Решено: Преговаряме със САЩ за изтребители F-16

Pan.bg 09 яну 2019 | 11:48 views (1229) commentaries(9)
img
blitz.bg


Правителството предложи на парламента да разреши на кабинета да преговаря със САЩ за покупката на нов изтребител F-16. Това обяви военният министър Красимир Каракачанов след заседанието на МС.

Надяваме се Народното събрание да даде мандат за преговори, добави и министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от Канал 3. Какви ще бъдат параметрите на отклонението по отношението на цената не можем да отговорим, уточни Каракачанов.

Той предположи само, че сроковете за доставка на самолетите ще са по-големи. Относно обвинението за политически натиск от страна на БСП военният министър заяви, че него никой не го е притискал.

С това можем да бъдем само доволни, самолетите са нови, модерни, с най-новото оборудване, така че ще можем да изпълним задачите си, изрази доволство от правителственото решение шефът на ВВС. ген.-майор Цанко Стойков. Началникът на отбраната ген. Боцев също се присъедини към доволството на висшия генералитет с аргумента, че повече не можем да отлагаме покупката на нови изтребители. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/politika/resheno-pregovaryame-ss-sashch-za-iztrebiteli-f-16-tsenata-i-srokovete-za-dostavkata-oshche-sa_news650355.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  KOREKTOR 1 09 яну 2019, 11:50
   
  19
   
  10

  "Отскоро поради недостиг на качествени забавления освен Вавилонската кула в Пловдив, следя страницата на Премиера-Слънце, като отбелязвам със съжаление, че досега съм пропускала истински шедьоври на речта и клиничната психиатрия. Най-вече от феновете му, които с оцъклен поглед и пяна на уста защитават като Матросов Главната Мутра на Републиката от здравия разум на народа.

  Много пъти съм се замисляла за една група хора, които винаги присъстват в българското общество, аз си ги наричам келепир-номади или партийни зомбита. Характерни с фанатизъм, скудоумие и злоба към всеки инакомислещ, та дори и към всеки мислещ.

  Не е характерно само за феновете на гербавите, макар и в последните години само те да се забелязват от горната категория. В началото на прехода фанатизмът и партийната вярност взеха в жертва ум и разум на много хора. И изстъпленията на промитите мозъци бяха от вид, който би накарал всеки психиатър да се замисли за необходимостта от спешна намеса. Тук визирам не само скачането като маймуни по площадите, но и самото извращаване на мисленето. Като най-голям куриоз си спомням една иначе обикновена женица, член на СДС, която беше омъжена за партиен секретар от БСП . По принцип кротка женица. Която в един момент изтрещя тотално, при което на партийни събрания изказваше вярност към СДС, съответно агресивно нападене на всеки от БСП и най-вече – публично заяви, че понеже й е партиен враг, е изгонила мъжа си да спи на дивана и повече не му разрешавала да се доближава до нея. Защото бил комунист. Явно това, че бяха от 30 години заедно и имаха две деца, не минаваше дори през остатъците от мозък на женицата. Дори искаше да ходим да проверяваме дали спи с мъжа си.

  В последствие се нагледах на много подобни примери. Хора, уж разумни, в момента, в който станат фенове или членове на някоя партия, мозъчните им клетки окончателно загиват, а поведението им започва да наподобява това на зомбитата . Никаква мисъл извън поръчаното от Вожда /който и да е той/, никакво допускане, че може да не е прав, никакво виждане на действителността.

  По какъв начин нормален човек става партийно зомби, винаги е било загадка за мен, защото колкото и да съм била привързана към някоя идея, винаги и за всичко съм подлагала решенията и действията на съмнения, за да се убедя в правилността им. Но за партийните зомбита е характерно, че фанатизирано вярват само и единствено на ушите си, но никога на очите си.

  Част от тях са на хранилката, заобиколени от себеподобни зомбита – най-често в администрацията. Още по-голяма част са хора, които са оскъдни откъм качества и ум и приемат достъпът си до държавната хранилка като личен подвиг, който трябва да се защитава с нокти и зъби и най-вече – с липса на здрав разум.

  А най-лошото е, че това е тази част от народа, която не е особено интелектуално надарена, изникнала от калта и самоповярвала си. Присъединяването към силните на деня, дава на нещастните им души усещането, че не са пълен и тотален личен провал, че представляват нещо, че някой им обръща внимание. Дори не е само ГЕРБ, подобни имаше и в СДС, и в НДСВ, БСП, Атака и прочие партии, които са имали шанса да са във властта. Интересното е, че със загубата на властта, обикновено партийните зомбита рЕзко изтрезняват и започват отново да се оглеждат за подходящ донор на самочувствие.

  Характерно за партийните зомбита е злобата, която пръскат навсякъде. Те са част от стадото, но се опитват да се изкарат овчарски кучета, без да разбират, че съдбата на стадото е и тяхна съдба. И никой няма да ги пожали, тъй като трапезата вече е разпределена. Те са само инструмент, с който управляващата партия да манипулира и да пази властта си. Но в интелектуалната си нищета, те това не го разбират.

  Мисленето е луксозно качество, не всеки може да си позволи да го има. А фанатизмът се намества там, където липсва разума.

  Винаги съм се питала какво кара хора, уж нормални, да изтрещяват дотолкова, че да загубят всякакъв срам и липса на уважение към другите. Загледайте се в коментарите на гербавите фенове например. Елементарно, агресивно и най-вече – лишено от аргументи и разум. На принципа: „Щото така!”. Иделна почва за популисткото и лишено от логика говорене на Боку-Слънцето. Той има нужда от зомбираната тълпа, която да крещи : „Осанна”, защото и той като тях търси самоутърждаването само във възхищението от другите и това да си част от управляващата тълпа.

  Това, че лидерът е мутра и прилича на деградирал мафиот, неизкласил дори осми клас, не ги спира. Не ги спира и мисленето и говоренето му, които предизвикват душевни гърчове в мислещите хора. Напротив, те се опияняват от това, защото считат агресията и самохвалството за признак на сила, а не на скудоумие.

  Не мисля, че това има лечение. Дори ГЕРБ да паднат от власт, тези, зомбираните, ще си потърсят друга управляваща партия, която да защитават със същия хъс и злоба, за да се чувстват като част от победителите. А са овце, просто овце и то – по-големи от всички останали. Защото дори не мислят, докато реалността се стоварва в живота им.

  Няма смисъл да се хаби енергия да се говори с тях или да се убеждават. Може да убедиш мислещ човек, но не и фанатик. Който намира основание на самочувствието си само в принадлежността към победителите. Затова и подминавайте. Нелечимо е…..

  Елена Гунчева "  " АКЦИЯ “ПРЕЧУПВАНЕ” ЗАПОЧНА ВЪВ ФЕЙСБУК МАСОВО СЕ ЗАБРАНЯВА НА ПРОФИЛИ ДА СПОДЕЛЯТ И КОМЕНТИРАТ, ЦЕЛИ СТРАНИЦИ ПАДАТ ПОД УДАРИТЕ НА ДОКЛАДИТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ НА ВЛАСТТА!
  За цензурата и свободата на словото в България се е писало много, но в последните два дни вече е страшно. От тролските бригади на Герб и Обединените патриоти масово се докладват профили на хора за които се знае, че са опозиция на сегашната власт или пък опозиция на всички в парламента. Просто се кара по списъци, като се е започнало от онези за които се знае, че няма да мълчат по един или друг начин и превантивно се вземат явно мерки по пречуването им.
  Всичко това става с доклади като масово се докладва снимка или текст, който според докладчиците на Герб не отговаря на стандартите на общността по интересното в случая е че вече от Фейсбук не затварят само профили на хора, а цели страници и групи за по 30 дена да не могат администраторите да споделят и публикуват в тях. Акцията с наименованието “Пречупване” беше обявена преди дни от Бойко Борисов, като той не обясни точно какво и как ще включва.
  Но явното на тази акция е, че властта ползва тоталитарни методи, тресе се от страх и в незнанието си какво да прави срещу истината която се пише за тях и техните решения, реши да мачка наред, но както знаете всеки сатрап в историята не се е задържал задълго на власт, а нашите сатрапи явно вече им е време да си ходят и се гърчат като за последно във властта. Засега се действа само във Фейсбук, но няма да се учудим и ако се започне с масови арести на хора, което пък веднага ще предизвика вълна от граждански неподчинения в цяла България. "

 2. #2
  коко джамбо 09 яну 2019, 15:30
   
  10
   
  12

  Гъзолизци на американски гъзове за пари валяло.

 3. #3
  а рублофили 09 яну 2019, 16:20
   
  10
   
  10

  няма изобщо... :)

 4. #4
  Точен 09 яну 2019, 16:38
   
  10
   
  4

  Ех, Румене, ех Радев предадоха те твойте колеги ...

 5. #5
  Па-па 09 яну 2019, 21:09
   
  8
   
  4

  И как е решено след като трябва преди това да се произнесе Парламента? Пан, пак сте сложили някой малоумник за дежурен.

 6. #6
  CDU 11 яну 2019, 16:55
   
  3
   
  9

  Страшна напаст са тези, които плюят по Бойко!
  Най-много плюеха срещу санирането, но първи се наредиха на опашката!!!
  Реват срещу Европа, но получават евросубсидиите и първи подават документите!!!
  Мечтаят за СССР, влюбени в Русия, но не карат техни автомобили, селскостопанска техника, не говорят по руски смартфони, не гледат телевизор "Електрон"! Не пращат децата си да учат в Москва а в USA!
  Забравиха за цените на горивата при любимият им Орешарски, забравиха и за спрените фондове заради "батко и братко", но сега само реват!
  Нямало пазари, ами нали вашите хора с червените куфарчета въведоха пазарната икономика и това ли забравихте!!!
  Бойко ви пречи, но чакате и ви течат субсидиите, моля се обаче да ги стопират и тогава да ви видим!!!
  На вземането сте първи, а когато трябва да давате...."нямало я държавата"!!!
  Като толкова много мечтаете за Русия, карайте си ладичките и допотопните руски трактори и комбайни и ако не ви изнася, ами омитайте се в Русия, там ще сте милионери...в копейки!

 7. #7
  селянин 11 яну 2019, 17:24
   
  2
   
  1

  3 години празни приказки за едни 10 самолета......

 8. #8
  awiator 11 яну 2019, 17:37
   
  5
   
  2

  Отговор на коментар: #6
  Мдааа...явно хамериканската пропаганда нанася още по-непоправими щети от съветската и нацистката. Но какво има да се чудим...нали американците изучиха доволно добре и двата метода и сега ги прилагат по-добре от учителите си. Списващия тук го доказва по безспорен и категоричен начин.

 9. #9
  Бойк0 11 яну 2019, 21:47
   
  2
   
  1

  Руски МиГ 31 свалиха американски боен изтребител F-16, доближил се до границата с Полша, съобщи източник от руското военно министерство.
  Източник от Руските ВВС, заявил пред, известна руска медия, че американският самолет е нарушил руското въздушно пространство и след като няколко пъти е бил предупреден да напусне руското въздушно пространство, руснаците са били принудени да вземат необходимите мерки за сигурност.

  Според САЩ руснаците са свалили самолета, докато е бил в полското въздушно пространство и това било „брутална агресия“ и осъди агресията на Москва.

  Американски източник съобщава, че пилотът е катапултирал.
  Полска телевизия съобщава, че срещу американският самолет са изстреляни две ракети въздух-въздух.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker