Военнослужещите от Сухопътните войски показаха висок дух и професионализъм на „Ответен удар – 2018 г.”

Pan.bg 20 окт 2018 | 00:59 views (449) commentaries(2)
img
/КРОСС/ Впечатлен съм от всички участници, видяхме професионално ръководство, синхрон и добро взаимодействие на формированията в състава на усиления батальон. Това каза заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков днес, 19 октомври, след като наблюдава заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”, което се провежда на учебен полигон „Корен“.

В учението участваха военнослужещи от 42-ри механизиран батальон, с командир подполковник Ивайло Иванов, от състава на Втора механизирана бригада и придадените към батальона формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили. Те изпълниха задачи, свързани със заемане, инженерно оборудване и маскировка на район за отбрана, водене на отбранителни бойни действия, извикване огъня на артилерията и авиацията, оказване на медицинска помощ, включваща извличане на ранени от бойното поле, оказване на долекарска помощ и извършване на медицинска евакуация със санитарни автомобили и подготовка за последваща евакуация, маньовър със сили и средства и др.Днес на учебен полигон „Корен“ действията на военнослужещите от Сухопътните войски наблюдаваха също заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, секретарят по сигурност и отбрана на президента на Република България Стефан Янев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, висши офицери от въоръжените сили, представители на държавната и местната власт.

Висока оценка на достигнатото ниво на подготовка на участниците в „Ответен удар - 2018“ даде и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. „Колегите са се постарали, отлично са подготвени, отлично представяне, демонстрираха висок дух и професионализъм”, каза той.

В тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018“ участваха около 700 военнослужещи и над 190 единици бойна и специална техника от състава на Втора механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, огнеметно-димов взвод от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война, курсанти от Националния военен университет „Васил Левски”, както и военнослужещи и летателна техника от Военновъздушните сили.

Целта на учението бе да се повиши подготовката и да се усъвършенства взаимодействието на участващите формирования при изпълнение


на задачи в отбранителна операция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  о.р. м-р Лисичков 20 окт 2018, 08:18
   
  2
   
  1

  "Ответен удар" на какво? На Русия ли ....? Българи, опомнете се! Скачате на по-малкия си, но по-силен брат освободил Ви от ТУРСКО РОБСТВО, създал третата БЪЛГАРСКА държава, поел заема Ви към Турция и отказал се от репарации за да Ви има при обявяването на "Независимостта", върнал Ви с помощта на Унгария Южна Добруджа без капка кръв, спасил Ви от лапите на уркопитека Чърчил, който ако беше влезнал първи в Родината Ви, щеше да ви подари на Турция за да си отмъсти за Дойран, нещо повече съхрани територията Ви от нови разпокъсвания....! И за какво е всичко това? За да угодите на тези, които не позволиха да я има Берлинска България ли? На тези, който през годините късаха кървави парчета от земята Ви ли? На тези, които хвърляха бомбите си върху Родината Ви, когато тя не е била фактор и е била безпомощна, нещо повече, част от бомбите са били с форма на играчки за да избиват БЪДЕЩЕТО(ДЕЦАТА) Ви? На тези, които купиха политиците Ви, фалираха банките Ви, окрадоха парите Ви, разпродадоха и фалираха икономиката Ви( държавата), след което отвориха работните си пазари за да Ви направят съвременни роби в търсенето на по-добър живот, а държавата Ви в колония и сметище(стари автомобили, долнопробни храни и дрехи втора употреба)? Българи, така не може! Засрамете се! Този сайт се чете и от много мои колеги, приятели и съвипускници, които служат и днес, дори и взимат важни решения за България, и на които искам да кажа: Спомнете си кои сте, покажете малко чест и достойнство, покажете мъжество, загърбите личния интерес и възроптайте срещу пагубната политика на отцепредателите, на тези, които унищожават Родината ни! Опънете се на тези малоумници-политиците, които са обрекли на геноцид над един милион пенсионери с пенсии около двеста лева, малко под три милиона българи работещи за насъщния и още толкова прокудени в чужбина в тежка ангария да търсят спасение! И още нещо приятели на фона на всичко това да получаваш в армията заплата и пенсия е отвратително и гнусно-откажете се от едното .....! Не забравяйте, че сме се Клели да служим на този Народ и държавата му с цената на живота си, ние не сме бизнесмени, политици и престъпници, а независимо от пагона всички до един сме войници и окопите не би следвало да ни плащат!

 2. #2
  stefan ivanov 20 окт 2018, 20:25
   
  2
   
  0

  nikoga nama dase biem srehto RUSIA amerikancite mislat hesme stax no mnogo grehat

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker