ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН: ТЪРСЯТ ХОРА ЗА ВОЕННИ, НЕЖЕЛАЕЩИТЕ СА ДОСТА ПОВЕЧЕ...

Pan.bg 14 мар 2019 | 20:57 views (1988) commentaries(2)
img
banker.bg


От днес до 5 април във военно формирование 22 160 – гр. Плевен ще се обучават 29 български граждани без военна подготовка. Съгласно утвърдената програма, е организиран курс по начална военна подготовка, по време на който ще бъдат преминати основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка.

Обучението ще завърши с полагане на изпити по основните дисциплини. Успешно преминалите курса ще получат удостоверения за завършване на подготовката и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната. След курса те ще бъдат зачислени в запаса от военните окръжия по местоживеене.

До края на годината са планирани още четири възможности за обучение по начална военна подготовка. До 29 март във военните окръжия се подават документи за първия за тази година курс по начална военна подготовка в Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“, Факултет „Общовойскови“ град Велико Търново, който ще се проведе от 13 май до 7 юни. Вторият курс в НВУ е от 24 юни до 19 юли, като за него документи се подават до 10 май.

Останалите курсове са:
В НВУ „Васил Левски“, Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ град Шумен. Периодът на обучение е от 26 август до 20 септември 2019 г. (Документи се подават до 12 юли);

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ град Варна. Периодът на обучение е от 15 юли до 9 август 2019 г. (Документи се подават до 31 май);

В Единния център за начална военна подготовка град Плевен. Периодът на обучение е от 30 септември до 25 октомври 2019 г. (Документи се подават до 16 август).

Курсовете по начална военна подготовка предоставят възможност на желаещите да придобият строева подготовка, знания и умения за боравене с огнестрелно оръжие и военна техника, да работят в екип, да се запознаят с основни нормативни актове и ръководни документи в системата на Въоръжените сили.

В момента се обработват подадените документи за първото за тази година обучение по специална военна подготовка, което ще се проведе в НВУ „Васил Левски”, град Велико Търново, в курс „Тактика на мотопехотните войски” от 8 до 19 април.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  зелен фасул 15 мар 2019, 07:57
   
  6
   
  0

  Е,т ва нали го писахте вече 3 пъти? Стига сте се повтаряли! Няма желаещи,точка по въпроса.

 2. #2
  зелен фасул 15 мар 2019, 08:37
   
  5
   
  0

  И как ги търсят тези хора за военни? С лупа ли? Или както Диоген,който търсел човека по улиците на древна Атина с фенер в ръцете си.?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker