БИВШ ВОЕНЕН МИНИСТЪР: НЕЗАБАВНО ЗАТВАРЯНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРИСТАНИЩА ЗА РУСКИ КОРАБИ!!!

Pan.bg 16 яну 2019 | 11:00 views (1696) commentaries(28)
img
БЗНС: България да затвори водите и пристанищата си за нарушители на международното право
ПРИОРИТЕТИ СПОДЕЛЯ ПРЕДИ ЕДИН ДЕН

Партията на Николай Ненчев настоява Министерският съвет да уважи нотата на украинското посолство.

Политическото ръководството на Българския земеделски народен съюз се обръща към Министерския съвет в специална своя декларация от 14 януари т. г.

Николай Ненчев – председател на БЗНС
В текста на документа се казва, че към пристанище Бургас се е отправил руският товарен кораб „BEST-1”, който на 24 декември 2018 г. е извършил незаконно влизане в затвореното пристанище Керч на временно окупирания Кримски полуостров. Влизането на кораб под чужд флаг в затворено украинско пристанище представлява нарушение на международното право и украинската страна го оценява като акт, който подкопава суверенитета на Украйна и нарушава резолюция 68/262 на ООН от 27.03.2014 г. „Териториалната цялост наУкрайна“, която бе подкрепена от 100 държави.

С подобни курсове на търговски и на други кораби руската страна се стреми да легитимира окупационния статут на Крим и да внесе разкол сред международната общност, която вече осъди агресията срещу Украйна и незаконния аншлус на Кримския полуостров.

БЗНС настоява Министерският съвет да уважи нотата на украинското посолство по същия повод и да не допусне кораба-нарушител на украинския суверенитет в български пристанища и териториални води.

Ако товарът на кораба е от значение за националните ни интереси, или важен за националната ни икономика, то тогава той би могъл да бъде да бъде прехвърлен на други плавателни съдове в международни води.

„В политиката и в частност в международните отношения съществуват граници на разумния и на недопустимия компромис. След като страната ни е пълноправен и лоялен член на ЕС и на НАТО, в конкретния случай не би трябвало да бъдат допускани опасни за България изключения“, завършва текстът на декларацията.

Пълен текст на Декларацията на БЗНС:

До Министерския съвет

на Република България

Декларация на Политическото ръководство на БЗНС
Уважаеми господин министър-председател,

Уважаеми госпожи и господа министри,

Политическото ръководството на Българския земеделски народен съюз се обръща към вас с молба и надежда да намерите държавническа мъдрост и европейска солидарност и да уважите нотата на посолството на Украйна в България от днес, 14 януари 2019 г.

Украинското посолство ни известява, че руският кораб „Бест-1”, който на 24 декември 2018 г. незаконно влиза в затвореното пристанище Керч от временно окупирания Кримски полуостров, е отплавал към пристанище Бургас. Влизането на кораб под чужд флаг в затворено украинско пристанище представлява нарушение на международното право и украинската страна го оценява като акт, който подкопава суверенитета на Украйна и нарушава резолюция68/262 на ООН от 27.03.2014 г. „Териториалната цялост на Украйна“,която бе подкрепена от 100 държави.

С подобни курсове на търговски и на други кораби руската страна се стреми да легитимира окупационния статут на Крим и да внесе разкол сред международната общност, която вече осъди агресията срещу Украйна и незаконния аншлус на Кримския полуостров.

Настояваме Министерският съвет да уважи нотата на украинското посолство и да не допусне кораба-нарушител на украинския суверенитет в български пристанища и в български териториални води.

Ако товарът на кораба е от значение за националните ни интереси, или важен за националната ни икономика,то тогава той би могъл да бъде да бъде прехвърлен на други кораби, баржи, или други плавателни съдове в международни води.

В политиката и в частност в международните отношения съществуват граници на разумния и на недопустимия компромис. След като страната ни е пълноправен и лоялен член на ЕС и на НАТО, в конкретния случай не би трябвало да бъдат допускани опасни за България изключения.

С уважение,

Политическо ръководство на БЗНС

София, 14 януари 2019 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 28

 1. #1
  Граф 16 яну 2019, 11:45
   
  37
   
  2

  Ненчев, айде спри се вече бе перуко недодялана.

 2. #2
  Незнаен 16 яну 2019, 11:50
   
  24
   
  2

  Абе дай да изчакаме да видим като как Щатите, Англия (каквото остане), Франция, Италия, Испания и... абе всички, дето са по-големи, по-силни и по-умни от нас, ще затворят пристанищата си за руснаците, та сетне и ний безпощадно да се включим.
  Инак става малко излагащо за БЗНС - изглежда сякаш някой ги е посъветвал да пуснат тая депеша, от която само резил излазя.

 3. #3
  Проф Александър Цанков 16 яну 2019, 12:01
   
  5
   
  25

  ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ !

  14 октомври 1915 година остава една от най-черните дати в българската история. Руски кораби и самолети вероломно нападат Варна, бомбардират морската столица. Тези драматични събития обаче години наред се крият от комунистическия режим в България, който представя Русия и СССР като нашите единствени спасители и закрилници. Преди 101 години обаче българите изпитват реално силата на руската „любов“. От неочакваните бомбардировки жителите на Варна изпадат в стрес. Ужасени бягат по улиците, спасяват се по мазета и подземия. Грохотът от срутващи се къщи се смесва с викове и стенания на ранените.

  Всъщност атаката има предистория – от две седмици

  България и Русия са във война

  На 1 октомври 1915 г. е обявено влизането на страната ни в Първата световна война на страната на Тройния съюз. „Братушките“ са гневни на Царство България заради опитите да води самостоятелна политика. Анти българската пропаганда е обхванала мощно руските медии, а омразата към всичко българско се насажда в руското общество. За да даде урок на непокорната млада държава, а и за да отговори на обществените настроения, руският флот получава заповед да бомбардира Варна, за да се даде урок на българите.

  Във фаталния ден крайбрежната телефонно-телеграфна служба известява щаба на бреговата охрана, че на хоризонта се забелязват силуетите на морски съдове, които приближават Варненския залив. Става ясно, че руски военни кораби. Според изследвания на историци ген. Симеон Янков предприема спешни мерки за защита на ключовите обекти – пристанището, жп гарата, флотските помещения и др. В 7,30 часа един след друг към брега се насочват и два руски хидроплана. Те правят пълна обиколка на града, разузнават обстановката и пускат хаотично няколко бомби.

  Час по-късно руската ескадра се разгръща в боен ред. Тя е съставена от 3 крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда, и се командва от вицеадмирал Новицки.

  Първите снаряди

  падат в пристанището и извън града, в района на Галата и Евксиноград. Вниманието на армадата е съсредоточено изключително към централната градска част и гъсто населените жилищни квартали, тоест целта е била да се избива и поразява мирното население, за да бъде сплашено. Засегнати са и казармите на 8-и приморски полк. Руското нападение е просто демонстрация на сила.

  Бреговата артилерия отговаря също с огън, но неприятелските кораби са на повече от 8 морски мили навътре в морето, и остават извън обсега на българската артилерия.

  Обстрелването на града продължава един час и седем минути, а след това противникът се оттегля. Причината за неочаквания обрат е на две немски подводници U – 7 и U – 8.

  Научавайки по телеграфа за бомбардировката, те се отправят към Варненския залив и атакуват руските кораби, изстрелвайки няколко торпеда. Торпилиран е гордостта на руския флот - броненосецът “Три Светители”. Той се накланя на една страна и по-късно потъва край нос Калиакра. На друг миноносец избухва пожар, но плавателният съд е спасен. Към руската армада се насочват и два крайцера, от турската флота, но остават далеч от зоната на конфликта.

  Същата вечер немските подводници пристигат в пристанището на Варна и са посрещнати като

  освободители,

  с радостни възгласи и бурни ръкопляскания.

  Последствията от нападението са тежки. Загиват девет души – петима мъже, едно момче и три жени. Ранените са 24, като сред тях са двама офицери и четирима войници, които изпълняват служебните си задължения. Значителни са материалните загуби за града, те се оценяват на 2 милиона лева. Най-голямото поражение обаче остава в съзнанието на българите, които недвусмислено разбират, че Русия е техен враг !!!

 4. #4
  Borei 16 яну 2019, 12:13
   
  23
   
  6

  Кой, кое международно право е нарушил???
  Искате да кажете, че хазарат и американски агент Поросенко, разбира, какво говори?
  Искате да предпочетете идиотите, фашисти в идиотската Рада, които с насилствен преврат взеха властта 2014-та г. и убиха над 13 000 украинци? И те спазват някакви закони????

  Русия е нормална страна и ако правите такива международни глупости, без нито едно доказателство, кой за какво е виновен, можете да унищожите нашите нормални отношения с тази голяма и важна страна!

  А Украйна е едно НИЩО, което скоро ще се разпадне! Не виждате ли, че хазарската мафия там не умее да управлява и страната потъва? Има много голяма вероятност да се разпадне!

  Според всичките тези "демократични" западняци народният референдум в Крим не бил "демократичен"??? И присъединяването на Крим към РФ било незаконно!!!!

  Все пак имаше някакъв референдум, докато бежанците в Северна Америка изобщо не са питали местното население и го подложиха на геноцид. Направиха си държава - САЩ, която сега се смята за "законна", но е много ПО-НЕЗАКОННА от присъединяването на Крим към РФ! Колко "законно" САЩ избиха милиони мирно население в Ирак, Либия, Сирия, бивша Югославия, в Северна Корея 50-те години и т.н..?
  Колко "законно" сега докараха Натото по границите на Русия, като нарушиха договора за обединението на Германия?
  И юридически е НАПЪЛНО ЗАКОННО, АКО ДНЕС РУСИЯ ПАК ОКУПИРА ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ!
  САЩ не изпълниха техната част на договора, значи сделката не се е състояла! Възвръща се тогава първоначалното състояние, което е било преди да се договарят или предприемат изобщо нещо!!!

  И този перуката, разбира ли изобщо какво предлага???? Нямат изобщо политическа грамотност!!!

 5. #5
  Незнаен 16 яну 2019, 12:16
   
  15
   
  2

  Историята е хубаво нещо и е добре да се чете. Но е хубаво и да се проектира обективно в настоящето и в бъдещето.
  Сърбия, Гърция и Турция меко казано са ни длъжници, при това кръвни - в историята ни, въпреки безбройните модификации, все още има много кръв.
  Щатите са ни бомбардирали, а знаете къде е Великобритания в тази история. И тогава е било война - мигар има значение за убитите.
  Едно време сме имали бази за Варшавския договор, сега имаме натовски.
  С две думи - ако вземем да дирим назад в сметките, няма да ни стигнат още две хилядолетия история да си искаме нашето.
  Единственото, за което трябва да се сещаме ВСЕКИ път, когато някой ни калесва, е че НЯМАМЕ вечни братя. Всеки ни е прекарвал дор до няколко пъти, а ние забравяме с изумителна лекота, подпомагана от вечната ни завист и алчност. Щях да напиша и "лакомия", ама като гледам дереджето навън, нямаше да е вярно.

  Паисиевите думи що ги забравяте?

 6. #6
  Borei 16 яну 2019, 12:26
   
  22
   
  5

  Т.н. "Проф Александър Цанков" #3, голяма демагогия!!!!

  Ако обявяваш на някого война, то естествено, че ще има сражения, нападения, унищожение и жертви....
  Нима си забравил и ВСВ, когато англо-саксонците бомбардираха София и др. градове и даже хвърляха детски играчки-бомби с което целта им е било да убиват целенасочено децата на България???


  И искам да ти кажа на теб и на всичките днешни дебили, които пак слушат разни психично болни сащиянци и британци, ако обявите и днес война на Русия, днес няма да остане нищо от нас!

  Жалко за народа, но ще мре, понеже не е изгонил на време разните тъпанари от властта, които обявяват войни! България няма никаква нужда или цел да воюва с когото и да е! Освен ако някой не ни нападне нас!

  НО, постоянно се намират продажни идиоти, които ни вмъкват в разни "съюзи" и слушат разни психично-болни идиоти, като Хитлер и след това някой ни бил бомбардирал????

  Ами кой ни кара да участваме в ЧУЖДИ ВОЙНИ, бе идиоти? И днес това Нато определи Русия за свой най-голям враг! И ние в кюпа с тях!!! Ако стане пак такава война, Русия няма да пощади никой и от нас!!!
  Това трябва да ви е ясно, дебили смотани!!! За това трябва да ИЗЛЕЗЕМ от НАТОТО, докато още не са обявили такава война!!! Ако дремете още, значи сте съгласни да воювате с Русия и с всичките последствия от това!!!

 7. #7
  "ВРАГ НА НАРОДА" 16 яну 2019, 12:28
   
  25
   
  4

  ненчев е БАЙ ГАНЬО- БАШ Натовецът!

  (ПРОДАЖНА ПРОамериканска -юдейска К*РВА)

 8. #8
  ТЕРМИНАЛ 2 16 яну 2019, 12:47
   
  21
   
  3

  МЪСТИЯТА НИКИ МОКЕТА ИЗЛАЯ С НОВА СИЛА!... ПАК Е БИЛ ПРИ ЯМБОЛСКА КУРВА НА МАСАЖ със щастлив край..

 9. #9
  Тъпунгер 16 яну 2019, 12:58
   
  18
   
  3

  ЛайНенчев

 10. #10
  Проф Александър Цанков 16 яну 2019, 13:07
   
  3
   
  23

  Отговор на коментар: #6

  Поредния агент с руско самосъзнание. Borei ли си, Щирлиц ли си ? русия е главен враг и заплаха за националната сигурност на България .

 11. #11
  Винкел45 16 яну 2019, 13:15
   
  14
   
  3

  Много материал има за Белене еййй.

 12. #12
  щурмфюрер 16 яну 2019, 13:19
   
  4
   
  7

  Отговор на коментар: #11

  тц стомана а45 хочеш в Аушвиц блядь

 13. #13
  Borei 16 яну 2019, 13:29
   
  16
   
  3

  Отговор на коментар: #10

  Да и с какво те заплашва Русия?

  Кой те накара да имаш американски военни бази в България, когато американците обявиха Русия за техен враг и се готвят за война?

  Помисли си само!
  Ако не бяхме в съюзи и алианси, които са вражески към Русия, нашите отношения днес щяха да са нещо подобно на сръбските с Русия!

  И ако Русия е решила да ни "окупира", то това ще ни реши много национални проблеми, с които "нашите" марионетки не могат или не искат изобщо да се справят!

  Циганите! В Русия няма такова безобразие с циганите, каквото имаме ние. Ако имахме руският начин на "възпитание" и "интеграция" то нямаше да имаме Виктория изнасилена и убита, пребит военен командос, ухапани или пребити полицаи, ограбени пенсионери в селата, отрязани глави за 5 лева от мангалите!

  Ако Русия ни беше "съюзник", то и с Турция нямаше да имаме също никакви проблеми..

  Бежанците и насилствената миграция, претопяване на нашето население с чалми и черни! Русия много добре си регулира тези процеси и има на какво да се научим от тях.. Тя не е толкова глупава, като немците, да си остави населението да бъде тероризирано от чужденци, които не стига, че получават всичко на готово, но и се отнасят дивашки спрямо коренното население!

  И ако бяхме във военен съюз с тях, нямаше изобщо толкова много години да сме без армия, без оръжия и толкова зле обучени, че чак невръстни цигани да побеждават наши военни от специалните служби!!! Смешна работа!
  НО сащиянски, натовски военни подготовки!!!!

  Но Русия не е и толкова глупава, да се занимава с нас! Ние сме продажен народ и не заслужаваме нищо! За това САЩ и Британия само искат да ни използват до колкото могат и да мрем... НО болшинството заблудени си мислят, че сме им "съюзници"! Не, ние сме им подчинени аборигени, които са достатъчно тъпи да бъдат използвани до дупка и даже унищожени за благото на "съюзниците"!

  Всичко това идва от факта, че нашият народ не се интересува, кой и как го управлява! Като овце са!
  Пък като ни вкарат дебилите пак в някоя ненужна за България война, пак ще ревете: "Ох, нова национална катастрофа, защо изграждаме комунизми и т.н..."

 14. #14
  Противняк Ненчу 16 яну 2019, 13:43
   
  16
   
  3

  Не вземам насериозно олигофрени, присадили ли си анални косми върху темето.

 15. #15
  Отговор на №10 - Ал. Цанков 16 яну 2019, 14:09
   
  20
   
  4

  Няма по-голяма заплаха за националната ни сигурност от такива малоумни дебили с промити мозъчета като теб! А що се отнася до поредното безумно писание на ЛайНенчев - нищо ново... И използва несъстоятелната фраза "временно окупирания Кримски полуостров"?! Не му ли е ясно, че това е толкова "временно", колкото временно е съществуването на САЩ например! Нещо повече - САЩ може да се разпадне, но Крим ще бъде винаги руски, както си е от векове и за векове....

 16. #16
  Проф Александър Цанков 16 яну 2019, 14:59
   
  5
   
  13

  Видяхме Съветското робство и Червен Комунистически терор 45 години искаме Европа , Германия , Америка и НАТО ........!
  Който не иска - Марш в истинската му родина - " Матушка Рассея " !

 17. #17
  stefan ivanov 16 яну 2019, 17:54
   
  4
   
  4

  segas me podlogi na amerikancite a te neim dremi za nas

 18. #18
  юс юс юс юр брейн 16 яну 2019, 18:01
   
  13
   
  4

  Професоре,
  Като стане голямото мазало ще наблюдавам такива ербапи като теб дали ще се засилят срещу руснаците да защитават "евроатлантическите" ценности или просто ще си дадете пас и ще мишкувате, че добре знаете в подобна ситуация как свърши истинския проф.Цанков и ментора му.

 19. #19
  Незнаен 16 яну 2019, 18:06
   
  12
   
  4

  Отговор на коментар: #16

  Ако ще представлявате "професор", турете му една точка след "Проф", та да е ясно. Инак се излагате тук, на писмовния мегдан. При това напълно в синхрон с последния пост: не е ясно дали 45 години сте гледали робството или сте искали Европа, Германия и т.н.
  Аз пък не искам нищо друго на пилона, освен нашето знаме - не ща ни Европското, ни Германското, най-малко такова, дето е даже от друг континент (в Америка се намират Хаити, Никарагуа, Хондурас и доста други - кои от тях искате?)
  Аман от човеченца, дето искат да заменят едно властничество с друго, гаче им е непонятно що е независимост!

 20. #20
  Проф Александър Цанков 16 яну 2019, 19:35
   
  3
   
  11

  Отговор на коментар: #19

  Колко още да обяснявам на имбецили като тебе,че
  за България има само една печеливша стратегия - антируска линия за унищожаването на имперска россия като държавно образувание!?
  За тази цел руската пета колона трябва да бъде неутрализирана .

 21. #21
  смърт връз русофилите 16 яну 2019, 20:03
   
  2
   
  9

  лайнари мрете !
  на 2-ри февруари вашият празник педалски химерика ще обяви разполагането на Пършингите срещу мордор.
  времето на орките изтече !

 22. #22
  Незнаен 16 яну 2019, 20:20
   
  6
   
  3

  Отговор на коментар: #20

  Колко ли пък пъти ще да са ми нужни, за да разбера, че някой е осакатен откъм идея как да се погрижи за страната си за сметка на целокупната омраза към нещо, каквото и да било то?
  Никъде няма печеливша стратегия, свързана с унищожение.
  Нека да съм имбецил. Десетки години унищожавахме дипломация, разузнаване, армия, образование, сега петата колона ни била виновна. Някой замисли ли се едната пета колона с каква друга колона бе заместена? Защо има затворени чужди военни обекти на наша територия? Защо има гета като пазарджишкото, които са копия на пакистански махали? Защо едните ни правят на маймуни с горивата, а другите, които ни "обичат", ни правят на клоуни с купуването на самолети, а ние си мислим, че вземаме решения, вместо да се сетим, че се чудим в десния крак ли да се простреляме или в десния?
  Хората с мозък биха поддържали нормални взаимоотношения и с двете страни. Останалите биха се топнали до над ушите в любов и омраза, та да се киснат на тихо и спокойно в кацата.

 23. #23
  юс юс юс юр брейн 16 яну 2019, 21:41
   
  4
   
  4

  "Проф Александър Цанков
  16 яну 2019,

  Отговор на коментар: #19

  Колко още да обяснявам на имбецили като тебе,че
  за България има само една печеливша стратегия - антируска линия за унищожаването на имперска россия като държавно образувание!?
  За тази цел руската пета колона трябва да бъде неутрализирана ."

  Така да е както казваш, само че недей само да лалосваш, а кажи, ти, лично, ще се включиш ли на фронта в унищожаването на Русия или за тея пари дето плащат не си струва да се мре, само за имагинерно борене на "орките" по форумите стигат.

 24. #24
  Проф Александър Цанков 16 яну 2019, 22:55
   
  4
   
  4

  Отговор на коментар: #22

  Всичко в БЪЛГАРИЯ днес , е на това положение по една единствена причина : Защото веднага след 10.Ноември.1989 г. НЕ БЯХА ИЗБИТИ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ и АГЕНТИ на КОМУНИСТИЧЕСКАТА Д С - " Държавна сигурност " , така както те направиха веднага след 9.Септември.1944 г със Средната Класа и Елита на Българската Нация под крилцето на т.н. " Червена азиатско-варварска армийка " ..... ! Като резултат неубитата Червена БКП /БСП сган , нейните синчета и внуци окрадоха парите на България , извършиха БАНДИТСКА - КОМУНИСТИЧЕСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ и ето го резултатът днес ...... ! ПРИМЕРЪТ тогава беше до нас - РУМЪНИЯ - 1990 г. !!!

 25. #25
  Незнаен 16 яну 2019, 23:12
   
  2
   
  2

  Отговор на коментар: #24

  Никое избиване в историята не е донесло траен успех. Изт. Германия, Унгария, Чехия+Словакия, Полша - все страни от Източния блок - не са избивали комунисти, а са толкова напред с материала, че можем само да ги гледаме как профучават покрай нас с TGV, докато ние седим на малката гара, която май е закрита без да ни кажат.
  Не е номера в избиването, другаде е.

 26. #26
  Злодей 17 яну 2019, 00:27
   
  3
   
  3

  До 24 ,,професоре,,,1923г ли липсва, ти си професор по канализация с обратен наклон от 3 см.на метът,болесна ти е в главата,абе мухльо ти дето лаеш за убийства,ти видял ли си уби човек бе идиот скапан,долнопробен плужък ,ей аман от чикиджии

 27. #27
  добряк 17 яну 2019, 13:14
   
  1
   
  2

  Отговор на коментар: #26

  пИдал ляффф кво квичиш ?
  дядо Кока Кола идва за теб

 28. #28
  Мичман 20 яну 2019, 13:23
   
  0
   
  0

  Професоре,да ти сера на професорската тиква

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker