Борисов: Можем да осигурим много повече прехрана за бедните в Африка

Pan.bg 23 окт 2018 | 16:54 views (2095) commentaries(6)
img
frognews.bg


България и Египет, наред с изключителните природни, исторически и културни ценности, които притежават двете държави, имат и еднакво отношение към етническата толерантност. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Кайро след срещата с президента на Арабска република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, съобщиха от правителствената информационна служба.

Българският премиер изтъкна сферите, които имат потенциала да бъдат "мостове" на сътрудничество между двете държави – образованието и науката, информационните технологии и иновациите. Борисов отбеляза и готовността на египетската страна да се направи университет, който да може да поеме това, което нашите университети, училища и БАН създават.

По време на срещата е договорено да се активизира работата на Смесената комисия за икономическо, научно и техническо сътрудничество, както и работата на ресорните министри именно в сферите от взаимен интерес, сред които са също здравеопазването, строителството и туризма.

"Запознах президента с възможностите на България, на Балканите, за изграждане на хранителни хъбове. Можем да осигурим много повече прехрана за местата, където хората живеят в Африка в голяма бедност“, добави премиерът Борисов.

Българският министър-председател акцентира още върху сътрудничество в борбата с миграцията, с незаконния износ на културно-исторически ценности, с транснационалната престъпност, в сферата на сигурността и борбата с тероризма.

Премиерът Борисов благодари за изключителното гостоприемство и отбеляза значението на програмата на президента Ас-Сиси за това Египет да бъде стабилна, сигурна и безопасна страна, така че да се увеличи туристическия поток. Министър-председателят предаде на египетския президент поздрави от името на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, като отбеляза, че се подготвя Срещата ЕС-Египет през февруари. По думите на Борисов настоящата визита е изключително навременна на фона на глобалното решение на ЕС да работи все по-близо с Египет. Благодаря на България, че дава възможност гласът на Египет да достигне до ЕС и да се чуе посланието, че Египет е важен фактор на стабилност в региона, отбеляза от своя страна президентът Абдел Фаттах Ас-Сиси.

Той изрази надежда, че Смесената комисия за икономическо, научно и техническо сътрудничество ще се събере още в началото на следващата година. "Разговорите ни протекоха прекрасна атмосфера", отбеляза египетският президент и добави, че са били засегнати редица теми като миграцията и трансграничната престъпност.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Исмаил 23 окт 2018, 17:19
   
  16
   
  0

  Ама разбира се. Вече построихме газовите хъбчета сега идва ред на хранителните хъбчета.То и без това се чудим какво да я правим толкова много излишна храна. Къде отиваш разбираш ли значи, понеже нали така да се каже сме коскожемити отличници на Европата разбрахте ли сега. Аааа....

 2. #2
  мегаидиот 23 окт 2018, 18:16
   
  18
   
  0

  Оправи България ,сега ще оправя Африка ,леле какво я чака Африката. Че те са по добре от нас. Мале ще вземе да им изпрати Валери Симеонов да им забрани шума ,че много пеят и танцуват ,ще им оправи болните и инвалидите,направа ще им предизвика демографски сриф и така ще им реши проблемите с гладните. Вижте ние как в Европа сме първи престъпници и последни бедняци. И се гордеем с успехите.си.и нашите медии не спират да ни убеждават колко сме напред с материала.

 3. #3
  Borei 23 окт 2018, 18:48
   
  12
   
  0

  Щял да помогне и да нахрани Африка?

  Алооо, нахрани първо българите, плати им парното, лекарствата, намери им добре платена работа, пък после можеш да помагаш на който искаш!!!

  Аман от неадекватници! Нашият народ в мизерия, тръгнал да помага на други!!!

 4. #4
  бездомно куче 23 окт 2018, 19:49
   
  9
   
  0

  Няма логика Бойко да прави хранителен хъб и да праща в Египет защото в Египет имало над 23 милиона кучета и имало предложение в Египет да изнасят кучешко за южна Корея. Вместо да изнасят кучетата, египтяните да ги правят на курбан и така ще изхранят всички гладни в Африка.

 5. #5
  bati 24 окт 2018, 02:01
   
  4
   
  0

  Този е в някаква паралелна реалност. Изгубил е връзка с кораба майка.
  Що не остане в Африка да се доугои тогава?

 6. #6
  Geocom 24 окт 2018, 22:57
   
  1
   
  0

  А за бедните в България какво ще каже - или бедните да го духат.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker