Британски генерал предупреди НАТО: Новите руски оръжия направиха Запада „ужасяващо уязвим”!

Pan.bg 19 ное 2018 | 06:12 views (1758) commentaries(4)
img
БлицНай-новите руски оръжия превърнаха западните страни в "ужасяващо" уязвими, заяви бившият шеф на обединеното командване на Въоръжените сили на Великобритания генерал Ричард Берънс.

"Русия е изградила такъв мащаб и потенциал, какъвто ние нямаме ... Това поставя Запада под заплаха", цитира вестник "Таймс" думите на Берънс.

Той отбелязва, че Русия "много внимателно е проучила военното превъзходство на Съединените щати и е помислила как да го заобиколи". Като пример, генералът привежда свръхзвуковите ракети, които могат да достигнат територията на Съединените щати за шест минути, т.е. два пъти по-бързо от другите ракети. "Те са много по-трудни за сваляне, нямаме достатъчно сили за противовъздушна отбрана", заявява Берънс.

Според мнението на генерала, военната стратегия на Русия се заключава в това "да има сериозно влияние от разстояние, да побеждава врага без наземно нахлуване". Също така, Берънс счита, че "ако Западът бе мобилизиран, щеше да бъде много по-силен." "Но НАТО дреме", добавя генералът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Borei 19 ное 2018, 07:13
   
  21
   
  1

  Да, Русия работи асиметрично!

  Защо й е да има авионосци, когато с много по-евтино, нападателно оръжие може да унищожи гарантирано чуждите?
  РЕБ е пак подобна реакция! Почти всичката техника на Нато днес е напичкана с електроника.
  А ако РЕБ системите могат да я "заблудят" или директно "изключат", то това е обромно военно предимство, пред противника!

  И тези не рабраха ли че "съюзите" са "тромави образования", трудно и бавно управляеми?
  Те взеха и вземат в Натото всякакви страни, с много различни култури и езици... Опитай се обаче да бъдеш бърз и единен, в случай на война, когато единият говори английски, другия естонски, третият полски, четвъртият немски, петият френски и т.н.. език :)?

  Натото е отживелица от времето на социализма! Трябваше да се разпадне заедно с Варшавският договор!
  САЩ си мислеха, че като оставиха Натото, ще са по-силни сега от когото и да е! НО, то се оказа, че даже им попречи да се развиват бързо и ефективно във военната област! Успокои ги, че ето ние сме силни, понеже сме хх обединени страни!!! Ха-ха-ха... Русия направи обратното. Отърва се от многото страни на хранилка и така успя много бързо да си възвърне военната мощ!

 2. #2
  д-р Захари Бисеров 19 ное 2018, 09:44
   
  19
   
  2

  Има две основни правила в световната сигурност с които трябва да се съобразява всеки:
  Първо: Никога не се ебавай с Русия!
  Второ: Виж първото.

 3. #3
  THUNDER 19 ное 2018, 14:13
   
  14
   
  0

  Препоръчвам на ген. Берънс вместо да се притеснява от хипотетично руско нападение.

  Да помисли за друга потенциална опасност, която щъка из улиците на Лондон.

  https://hiddenlolcdn.com/v/269390.webm

  Докато е вперил поглед в небето за руски ракети, тия ще го издебнат от зад. И без това вече са мнозинство в Лондон.

 4. #4
  Borei 19 ное 2018, 15:00
   
  12
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  Ето, това е много по-плашещо даже и от една загуба на война с Русия!!!

  Не мога само да разбера, тези идиоти от Централна Европа и разните им Европейски комисии, парламенти и всякакъв планктон, ни тикат и нас в такава посока!
  Точно това е бъдещето на Британия, но и на другите в Централна Европа! В Испания се запознах лятото с испански пенсионери, семейство. Дълго разговаряхме и те казаха същото. Управлението на страната им умишлено се стреми да ги почалмари. За британците няма прошка при някакви нарушения, те си плащат всичко и за всичко, докато държавата им помага финансово и всячски на чернилките! Тези за това избягали в Испания, понеже в тяхната страна не им харесва как се отнасят с коренното си население! В Германия дават безплатни езикови курсове и намират те работа след това само на чернилките, докато на нашите гурбетчии - не им се полага нищо безплатно! Една позната от Сливен отишла там в службите и ги питала, да й дадат безплатен немски курс, понеже без езика, не може да си намери работа. А онези й казали: Ние не помагаме повече на европейците! Вие сте европейка, длъжна сте да се справите сама!!! Тези умишлено помагат вече само на чалмите и цЪрните!!!!

  Ние сме изпатили 500 години и са умирали масово нашите хора, но не са си слагали чалми на главите!
  Избирали са дръвника и добре са направили! Тогава сме били истински народ! НО, защо сега, в 21-ви век сами да се предадем и то доброволно? В някакви си "съюзи"?

  Трябва да си държим на това, че сме България! Не ни трябват повече индийци (цигани) или каквито и да е чужди народи от Африка, Близкият Изток и т.н..! И без това сме малко, ако не си обърнем внимание на демографията, ще изчезнем!

  При избора да ме управляват деспотично примитивни народи от рода на джихадистите и да ми вият по улиците с техните Богове (като тези от филма на #3 THUNDER), да ни колят, че не ги разбираме и не им искаме Халифата, не искаме да живеем в средновековието, то предпочитам Русия да ни превземе! Те поне са наши хора, европейци са, умеят да имат строга държава, ред и дисциплина, имат силна армия и никой идиот няма да ни превземе, културата им е почти като нашата, имат подобни разбирания за живота, подобна ценностна система... Езика им е разбираем, дериват е на Българският!

  Докато не мога, колкото и да се опитвам, да разбера днес Германия, Британия, Франция, Белгия... които искат да станем ислямски халифат и общество от джендъри???? Това никак не е здравословно за етническите българи!

  Настъпи време разделно! Който иска да се самоубива с халифати - прав му път!
  Ние вече сме минали по този път, цели 500 години и не искаме!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker