управление „Личен състав” в Генералния щаб на Българската армия.
Днес е председател на Управителния съвет на фондация „Български ВВС”.

Източник: atlantic-council.bg

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


ГЕНЕРАЛ СПАС СПАСОВ: РУСОФИЛИ ЗА ГРИПЕН Е ПОРЕДНОТО АНТИБЪЛГАРСКО СДРУЖЕНИЕ!!!

PREVIOUS PHOTO 1/4 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 52

 1. #1
  Странно 15 окт 2018, 14:04
   
  59
   
  3

  Грипен руски ли бяха?

 2. #2
  За краставицата 15 окт 2018, 14:15
   
  69
   
  6

  Нерде ЯмбУл,нерде Стамбул! Имало пряка връзка между Освободителната война,Червената армия,класово-партийния подход и шведския "Грипен"? Ами направо шведите са си ачик руски агенти? Да изплюе накрая камъчето а да не ми се усуква като Мирча Кришан за краставицата.

 3. #3
  ха-ха-ха 15 окт 2018, 14:28
   
  44
   
  5

  Стига бе тоя им се пишеше най-пръв приятел на СААП и денонощно ги ухажваше, за да му съпортнат риалити-авиошоуту с рекламки, брушурки, спонсурства и т.н.

 4. #4
  майтапчия 15 окт 2018, 14:35
   
  64
   
  4

  ха ха ха - върти сучи да е ф16. И защо ? Това ли било Обективно Мнение ? Надали

 5. #5
  Нови лапацала 15 окт 2018, 14:41
   
  57
   
  4

  Скоропостижно в следващие часове и дни ще бъдат активирани нови незнайни лапацала лобиращи за скрап.

 6. #6
  майтапчия 15 окт 2018, 14:42
   
  53
   
  1

  апропо, стига толкова "За / Против". Взе да става досадно след толкова години. Ако не си син си червен. Ако не си с САЩ си с Русия. Ако не си демократ и интернационалист си фашист. Ако искаш да си си на собствена позиция - не мооожееее - не се плаща за нея от никое посолство... :)

 7. #7
  bastuna 15 окт 2018, 15:24
   
  40
   
  2

  Е сега поне шведите ще разберат кой им прецака кампанията предния път когато бяха на една крачка от финала

 8. #8
  джонсън 15 окт 2018, 15:45
   
  38
   
  2

  Леле-мале пиуе със зеуе. Тия що не са написали каква е длъжността на дженерал Спас Спасов - той е изпълнителен директор на свръх-талантливата
  и мега-компетентната фондация "Български ВВС".

 9. #9
  Clauzewitz 15 окт 2018, 16:09
   
  39
   
  2

  По-добрият самолет е този, който лети. Да имаш скъпа играчка, която нямаш пари да експлоатираш и седи на земята е по-лошо от по-евтината, на която обаче се лети постоянно.
  В случая единият самолет по открити данни е с цена 7700 долара за летателен час, другият е с 4700. По-скъпият сигурно е по-добър, въпросът е ние какво можем да си позволим.

 10. #10
  ЗРВ 15 окт 2018, 16:10
   
  46
   
  7

  Честит празник приятели-16 октомври! За разлика от такива като Спас ние сме обръснати до синьо и леко пийнали, знаем и почитаме този ден, а този индивид в точно обратното, или за пореден път е пропуснал да си пие хапчетата. Помогнете му, не му позволявайте да кепази празника.

 11. #11
  TRENIN 15 окт 2018, 16:34
   
  46
   
  5

  Спас следва тактиката на Гьобелс-Лъжи с полуистини.
  Боен опит има пилот,не самолет.А за су-24 в сирия-Нагло,от засада всеки може.Защо не се изрепчат турцитеако има ескорт

 12. #12
  25 абап 15 окт 2018, 16:36
   
  50
   
  3

  Има хора, които сме служили с ген Спасов. Нещо не си спомням в ония години да е плюл СССР. А и нали знаете, че командир на полк не се ставаше току така - само с летателни умения.

 13. #13
  QAA 15 окт 2018, 16:57
   
  44
   
  4

  Тактическата авиация в която е летял Спас с лошите руски самолети няма нищо общо с изтребителната авиация. Така че да не се изказва толкова компетентно др генерал

 14. #14
  чух 15 окт 2018, 17:15
   
  47
   
  4

  Национален предател ....мисли за България...

 15. #15
  димо 15 окт 2018, 17:36
   
  40
   
  8

  едно време в академията пращаха некадърните за да се оттарвът от тях /могат да си признаят някои от командирите на полкове/ и Спасчо е един от тях.но това като бумеранг след 89г сасипа цялата армия некадърния е и нагаждач и подмазвач

 16. #16
  Rrrrr 15 окт 2018, 17:56
   
  32
   
  5

  Sramota 4e tozi pradlio e BG general.

 17. #17
  титанът 15 окт 2018, 18:54
   
  36
   
  3

  Аууу какъв мислител и титан на творческата мисъл е шефът на фондация Български ВВС! Частна фондация, частни интереси...

 18. #18
  boko 15 окт 2018, 18:57
   
  37
   
  4

  Ей този виден евро атлантик обърна каруцата на грипена миналата година! Крайно време е шведите да го проумеят.

 19. #19
  ГРАДСКИЯТ 15 окт 2018, 19:34
   
  14
   
  37

  ПЕДЕрадев за "ГРИПЕН",
  а Деси за КОЙТО СЕ ПРЕЖАЛИ!:))

 20. #20
  селскиЯТ 15 окт 2018, 19:45
   
  31
   
  12

  Отговор на коментар: #19

  Ми тя Деси значи баш кат майка ти ве, мухльо!
  Ти така си бил направен.... от прежалил се малоумен катил с пълни топки и празна глава....

 21. #21
  росс 15 окт 2018, 20:11
   
  49
   
  7

  Тоя веселяк голям "американофил" се извъдил!
  Сигур щото често кисне при сина си, който живее в америка!

  Напоследък много псета забравиха от къде са яли хляб и сега гузно серат вътре в копанката, щото им се плаща в $ за тая "патриотична" постъпка!

  Отвратен съм от факта че български генерал е паднал до там да отрича историята и вековната генетична връзка между нашите нации! И хапливо и снизходително да омаловажава цяла една епоха от нашата история и съдбите на цели поколения български войни, които са дали целия си живот да имаме силна армия.
  Това е долно и срамно!
  Ако се срамува да е българин, тогава да си хвърли паспорта и да приеме американско гражданство.

  Просто едни хора се раждат Българи, други турци, трети американци! И всеки трябва да остане такъв какъвто се е родил!
  Да се родиш Българин, да станеш генерал използвайки руската наука и техника и на дърти години да се правиш на американец.... не прилича на никой сериозен мъж!
  Сериозен ли казах?........ Извинявам се!............

  Право си е генералчето. Живота е далавера.
  Сигур и от тая сделка чака бенефити човека.

  Не го знам на кво е летял, ама сега гледам, че лази!.... към дъното

  За някои честта и родолюбието са понятия с празничен характер и се вадят само по празници, като кителите с акселбанти.

 22. #22
  Граф 15 окт 2018, 21:29
   
  34
   
  6

  Мухльооооо,мухльо, баща ти те водеше за ръчичка до ген. пагон.Можеше поне да не издаваш простотията си и да не ни излагаш.Можеш да говориш само от свое име, а не от името на организация .

 23. #23
  гтр 15 окт 2018, 21:42
   
  34
   
  5

  Колко такива мушмули _генерали, съм виждал като Спсчо. Скрийсе бе МЪРШО. ЛЕТЕЦ БИЛ. КАРУЦАР.

 24. #24
  ком 15 окт 2018, 22:18
   
  26
   
  2

  Чехите с Грипен,Унгарците с Грипен и там ли има русофили античехи и антиунгарци.Правят си учението заедно с Швеция в небето на Унгария.

 25. #25
  любопитен 15 окт 2018, 22:28
   
  23
   
  4

  Не съм тесен специалист и не мога да кажа кой самолет ще е по-ефективен и продуктивен за нашите ВВС, но този генерал Спасов "излиза от нафталина" и прави сериозни коментари и оценки по отношение на това, кой самолет трябва да бъде избран!! По принцип, когато един офицер вече е тръгнал в йерархията на командната структура и става определен командир или началник, но му липсват знания, умения, командни и организаторски качества и не става за следващо израстване в кариерата му намират "топло и канцеларско" място, какъвто явно и случая с въпросния генерал! Пилот, началник на управление "Личен състав" в ГЩ, странно, но факт!!! Е може и да бъркам в разсъжденията си, но в повечето случаи в нашите ВС, това е факт! Минал е през много командни длъжности, но не е командвал ескадрила/база на Миг-29, а това за развитие в командната структура на ВВС е определящо, поне така си мисля!!! И сега може би се опитва да си връща на някого с тези коментари ............?????

 26. #26
  ddt1 15 окт 2018, 23:29
   
  23
   
  3

  Нямам си и понятие от бойни самолети но...Това е просто идиотизъм.. ПОКУПКАТА НА ШВЕДСКА БОЙНА ТЕХНИКА БИЛА ПРОРУСКИ АКТ!!! ЩОТ АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМАЛО ДА СЕ ОБЛАЖАТ!
  Е,...товали ви е демократично-скъпоценното общество, бе!!!
  А едно провалено човешко същество бивша ирландска овчарка дори и претендира за ИМЕ!
  И акто си помисля, че все още не сме стигнали дъното...

 27. #27
  аналог 16 окт 2018, 00:10
   
  31
   
  3

  Примерът за "въздушна победа" със сваления Су-24 от турски Ф-16, даден от генерал с претенции за пилот, показва завидна некомпетентност или огромна любов към парите ...а може би и двете. Голяма излагация за "Спас4о" ...наистина е станал малък човечец.

 28. #28
  ГРАДСКИЯТ 16 окт 2018, 06:46
   
  9
   
  16

  Отговор на коментар: #20

  НЕ селският ,а селяндурското КОПЕЛЕ си ти ,
  който НЕ ЗНАЕШ ИСТИНСКОТО ЗНАЧЕНИЕ НА ДУМАТА МАЙКА,ЗАЩОТО си БИЛ
  ИЗС*АН И ИЗХВЪРЛЕН И САМО
  "хубавият" социализъм ПОЗВОЛИ ДА ИЗРАСТЕШ ДО МНОГО ГОЛЯМ СУПЕР КОПЕЛДАК.....!

  ПОНЕЖЕ БОГОХУЛСТВАШ ДО ТРИ ДНИ ЩЕ ПОЗНАЕШ БОЖИЯТ ГНЯВ!

 29. #29
  кучкар 16 окт 2018, 07:49
   
  8
   
  8

  Отговор на коментар: #28

  Богохулство е споменаването на мъстии по време на служение или в храм.
  А човека споменава майка ти извън храма и не води служение!
  Т.Е. той не богохулства. Просто разказва как някаква селска мъстия я "закиснали" с генетичен отпадък като тебе!

  Тъй че, мухльо, пии си хаповете и целувай топките на оня дето та е правил..... ако се знае кой е де!......... Малоумник.

 30. #30
  Geocom 16 окт 2018, 10:09
   
  27
   
  2

  „Грипен” не ни предоставя политически предимства

  И какви "политически" предимства ни предостава F-16?

  Едни и същи хора които се кланяха на СССР навремето сега лижат американски задници със същата страст и то само за да се подмажат на началниците пък България и интересите им кучета ги яли.

 31. #31
  Дичо 16 окт 2018, 12:47
   
  17
   
  4

  Когато прочетох това писание останах втрещен и изумен.никакъв профионализъм,само угодничество.фурнаджийските лопати никой не ги обича,но ги използва и после забравя.

 32. #32
  Су24 16 окт 2018, 16:09
   
  14
   
  2

  в онзи случай можеше да се свали и с МиГ17. Инцидента е и грешка на руснаците. Ако се моткаха 2 Су30/35, че и 27 нейде си там из района това нямаше да се случи. Е после "случайно" гръмна един рейс пълен с турски пилоти. Ама то явно няма нищо общо със случая....

 33. #33
  ВВС ветеран 16 окт 2018, 20:41
   
  4
   
  18

  Много плюещи кобри се навъдиха в ПАН.бг и този форум. Генерал Спасов излага позиция базирана на националните ни интереси. По-добър или по-слаб самолет ни е нужен, от гледна точка на тези интереси? Кой е по-добър от двата? Сравнете данните им и ще се уверите, ако не сте предубедени, че Ф-16 Вайпър превъзхожда Грипен по редица показатели: максимален тактически радиус, скороподемност, повече точки за подкачане на въоръжение, по-голям експлоатационен ресурс (12 000 ч), по-добър радар, оперативна съвместимост със самолети 5-то поколение и т.н. Нещо имате ли да възразите?

 34. #34
  Не ВВС неветеран-шофер 16 окт 2018, 21:16
   
  8
   
  1

  Отговор на коментар: #34
  То и мерцедеса е голяма марка, не му знам радиуса, нито точките за под/закачване. Само знам, че не ми е по джоба. Така, че колкото и да си говорим става дума за пари. Надявам се експертната група да работи на база критериите: цена - ефективност - качество. Президента каза РАДИОМЪЛЧАНИЕ и МО шефът го подкрепи. Т
  Това Вашето си е чист лобизъм.
  Разрешавам да напуснете темата без разрешение.

 35. #35
  Geocom 16 окт 2018, 22:12
   
  6
   
  1

  До #34
  ВВС ветеран

  Нещо имате ли да възразите? - имам много да възразя като по-скъп час, по-скъп самолет, и много други но най-важното е че е неизползваем в България - засега може да лети само от Графа.

  Значи да си купим скъпа играчка която реално не можем да ползваме - нещо да имаш да възразиш?

 36. #36
  Математик 17 окт 2018, 03:06
   
  8
   
  1

  Миг21 полет на час 3000лв.Отрряваща повърхност почти като на Ф35 (според операторсторите на "Оса"като на кърфица до като
  го видиш на радара и той изчезва).За 1,8 милиарда лева е по-добре да се закупят нови С400 и нови радари и насочващи системи за сествуващите вече у нас самолети.Плюс закупуване на такива.

 37. #37
  Миро 17 окт 2018, 07:31
   
  3
   
  0

  Отговор на коментар: #34

  Статията би трябвало да е експертно мнение за избор на самолет. Генералът би трябвало да е деполитизиран. Всичко ви е сбъркано

 38. #38
  Миро 17 окт 2018, 07:37
   
  1
   
  0

  предимства, каквото бихме получили при избора на европейски или американски самолети. А това е най-важното условие при цената, която сме готови да платим. Е ли му е работа да говори за политика.

 39. #39
  Евро пендел 17 окт 2018, 09:23
   
  14
   
  0

  Хайде да ви питам нещо, ама искам аргументирани отговори. Защо ни е скъпия самолет при положение, че ще вземем 8 броя? С тези 8 броя ще правим инвазия или ще спрем нахлуване?

 40. #40
  Българин 17 окт 2018, 12:28
   
  10
   
  1

  Какъв български генерал си ти бе мръшляк мазен, дори изражението ти е мазно и продажно? Аман от мизерници и продажници! Съд за всички вас!!!

 41. #41
  ДАчанин 17 окт 2018, 15:48
   
  10
   
  0

  Спас "изтреще"!
  Допускам че е пристанал на Съби - сабята и сега са двойка! - атлантически, лампаз - келемета!

 42. #42
  ВВС ветеран 17 окт 2018, 16:22
   
  2
   
  11

  Да #35 и #36
  Ами купете си Москвич и карайте с него по разбитите ни пътища. Дори и само от Графа да лети е достатъчно. За сметка на това може да отиде на 700 км от Графа и да престои близо 2 ч. във въздуха, за разлика от Грипена, който я може 10-15 мин. я не може. Не се заблуждавайте, че Грипена е доста по-евтин, ако го купят без въоръжение, може би. А на #41 - когато допринесеш и 20% от това, което е дал ген. Спасов за сигурността на страната ни, обади се, тогава ще сравним кой е по-българин, копелдаг дребен.

 43. #43
  генерал 17 окт 2018, 16:42
   
  8
   
  2

  тоя да е допринесъл нещо за авиацията - ти сигурно си много яко слънчасъл бе тъпунгер, спасов го интересува само частния интерес на фондацийката му, през тоя интерес преминава всичко, преди няколко години се усукваше и прилепваше около шведите щото му подкрепяха с реклама риалити авиошоуто, а сега се нахвърля върху самолета им, не го е срам, ял им е хляба, а сега им ръфа ръката...за такъв като него има цяла песен от емил димитров, да я цитирам ли...

 44. #44
  чух 17 окт 2018, 17:39
   
  6
   
  2

  Украински Су-27 победи F-15C Eagle от Националната гвардия на САЩ

 45. #45
  Ццц 17 окт 2018, 18:00
   
  4
   
  1

  На брада го докарва, но къде му е шалчето?

 46. #46
  ТОДОР ЖИВКОВ 17 окт 2018, 22:43
   
  4
   
  0

  И тоя се бори да му фърлят нещо.

 47. #47
  Само да кажа 17 окт 2018, 23:07
   
  3
   
  1

  Ф16 е самолет, с който можем да дразним Русия. Казвам - да дразним! Нищо повече! Това с комбинация от политиците ни се получава изключително лош сценарий. И ако след 15 г. излезем от НАТО какво ще правим? Тогава ни трябва кръгова отбрана. А за това Грипена е по-добър. Също ако някой ден стане нещо с Турция. Примерно някой ислямистки режим да дойде на влас. Или подобен. И стане с тях конфликт... НАТО кого ще подкрепи..... А Грипена е правен за държави, които искат да са независими, такива, които имат голям съсед......

 48. #48
  111кап 17 окт 2018, 23:43
   
  9
   
  0

  Само да припомня един факт,който тук се премълчава. Голяма част от тъй наречените "атлантици" са завършили военни академии в СССР. А преди 10 ноември да завършиш академия в СССР......майко мила! Трябваше да си член на БКП,майка ти и баща ти също,баби, дядовци,вуйчовци,вуйни,лели....на третия ти братовчед,на леля му,на мъжа на сестрата също! Така,че.....не на мен тия! Тези атлантици преди 10 громяха империализма и САЩ по партийни събрания,пламенно размахваха юмрук "другари Партията иска,ние ще дадем",а сега? ОТВРАТ!

 49. #49
  до # ВВС ветеран 18 окт 2018, 03:21
   
  5
   
  0

  Другарю ветеран, хващайте си въдиците и кошниците със Спас и марш за риба и гъби, а коментарите за качествата на самолетите предложени в офертите, оставете на хора с липса на предубеденост, но с наличие на необходимите знания и интелект за такива коментари. Не стига дето сте некомпетентни (става ясно от доводите ви) , но сте и предубедени-купени (това става ясно от 5-те "точки на окачване" на "опасния имплант") . Дори и Ф-16 да е по-добрия вариант за нас (в което искрено се съмнявам, но да речем че греша), то от вашите (със Спас) изблици на мозъчна активност, правите точно обратното впечатление. Ако съм на място на спонсорите ви, ще ви накарам да върнете парите, които сте получили за да пишете такива глупости.
  Срам ме е заради вас!

 50. #50
  димо 19 окт 2018, 20:24
   
  0
   
  0

  до някои компетентни ф 16 блок 70 не е произвеждан никога и сега само за бг ще произведат 8 бр....смях

 51. #51
  Чичо Митко 11 дек 2018, 19:34
   
  0
   
  0

  На всички които се пробате да давате компетентно мнение ще Ви кажа:
  Ако сте мъже, не се криите зад лъжливи псевдоними и прякори. Защото така постъпват страхливците и охлювите.
  Ген. Спасов е достатъчно компетентен и смел за да изрази свое мнение. Друг е въпроса дали се харесва на всички.
  На мен не ми харесват нито един от Грипен. Ф-16 и т.н. Защото по никакъв начин неможе да се противопоставим на който и да е противник с една скопена ескадила от 8- нови и 5-6 МиГа. Колкото до "вероятният ни противник" Русия, невиждам как ще се изрепчим с нашите (бъдещи) изстребители.
  Питам знаете ли с каква авиация разполага Русия та се напъхвате да си мерите.....самолетите
  Това от което разбирам е, че на България не и трябват изстребители, нито наши нито на ЕС или САЩ. По-скоро серьозно ПВО и вертолети че и те са на свършване за съжаление.

 52. #52
  Божидар Сп. 14 дек 2018, 21:59
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #21
  Прилича ми на стария социалистически генерал и млад политически кадър на ГЕРБ Аню Ангелов. Прилича ми на един хвърчащ генерал намерил политподслон в ДПС, Симеон Симеонов, а те ми приличат на едни други, дето... Абе, дето все са български генерали. Мисля си, че всеки човек поел една идея, дори да е сгрешил, умре ли идеята, трябва да умре и той, човекът. Въпрос на чест. Ако не може да умре, сам се отдава на отшелничество. Щях да ги напсувам, но се сещам, че не е коректно.


Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker