"Булгаргаз" прогнозира 4,98% по-висока цена на газа за началото на 2019 година

Pan.bg 09 ное 2018 | 18:10 views (369) commentaries(0)
img
news.bg


"Булгаргаз" ЕАД уведомява, че прогнозната цена на природния газ за І-во трим. на 2019 г. е 45,44 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

В сравнение с утвърдената за ІV-то трим. на 2018 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), прогнозната цена за І-во трим. на 2019 г. е по-висока с 2,15 лв./MWh или 4,98%.

Увеличението се дължи на по-високите доставни цени на природния газ от внос, както и на по-високия курс на щатския долар спрямо лева.

Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 8 ноември 2018 г. и не е окончателна.

Окончателното предложение на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване цената на природния газ за І-во трим. на 2019 г. ще бъде внесено в КЕВР на 11 декември.

В съответствие с изискванията на чл.36а от Закона за енергетиката, "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД, в едномесечен срок преди подаване в КЕВР на заявлението за изменение на действащите цени за всяко тримесечие, следва да го оповести в средствата за масова информация.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker