Quo vadis, Йончева?*

Pan.bg 22 мар 2019 | 22:52 views (757) commentaries(8)
img 24chasa.bg


Кристина Кръстева

Водачката на БСП не иска да е евродепутат. Тя не знае как да е евродепутат. Иска само да клевети България
Дали Елена Йончева знае за какво се кандидатира? Колкото повече я слушам, толкова повече се убеждавам, че не. Че тя самата се възприема не като евродепутат, а като микс от романтични в представите ѝ неща. Като нещо средно между Лаура Кьовеши и Ска Келер, но много повече от това.

Тя е нещо като АКК-то

на Корнелия Нинова.

(АКК е съкращение от имената на новия лидер на ХДС на Ангела Меркел - Анегрет Крамп-Каренбауер, б.а.). С нея Корнелия Нинова стреля, насочва я към цели за поразяване. Доколко обаче тя може да контролира жената, която влезе в политиката преди 2 г., но вече си мери боя само с премиерския.

Елена Йончева досега не е показала, че познава работата на институциите в Европа. Знае ли стъпките, по които се работи европейското законодателство?

И най-важното - Йончева не иска място в Страсбург, за да помага на България, а само и единствено, за да клевети България. Да е трибунал, който от сутрин до вечер повтаря колко е лоша у нас властта. Но кауза ли е да топиш България и не плюеш ли така собствената си физиономия? Срамно и парадоксално да гледаш на престоя си в Страсбург като на начин да топиш България и да свалиш отвън властта. Защото била крадяла.

Какво казваш всъщност? Защото, докато ГЕРБ “краде”, европейските институции се скъсват да хвалят управлението на България. Доказателството - при масовото орязване на бюджета на еврообщността страната ни остава сред изключенията. За нас парите растат. Това израз на подозрения към Бойко Борисов ли е, или на подчертано доверие към него отвън?

Щом като е очевидно второто, значи

ти твърдиш, че

евроинституциите

прикриват престъпления,

което автоматично означава, че престъпни са и те. Тогава ти ставаш обвинител на системата, част от която искаш да бъдеш, което е пълен нонсенс. А и тогава как разчиташ на тези евроинституции - че като отидеш там, ще обърнеш играта в България? Нещо се губи логиката.

Да не стане така, че, след като не успя да се спогоди с Румен Радев, след като разцепи БСП и ПЕС, накрая Йончева вземе, че взриви и Европейския парламент?

*Quo vadis - къде отиваш, от лат.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Хич не зле 23 мар 2019, 08:08
   
  7
   
  3

  Ееее..,ако успее да взриви това вавилонско сборище на на сексуални, расови и религиозни девианти ...хич няма да е зле. ЕНП и ПЕС отдавна са си плюли в устите и имплозорат всичко еврепейско - религия,история,изкуство,морал,бит....

 2. #2
  "ВРАГ НА НАРОДА" 23 мар 2019, 09:50
   
  5
   
  6

  ОТИВА КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАСТИЯТА
  ДА СТАНЕ МИЛИОНЕРКА В БРЮКСЕЛ,
  А НЕ НЕЩО ДА НАПРАВИ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО И НАРОДА!

  АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ СРЕЩУ ВСИЧКИ,
  ДА ИМ Е*А МАМАТА ПРЕДАТЕЛСКА-ПРОДАЖНА!

 3. #3
  KOREKTOR 1 23 мар 2019, 11:55
   
  5
   
  1

  " Кристина Кръстева, журналист, автор на биографията на Бойко Борисов: Написах най-интересната книга за най-интересния политик
  август 2, 2017 Обновена: 02.08.2017, 11:15
  Сподели Туит

  Написах най-интересната книга за най-интересния политик. Така журналистът от вестник „24 часа“ Кристина Кръстева представи пред Flashnews биографичната книгата „Бойко, който винаги се завръща“.

  Четивото ще бъде достъпно още този четвъртък – 3 август в големите книжарници в страната, а официалната премиера е насрочена за месец септември със старта на новия политически сезон.

  Кристина Кръстева е завършила Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Кл. Охридски“. Работи в „24 часа“ от 1998 г., когато е още студентка.

  През 2005 г. специализира разследваща журналистика във водещите американски медии по покана на Държавния департамент на САЩ. Завършва и школата по актьорско майсторство на НАТФИЗ. В свободното си време се изявява и като актриса. Омъжена е, има 7-годишен син Симеон.
  – Защо написа тази книга, какво те накара?
  – Защото Бойко Борисов е единственият, който кара трети мандат като министър-председател. Скоро ще мине по премиерско дълголетие и Тодор Живков. Той е единственият, печелил 4 поредни парламентарни избори, два от които – докато е на власт, което е по-трудното.

  И не на последно място – защото е човек, който при зов за помощ откликва неизменно.

  – Откъде почерпи информация за книгата и колко от това, което си написала, е истина, и колко е художествена измислица?
  – 100% истина. Не съм написала нито дума, зад която да не стоя. Именно затова книгата е биография, а не роман.

  Знаете ли, предизвикателството да напишеш книга за такъв човек, за когото интернет прелива от информация, е огромно и отговорно. Първо, защото всеки си мисли, че знае всичко за Бойко Борисов, а реално извън публичния му живот, за него не се знае почти нищо. Аз приех това предизвикателство не от някаква суета, че реално ставам първият биограф на този най-успешен български държавник, но и защото с годините събрах невероятно много впечатления и истории, които са неизвестни, неразказани, неподозирани.

  – Защо според теб обществото има нужда да знае тези подробности и факти, за които пишеш?
  – Защото хората обичат да четат за успешните личности. Какви са били, какво са правили, кое ги е зареждало да са на педал денонощие след денонощие, година след година. Защото ще си обяснят доста от действията на Борисов през личните му характеристики, защото се вижда какво е направил и защо го е направил.

  Защото е изключително интересно четиво – смятах грубо, че около 30% от информацията в книгата са така наречените „пикантни“ истории – случки, за които никой не е знаел. Или по-скоро са ги знаели по един или двама души, извън него самия, който не ми съдейства по никакъв начин за написването на тази книга.

  Който се интересува – днес, след година или 100 години, ще ги прочете. Който не – няма. Аз самата, ако бях не на мястото на писателя, а на това на читателя, щях да съм силно заинтригувана от тази книга.

  – Познаваш ли лично Бойко Борисов?
  – Разбира се. Ако не го познавах, нямаше да се самоизпитам с това предизвикателство.

  Друг е въпросът, че когато го уведомих, че започвам да пиша книга за него, той не пожела да се видим нито веднъж. Реално той не знае нито дума от тази биография. Нито седна да говорим, по каквато и да била тема, нито се поинтересува какво ще има в нея. Именно затова рекламираме биографията като нецензурирана. След това, което съм написала, никой не е пипал. „Бойко, който винаги се завръща“ няма и редактор, за което благодаря на издателя Венелина Гочева и на главния редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев. Те ми гласуваха изключителното доверие да не променят една буква от книгата – както я написах, така излиза.

  – Не се ли притесняваш от аналогия от времето на соца, с биографиите, писани за Тодор Живков? Сега теб те наричат биографката на Бойко Борисов.
  – Не се притеснявам. Биографии са писани не само за Тодор Живков, но и за стотици исторически личности по света. А Бойко Борисов вече е в историята – преди малко споменах с кои свои рекорди. Освен това той е отдавна призната фигура в европейската политика.

  – Имаш ли любима история, за която става дума в книгата?
  – Имам около 100 любими от стотиците в тази книга.

  – На базата на информацията, с която разполагаш, как би определила премиера? Какъв човек е Борисов?
  – Добър човек. Зная, че ще скандализирам много хора, но съм убедена в това, което казвам. С всичките си плюсове и минуси, каквито всеки има, без да го идеализирам, с ръка на сърцето си мога да кажа, че Бойко Борисов е добър човек. Което в крайна сметка е най-голямата атестация за всеки, независимо с какво се занимава.

  – Защо за него всичко е лично?
  – Защото има огромно его и иска всички да го харесват. Благодарение на тази неутолима амбиция, колкото и да е дразнеща за всяка конкуренция и опозиция, първо София, а след това и цяла България, получи доста магистрали.

  – Защо да си купя тази книга?
  – Защото е за най-интересния политик. И защото е най-интересната книга."

 4. #4
  социопат 23 мар 2019, 13:57
   
  8
   
  2

  "Защото, докато ГЕРБ “краде”, европейските институции се скъсват да хвалят управлението на България." Госпожо Кристина Кръстева, преди броени дни от Брюксел дойде поредният негативен доклад за беднотията,ниските доходи и корупцията в Бългерията бедна, ограбена и изостанала. Вие,мадам,къде ги видяхте тия хвалби? Сигурно са само във вашата главица.

 5. #5
  юс юс юс юр брейн 23 мар 2019, 15:45
   
  6
   
  1

  Даже и да има хвалби от брюкселани да дойдат да поживеят с 200лв пенсия и после да пишат доклади. На тях силна и конкурираща ги България не им трябва. Всичката им работа е едно голямо лицемерие.

 6. #6
  панчо 24 мар 2019, 06:15
   
  1
   
  3

  кво лапаш елена слончева
  от сере-гей стани-шеффф

 7. #7
  KOREKTOR 1 24 мар 2019, 08:16
   
  4
   
  1

  ЗА #6 панчо

  ПАНЧО ,

  КОПЕЛЕ ПЕДЕРАСКО НЕЩАСТНО ,

  ЕЛЕНА КВО ЛАПА ТЯ СИ ЗНАЕ , АМАТИ ГОВЕДО ГАДНО ГЕРБЕРАСТКО ЯКО СИ МАЛАПАЛ ДО ТОПКИТЕ И СИ ГИ ЗАСМУКАЛ УЙОВЕТЕ БА ТИКВОНИЙ И ЦФЪЦКО ФИЗКУЛТУРНИКА.

  ДА ТИ ЕБА МАМАТА ГЕРБАВА ПРОСТАКО ДЕБИЛЕН.

  ЕЙ ОТ ТАКИВА КРЕТЕНИ КУХОГЛАВИ ПРОСТАЦИ Е НА ТОВА ДЕРДЖЕ БЪЛГАРИЯ.

  ТИ ГО ПЛЮЕШ., ТО ВИКА ДЪЖД ВАЛЯЛ .

 8. #8
  пиер уидман 25 мар 2019, 21:18
   
  0
   
  1

  Отговор на коментар: #7

  чуках майка ти в гъзъ ама не можех да и го подам в устата щото ти го лапаше веднага

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker