Властите в Русия заплашиха Кипър с „опасни последици”, ако допуснат американски военни бази на своя територия

Pan.bg 06 дек 2018 | 05:37 views (1131) commentaries(10)
img
pik.bg

Русия заплаши Кипър с „опасни последици“, ако допусне американски военни бази на кипърска територия, съобщават световните агенции, цитирани от БНРГоворителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Пентагонът проучва възможността да изпрати войски в Кипър, за да противодейства на влиянието на Русия в Близкия изток, нараснало след руските военни успехи в Сирия.

Захарова прикани кипърските власти да не се съгласяват с тези „антируски планове“.

Говорител на кипърското правителство отговори, че Никозия не желае допълнително „милитаризиране“ на Кипър.

На острова са разположени две военни бази на Великобритания, а северната му част се отцепи през 1974 година в резултат на нахлуване на турската армия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Ум Белия Делфин 06 дек 2018, 07:06
   
  15
   
  4

  Американците пък са ги заплашили с много опасни ако не допуснат.......и тоя военен колос Кипър,полуокупиран от Турция, сигурно се чудят на кого да угодят.
  Тежка е съдбата на слабия.

 2. #2
  *** 06 дек 2018, 09:03
   
  4
   
  18

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 3. #3
  цензура 06 дек 2018, 09:19
   
  4
   
  9

  Мария,с другата ръчичка,бе маце! И малко по-височко я вдигни с обърната надолу длан.

 4. #4
  зелен фасул 06 дек 2018, 10:45
   
  4
   
  1

  Сексът в днешно време е като кредита! На добре осигурените дават, на другите - не...!

 5. #5
  Александър Цанков 06 дек 2018, 18:16
   
  5
   
  9

  Ама пий си одеколона пачавро руска !
  Суперсила" сте! По проституция и алкохолизъм. И по олигарси /нали всичко започна от Русия!/. А за руската "супер"мафия знае целия свят.
  Амбрамович защо ли не живее в прекрасната, "суперсилна", цивилизована и развита Русия! И не само той. Всеки, който може да се "налапа" от богатствата на Русия се изнася и започва да харчи в чужбина.

 6. #6
  Александър Цанков 06 дек 2018, 18:27
   
  4
   
  4

 7. #7
  Geocom 07 дек 2018, 10:44
   
  5
   
  3

  Отговор на коментар: #5

  Амбрамович защо ли не живее в прекрасната, "суперсилна", цивилизована и развита Русия! И не само той. Всеки, който може да се "налапа" от богатствата на Русия се изнася и започва да харчи в чужбина.

  Ти сам го казваш - всеки мафиот налапал се незаконно с богатствата на Русия бяга в "демократичния" запад където се радва на топъл прием нищо че всички го знаят че е мафиот но там той се води вече "бизнесмен" нищо че се занимава със същата дейност. И пропускаш че всички олигарси се пръкнаха по времето на "приятеля на запада" Елцин.

  А за разлика от теб аз съм живял в САЩ достатъчно време за да видя че американците пият много по страшни неща от одеколон а за англичаните няма какво да говоря - виждате ги по черноморието като по същото време има и повече ужким "пияни" руснаци обаче никой не чува за тях.

 8. #8
  юс юс юс юр брейн 07 дек 2018, 17:07
   
  4
   
  2

  Какво да ги правиш, русофобчета - с кумири фашисти, мафиоти и олигарси.

  "Русофобите в България, а те разбира се са едно изчезващо малко истерично малцинство, спадат към два различни типа, които обаче, не винаги и не непременно са разграничени, между тях може да има и преходи. Първият тип - това се наследниците на руската перестройка в България, т.е. това са руско-български либерали, които по дефиниция не могат да не бъдат русофоби. Както е известно, русофобията е един (конституиращ) особен аспект на руския либерализъм. По този начин, ако човек съзнателно е приел аксиомите на горбачовата перестройка, твърде скоро след това той обективно и по независим от себе си начин не може да не се осъзнае и като яростен русофоб. Това е изследвано многократно, омразата към Русия е задължителен елемент в менталността на руския либерал – това е описано, още руската класическа литература разкрива този феномен („Как сладостно отчизну ненавидеть И жадно ждать ее уничтоженья, И в разрушении отчизны видеть Всемирного денницу пробужденья..“), днешните политически анализи в Русия не го оспорват.

  Вторият тип български русофоби, това са просто наследниците (интелектуално-политически, но често и в произходен смисъл) на българските фашисти, които през 20-те и 30-те години на миналия век по естествен път започнаха да се осъзнават като хитлеристи.

  Тяхната болка е понятна – те и досега не могат да преглътнат и да простят на руските унтерменши начина, по който те се отнесоха към техния кумир, към тяхната пътеводна звезда – Хитлер.

  Просто пепелта на Хитлер блъска в гърдите и сърцата на много от българските русофоби – и в този смисъл те не са просто фашизоиди, а са латентни, недоразкрити фашисти и хитлеристи. Техният coming out представлява важна част на съвременния български духовно-политически живот, но също и на реалната управленска практика на българската политическа класа.

  „Хитлер в сърцата” – това е реалното политическо вдъхновение на все по-голяма част от българската политическа класа. Интересното е, че нито главният геополитически куратор на България (САЩ), нито изнесеното административно и политическо управление на страната със седалище Брюксел, проявяват някакъв интерес към този изключително важен процес, протичащ в българската политическа класа. Обяснението на това, струва ми се, е просто – няма нищо по-удобно и по-подходящо за утвърждаване на русофобския дух на епохата от един автентичен хитлерист (стига той да бъде научен, разбира се, да не прави зиг хайл на неподходящи места и да не татуира пречупени кръстове по челото си). Особено пикантна е една друга българска особеност – невероятно е как българското еврейство се отнася не просто търпимо, но и благодушно към изкуствения ренесанс на българския фашизъм днес. Исторически изследвания, впрочем, описват подобна търпимост сред германските евреи в началото на 30-те год. на миналия век. Историята обича с усмивка да се повтаря.

  3. Днешната русофобия, обаче, свободно съчетава исторически непримирими на пръв поглед интелектуални съставки и импулси. Наследници на Хитлер и Мусолини, в пълно съгласие със заклети и сертифицирани либерали, днес успешно произвеждат русофобия като свой съвместен интелектуално-политически продукт. Съчетанието на фашизоиди и либерали така безпроблемно, каквото е днес, може да бъде обяснено от функционална гледна точка. Докато фашизоиди, латентни хитлеристи и духовни синове и дъщери на Сорос и Попър заедно произвеждат своя общ продукт – русофобията, техните вътрешни и привидно непреодолими противоречия не интересуват никого, нито техните спонсори и вдъхновители, нито самите тях. Защото русофобията е точката, в която се заличава уж непреодолимата вражда между либерали и хитлеристи.

  Силата, която примирява тези привидно несъчетаеми полюси – това е тяхната обща функционална роля, вътре в която и при изпълнението на която либералът и фашистът са едно.

  Тове е така, защото русофобията днес е един от трите стълба на разгръщащата се пред очите ни Студена война.

  Способността на либерали и хитлеристи да не спорят, когато става дума за война срещу Русия, е известна още от периода преди приключването на Втората световна война. Изминалите оттогава повече от 70 години просто потвърждават и свидетелстват не просто за възможността, а за практическото наличие на този странен на пръв поглед политически мир, между осъзнато непримирими противници. Студената война, която приключи в края на 80-те год. и разгръщащият се днес втори етап на същата Студена война не просто оправдава, но и изисква всеобщи съюзи, синтези на всичко с всичко – стига това „всичко” да има някакъв русофобски смисъл."
  В.Вацев

 9. #9
  Обектив 07 дек 2018, 19:28
   
  0
   
  1

  Американска база в турската част на Кипър ще е интересен казус...

 10. #10
  Обектив 07 дек 2018, 19:32
   
  1
   
  2

  Гео, в кои щати си живял?! В тези дето живеят дъщерите и жената на Лавров или в тези дето е семейството на Песков. А синът на КУрнелия Нинова видяли го или той не ходи по тези ресторанти дето си мил чиниите?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker