ГОРЕЩО: Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" хвърли бомба: Протестите имат за цел да сформират политическа сила, която да бъде съюзник на БСП

Pan.bg 16 ное 2018 | 19:54 views (1077) commentaries(2)
img
pik.bg


"Аритметиката на протестите показва едно - на тяхната база да се сформира друга политическа сила, която да бъде съюзник на БСП. Социалистическата партия изчаква и не случайно. Тя изчаква да види как ще се развият протестите, затова е предпазлива", това каза в ефира на БНТ Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". Според нея протестите не водели до ръст в подкрепата към БСП. Съществувала възможност те да бъдат оглавени от друга политическа сила.


"Смешна работа е БСП да е организирала протестите. Тя не е субект, който може да поеме властта.Корнелия Нинова и екипът и изчакват, защото са умни. Президентът изразява това, което и хората, които протестират. На Борисов страшно му трябва причина да хвърли оставка. Дума не може да става, че това е операция по сваляне на правителството", поясни Андрей Райчев.

Няма настроение за предсрочни избори - това е категоричната теза и на двамата анализатори. "Предишните протести Борисов страшно леко ги погасяваше. Нали е пожарникар, лесно ги гасеше. Сега не е така,защото протестите не са са за миналото, но не са и за настоящето. За бъдещето са - хората не искат да живят така повече. Наблюдаваме нещо много особено, сравнимо с появата на цар Симеон. Имаме нов етап. Това не е сравнимо с протестите на умните и красивите. Има масово нежелание да се живее повече така. Претенцията е по-голяма от това някак да закрепим нещата", категоричен е Андрей Райчев.

"Това не са масови протести. Те обхващат много ясни и обособени групи. Протестите през 2013 г. бяха много по-масови. В момента нямаме такава нагласа на масово отприщване на недоволството. Спонтанни ядра на протести на различни места. Спада подкрепата към ГЕРБ, но не се вдига тази на БСП", поясни Боряна Димитрова. Според нея няма еднозначен отговор кой и защо протестира. Ставало дума за разнородни протести, които не могат да бъдат сложени под един знаменател.

Двамата анализатори се обединиха около тезата, че тези протести не са сваляне на правителството.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Петър Волгин 16 ное 2018, 21:28
   
  4
   
  0

  Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 година в Банкя, в семейството на Методи и Венета Борисови. Баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка в Банкя. Майка му е учителка на Людмила Живкова. Персонално ѝ е преподавано, казват. А Живков му е кръвен баща. Както Живков пък е син на Борис III. МАСОНСКИ ВЕРТЕП. По време на следването си отбива и военната си служба в ШЗО-Плевен през периода 1977 – 1978 година. Според Бойко Борисов по силата на вътрешните правила на МВР тогава той, както и всички останали курсанти в Симеоново, е приет в БКП. По време на т.нар. „Голяма екскурзия“ е назначен през лятото на 1989 година за командир на батальон за борба с безредиците в Дулово и Каолиново, възродителният процес, с подчинени Алексей Петров, Чикагото и Петното. Използвани са бронетранспортьори, 15 пожарни коли, някои от които с водни оръдия, специализирана машина с реактивен двигател за разпръскване на демонстрации, кучета, арестантски коли, камиони и друга техника. Срещу демонстрантите са хвърлени Вътрешни войски, Противопожарна охрана, милиционерски части от управленията на МВР, а в Джебел - и Гранични войски. На много места се стига до сблъсъци - в Каолиново, Тодор Икономово, Езерче, между село Овен и Дулово, Шумен, село Медовец, Исперих и други. Най-масови те са в Каолиново, където участват 5-6 хиляди, Дулово - 1500-2000. Румен Радев е бил 5г. от БКП, а Борисов е бил 20г. от от БКП-БСП, поне от 1977г. до 1997ма.

 2. #2
  Аха 17 ное 2018, 13:57
   
  5
   
  0

  Е, протестите ще станат доста по-масови след първите зимни сметки за парното и тока.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker