НАТО към Русия: Върнете Крим! Крим е украинска земя

Pan.bg 18 мар 2019 | 19:56 views (730) commentaries(3)
img fakti.bg


НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна – пет години след анексирането на полуострова. По повод петата годишнина от присъединяването на Крим към Руската федерация, НАТО разпространи изявление, в което отново решително осъжда това действие.

Призоваваме Русия да върне контрола над Крим на Украйна, се посочва в изявлението от името на държавите в пакта. Потвърждаваме пълната си подкрепа за независимостта и териториалната цялост на Украйна в международно признатите граници и териториални води. Крим е украинска земя, се допълва в текста.

Съюзниците са дълбоко обезпокоени от нарушенията на човешките права, извършвани от руските де факто власти в Крим срещу украинците, кримските татари и представители на други местни общности. Тези нарушения включват убийства, отвличания, насилие, произволно лишаване от свобода и изтезания, се допълва в документа.

НАТО призовава Русия незабавно да прекрати всички нарушения и злоупотреби в Крим, да освободи украински политически затворници и заложници, и да предостави на международните организации за наблюдение достъп до полуострова. Всякакви опити за оправдаване на незаконната анексия на Крим трябва да бъдат прекратени, включително автоматичното налагане на руско гражданство, принудителното разселване, военната служба във въоръжените сили на Руската федерация и незаконните руски избирателни кампании, посочва алиансът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 18 мар 2019, 23:00
   
  11
   
  1

  А вие върнете Косово на сърбите! Взехте го с война и окупация, нали?

  Какво е "украинска земя"? Украинска земя е "окрайната" на Руската империя.
  По-добре тогава е Украйна да стане пак руска! Ако много искате, може и това да стане!

  "НАТО призовава Русия незабавно да прекрати всички нарушения и злоупотреби в Крим, да освободи украински политически затворници и заложници, и да предостави на международните организации за наблюдение достъп до полуострова."

  Какво е това "нато"? Вие да не сте Господ? Народът на Крим сам може и трябва да решава, какво иска! Вие сте никои!

  Че така и ние можем да притискаме САЩ да си върнат земите на Северна Америка пак на коренното й население! Вие там наистина сте агресори и окупатори, за разлика от Русия, която не е поставила народа на Крим на геноцид. А вие унищожихте коренното население на Северна Америка, а които са останали, са в концлагери т.н. "резервати"!!!

  За това си трайте по-добре! Вие сте "анексаторите" и окупаторите в света, не е Русия!

 2. #2
  4e4o 19 мар 2019, 12:52
   
  5
   
  2

  На 9 януари 1792 година е подписан Яският мирен договор, който окончателно скрепява правата на Русия над Крим.

  Яският мирен договор слага края на руско-турската война от 1787—1791 години. Преговорите се провеждат в град Яси в Молдовското княжество (сега територия на Румъния).От страна на Руската империя присъстват княз Г.А. Потьомкин, а след неговата смърт — княз А.А. Безбородко, от турска страна — великият везир Коджа Юсуф паша.

  Договорът присъединява към Русия цялото Северно Причерноморие, включително Крим, засилва нейните позиции в Кавказ и Балканите.
  Към Русия се присъединяват земите между Южен Буг и Днестър, по които е разположена нова граница.
  На Кавказ се възстановяват границата по река Кубан.
  Турция се отказва от претенциите си към Грузия и се задължава да не предприема каквито и да било враждебни действия срещу грузинските земи.
  Опасявайки се преследвания от страна на властите от Османската империя, Молдовското княжество е напуснато от значителен брой жители, болшинството от които се преселват зад Днестър.

  В Очаковска област са основани градовете Григориопол (1792 г) и Тираспол (1795 г).

  Присъединяването към Русия след Яския мирен договор на териториите между Южен Буг и Днестър многократно ускорява заселването и стопанското усвояване на този регион.

  През 1794 година в земите, получени в резултат на Яския мир, е основан град Одеса.

  НАТО ДА ГО ДУХА!
  АМЕРИКАНЦИТЕ СЪЩО!
  УКРАИНСКИТЕ ХОХЛИ ДА ВЪРНАТ И ОДЕСА НА РУСИЯ, ЗАЩОТО И ТЯ Е РУСКА!

 3. #3
  Ме4о 20 мар 2019, 04:47
   
  2
   
  0

  Нато- мумията се завръща, няма място в 21 век. България също няма място в тази агресивна отживелица. Тези които ни натикаха там без допитване до народа с една единствена цел - лични облаги трябва да бъдат съдени като национални предатели.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker