ОФИЦИАЛНО ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ТРЪМП: F-16 ЩЕ СЕ ВМЕСТЯТ В БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ! ПРЕДЛАГАМЕ ВИ НАЙ-ДОБРОТО

Pan.bg 09 яну 2019 | 08:27 views (1559) commentaries(9)
img
pik.bg
„Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се казва в съобщението“. Това се казва в официална позиция на Белия дом, разпространена от американското посолство у нас.


„Администрацията на президента Доналд Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител. Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности“, се казва още в изявлението.

Администрацията на президента на САЩ уверява, че F-16 блок 70 предлага и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни, казват още от Вашингтон.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Манимани 09 яну 2019, 08:45
   
  21
   
  21

  "той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред" Ще служи,мдаааа,ще служи като паметник в някой хангар. Да се щураме около него.

 2. #2
  Траверса 09 яну 2019, 09:26
   
  16
   
  15

  Отговор на коментар: #1

  Една броййка за музея, ако обичате.

 3. #3
  F-16 на цената една космическа ту 09 яну 2019, 11:21
   
  9
   
  11

  Прадлагам да купим F-16 на цената на която руснаците им доставиха на международната космическа станция туалетна. В техния отсек американската космонавтка го беше запушила непоправимо. А на молбата на американците да ползват руската туалетна, руснаците им казаха че няма как да стане, защото са под американски санкции.

 4. #4
  инженер Ганев 09 яну 2019, 11:23
   
  10
   
  6

  Нещо по-конкретно като финансова военна помощ от едни дванайсет Ф-16 блок 70, че да станат общо 16 няма ли да дадете, само на Турция давате.

 5. #5
  KOREKTOR 1 09 яну 2019, 13:05
   
  8
   
  8

  "Отскоро поради недостиг на качествени забавления освен Вавилонската кула в Пловдив, следя страницата на Премиера-Слънце, като отбелязвам със съжаление, че досега съм пропускала истински шедьоври на речта и клиничната психиатрия. Най-вече от феновете му, които с оцъклен поглед и пяна на уста защитават като Матросов Главната Мутра на Републиката от здравия разум на народа.

  Много пъти съм се замисляла за една група хора, които винаги присъстват в българското общество, аз си ги наричам келепир-номади или партийни зомбита. Характерни с фанатизъм, скудоумие и злоба към всеки инакомислещ, та дори и към всеки мислещ.

  Не е характерно само за феновете на гербавите, макар и в последните години само те да се забелязват от горната категория. В началото на прехода фанатизмът и партийната вярност взеха в жертва ум и разум на много хора. И изстъпленията на промитите мозъци бяха от вид, който би накарал всеки психиатър да се замисли за необходимостта от спешна намеса. Тук визирам не само скачането като маймуни по площадите, но и самото извращаване на мисленето. Като най-голям куриоз си спомням една иначе обикновена женица, член на СДС, която беше омъжена за партиен секретар от БСП . По принцип кротка женица. Която в един момент изтрещя тотално, при което на партийни събрания изказваше вярност към СДС, съответно агресивно нападене на всеки от БСП и най-вече – публично заяви, че понеже й е партиен враг, е изгонила мъжа си да спи на дивана и повече не му разрешавала да се доближава до нея. Защото бил комунист. Явно това, че бяха от 30 години заедно и имаха две деца, не минаваше дори през остатъците от мозък на женицата. Дори искаше да ходим да проверяваме дали спи с мъжа си.

  В последствие се нагледах на много подобни примери. Хора, уж разумни, в момента, в който станат фенове или членове на някоя партия, мозъчните им клетки окончателно загиват, а поведението им започва да наподобява това на зомбитата . Никаква мисъл извън поръчаното от Вожда /който и да е той/, никакво допускане, че може да не е прав, никакво виждане на действителността.

  По какъв начин нормален човек става партийно зомби, винаги е било загадка за мен, защото колкото и да съм била привързана към някоя идея, винаги и за всичко съм подлагала решенията и действията на съмнения, за да се убедя в правилността им. Но за партийните зомбита е характерно, че фанатизирано вярват само и единствено на ушите си, но никога на очите си.

  Част от тях са на хранилката, заобиколени от себеподобни зомбита – най-често в администрацията. Още по-голяма част са хора, които са оскъдни откъм качества и ум и приемат достъпът си до държавната хранилка като личен подвиг, който трябва да се защитава с нокти и зъби и най-вече – с липса на здрав разум.

  А най-лошото е, че това е тази част от народа, която не е особено интелектуално надарена, изникнала от калта и самоповярвала си. Присъединяването към силните на деня, дава на нещастните им души усещането, че не са пълен и тотален личен провал, че представляват нещо, че някой им обръща внимание. Дори не е само ГЕРБ, подобни имаше и в СДС, и в НДСВ, БСП, Атака и прочие партии, които са имали шанса да са във властта. Интересното е, че със загубата на властта, обикновено партийните зомбита рЕзко изтрезняват и започват отново да се оглеждат за подходящ донор на самочувствие.

  Характерно за партийните зомбита е злобата, която пръскат навсякъде. Те са част от стадото, но се опитват да се изкарат овчарски кучета, без да разбират, че съдбата на стадото е и тяхна съдба. И никой няма да ги пожали, тъй като трапезата вече е разпределена. Те са само инструмент, с който управляващата партия да манипулира и да пази властта си. Но в интелектуалната си нищета, те това не го разбират.

  Мисленето е луксозно качество, не всеки може да си позволи да го има. А фанатизмът се намества там, където липсва разума.

  Винаги съм се питала какво кара хора, уж нормални, да изтрещяват дотолкова, че да загубят всякакъв срам и липса на уважение към другите. Загледайте се в коментарите на гербавите фенове например. Елементарно, агресивно и най-вече – лишено от аргументи и разум. На принципа: „Щото така!”. Иделна почва за популисткото и лишено от логика говорене на Боку-Слънцето. Той има нужда от зомбираната тълпа, която да крещи : „Осанна”, защото и той като тях търси самоутърждаването само във възхищението от другите и това да си част от управляващата тълпа.

  Това, че лидерът е мутра и прилича на деградирал мафиот, неизкласил дори осми клас, не ги спира. Не ги спира и мисленето и говоренето му, които предизвикват душевни гърчове в мислещите хора. Напротив, те се опияняват от това, защото считат агресията и самохвалството за признак на сила, а не на скудоумие.

  Не мисля, че това има лечение. Дори ГЕРБ да паднат от власт, тези, зомбираните, ще си потърсят друга управляваща партия, която да защитават със същия хъс и злоба, за да се чувстват като част от победителите. А са овце, просто овце и то – по-големи от всички останали. Защото дори не мислят, докато реалността се стоварва в живота им.

  Няма смисъл да се хаби енергия да се говори с тях или да се убеждават. Може да убедиш мислещ човек, но не и фанатик. Който намира основание на самочувствието си само в принадлежността към победителите. Затова и подминавайте. Нелечимо е…..

  Елена Гунчева "  " АКЦИЯ “ПРЕЧУПВАНЕ” ЗАПОЧНА ВЪВ ФЕЙСБУК МАСОВО СЕ ЗАБРАНЯВА НА ПРОФИЛИ ДА СПОДЕЛЯТ И КОМЕНТИРАТ, ЦЕЛИ СТРАНИЦИ ПАДАТ ПОД УДАРИТЕ НА ДОКЛАДИТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ НА ВЛАСТТА!
  За цензурата и свободата на словото в България се е писало много, но в последните два дни вече е страшно. От тролските бригади на Герб и Обединените патриоти масово се докладват профили на хора за които се знае, че са опозиция на сегашната власт или пък опозиция на всички в парламента. Просто се кара по списъци, като се е започнало от онези за които се знае, че няма да мълчат по един или друг начин и превантивно се вземат явно мерки по пречуването им.
  Всичко това става с доклади като масово се докладва снимка или текст, който според докладчиците на Герб не отговаря на стандартите на общността по интересното в случая е че вече от Фейсбук не затварят само профили на хора, а цели страници и групи за по 30 дена да не могат администраторите да споделят и публикуват в тях. Акцията с наименованието “Пречупване” беше обявена преди дни от Бойко Борисов, като той не обясни точно какво и как ще включва.
  Но явното на тази акция е, че властта ползва тоталитарни методи, тресе се от страх и в незнанието си какво да прави срещу истината която се пише за тях и техните решения, реши да мачка наред, но както знаете всеки сатрап в историята не се е задържал задълго на власт, а нашите сатрапи явно вече им е време да си ходят и се гърчат като за последно във властта. Засега се действа само във Фейсбук, но няма да се учудим и ако се започне с масови арести на хора, което пък веднага ще предизвика вълна от граждански неподчинения в цяла България. "

 6. #6
  Олязатворикраченца 09 яну 2019, 15:02
   
  3
   
  5

  У Перник, на сватба. Булката вместо букет хвърлила лята джанта от GOLF 2-ка!

 7. #7
  касандра 10 яну 2019, 23:51
   
  3
   
  9

  Добре де кажете каква е цената на един Ф16 на един Грипен и на един Су 35. До колкото съм запознат един Ф16 струва колкото два Су Когато с руснаците бяхме в един отбор всяка година сменяхме по една ескадрила с нови самолети. А сега новия брат иска да ни вземе и залъка. Интересно до като да дойде капитализма имахме над 350 бойни самолети а сега нямаме с какво да си охраняваме небето, а то не е голямо.Къде отидоха самолетите или Иван Костов ги подари на някой както танковете и гаубиците на македонците .Никой не си събаря старата къща до като не си направи нова.

 8. #8
  Военния Бюджет!!! 12 яну 2019, 19:51
   
  0
   
  0

  Най новите ни военни самолети са МИГ 29...... прави си сметката.Руснаците също така пенсионираха основната машина, която бе над 200 броя в Българската армия, а именно "Балалайката".Българската армия поддържаше огромни сили с около 200 хилядна наборна войска и огромно количество техника, но на висока цена.10-12 % от БВП на страната.От 1990г. бюджета пада рязко на 4,5 % от БВП, а от 2008г. под 2 %........ като до преди съвсем скоро доближи до към 1 %, а сега в момента е около 1,6 % и евентуално към 2024г. щe ударим 2 % от БВП за пръв път от 2007г.

 9. #9
  ТУалетната 12 яну 2019, 23:27
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  На български се пише и произнася ТОалетна. Но на тебе ти е простено ти не ползваш такава а външен кенеф, няма как да знаеш тия подробности.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker