ЗАПЛАТИТЕ В АРМИЯТА НЯМА ДА БЪДАТ НАМАЛЕНИ! НО АКО ИМАШ ПО-МАЛКА ОТГОВОРНОСТ ЩЕ ПОЛУЧАВАШ ПО-МАЛКО!!!

Pan.bg 25 ное 2018 | 09:16 views (5901) commentaries(7)
img
Из интервю на ген.Михаил Попов

– Смятате ли, че възстановяването на новия стар (действащ до 2003 г.) начин на заплащне на военнослужещите в зависимост от длъжността и званието им ще помогне за спиране на отлива от военната професия и попълване на некомплекта?
– Наши офицери участваха в работните групи, които оформиха решението за новото заплащане. Надяваме се по този начин да успеем да приравним получаваната заплата с отговорностите, които носи съответната длъжност. Званието е звание – то е ясно. Но разделът „длъжност”, който ще бъде преобладаващ, по-големия компонент, ще позволи точно това – за еднакви отговорности – еднакво заплащане. По-малка отговорност – по-малко заплащане. Това положение ще влезе в сила от 1 яуари 2019 г. Сега положихме основите. Надявам се това да се отрази благоприятно. Надяваме се това да повлияе на личния статус, да създаде чувство за необходимост от кариерно развитие.

– Кои категории военнослужещи ще получат увеличение на заплатите от 1 януари? Има ли опасност някои заплати да бъдат намалени?
– Увеличението ще бъде за всички. На никого заплатата няма да бъде намалена – това трябва да бъде категорично ясно. Как ще бъде формирано увеличението? Нека да видим финансовите разчети, нека да чуем за какво става въпрос, защото бюджетът все още не е минал на второ четене. Увеличението ще бъде за всички, но в различен размер.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  обективен 25 ное 2018, 13:58
   
  4
   
  6

  Дано този нов стар модел на заплащане да бъде наистина по справедлив, а и да спомогне за намаляване на отлива от военна служба и мотивира за кариерно развитие!!!! Но в същото време, дано и да не доведе до старите практики от преди 15 и повече години, когато военнослужещи с по-ниско звание командваха или бяха началници на такива с по-високо, което беше много неприятно и действаше демотивиращо на вторите!! Например командир на рота лейтенант или ст. лейтенант, а в ротата имаше и командири на взводове капитани, защото обхвата на званието за длъжността го позволяваше!! Така беше и в по-горните звена, батальони, полкове, дивизии, бригади, щабове на армии, командвания (ГлЩ) на видове ВС, ГЩ и т.н!! Дано това не стане, защото ще е неприятно и за двете категории военнослужещи, а и ще поставя странични хора в неудобна ситуация, към кого да се обръщат при служебни и други мероприятия, срещи, тържества и т.н.!!!

 2. #2
  Фани 26 ное 2018, 09:26
   
  26
   
  2

  Абе то като като гледам,май само за началници е пригоден тоя нов стар закон.А кадрови войник къртечар примерно или снайперист какво,ще получи.Нали точно това е рисковата група,те от началници аман вече на 5войника 15 такива,и ся като гледам с новия стар закон,май само такива,ще останат.

 3. #3
  Лорена Томова 29 ное 2018, 16:07
   
  8
   
  2

  Сега положихме основите.Ще строим завод! Завод на живота. Картечарят ще получи Макаров с 8 патрона в пълнителя и един в цевта. Като този на евродепутата Джамбазки..

 4. #4
  Лудия макс 30 ное 2018, 05:49
   
  10
   
  0

  Кви заплати бре, служебен транспорт няма повече от месеци, хората си изпочупиха колите да се катерят в планината, срамота в 21 век

 5. #5
  Онзи там. 30 ное 2018, 14:37
   
  12
   
  3

  По-малка отговорност – по-малко заплащане. Че кой ще е този луд да остане на такава длъжност. Като си помисля май-май са решавали по-угодно да е за офицерите само.

 6. #6
  Тепавица 01 дек 2018, 07:23
   
  11
   
  0

  ЗАЩО МАХНАХТЕ СТАТИЯТА ЗА УНИФОРМИТЕ,БЕ АЛООУ,ПАН-А? ДЪРЖИТЕ СТАРИ, ГЛУПАВИ И НЕЗНАЧЕЩИ НИЩО СТАТИИ,А ТАЗИ-ВАЖНАТА Я ИЗТРИХТЕ. ЗАЩО? ЩО ЗА ЖУРНАЛИСТИ СТЕ ВИЕ?

 7. #7
  Даскала 10 дек 2018, 21:53
   
  0
   
  0

  Когато се научите да пишете правилно думата картечар, тогава ще има по-високи заплати.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker