"Артекс" разкри истината за имота на Цветанов

Pan.bg 23 мар 2019 | 16:34 views (1230) commentaries(6)
img
pik.bg


"Артекс" разкри истината за имота на Цветан Цветанов. На страницата си във "Фейсбук" фирмата публикува юридическо становище.становище.Ето какво пубикуваха те в социалната мрежа:

Становище на юристи, правна кантора „Пенков, Марков и партньори“

По повод зачестилите публикации в различни медии относно придобиването от г-н Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно фактите по случая:

С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов e заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво).

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания.

След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число
искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството.

адв. Милена Гайдарска

„Пенков, Марков и партньори“
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  istoriqta se powtarq kato fars 23 мар 2019, 17:44
   
  15
   
  1

  Гледайте Евродикоф, там адвокати намериха доста странности в цялата схема от сделки.

  А това становище е толкова юридическо, колкото Цветанов е интелигентен.

 2. #2
  THUNDER 23 мар 2019, 18:02
   
  16
   
  1

  Значи в момента преговарям с тия за целият седми етаж (този над цветанов).

  Предлагам им подобна сделка, да правим размяна, три за едно. мазе, паркомясто в градинката и кучешка колеба. Кучешката колиба е с южно изложение, идеално обзаведена площ (според кучето) и с чудесна локация. Освен това кучешката колиба е по-нова от ония стари апартаменти на Цветанов, къде ги трампи.

  За сега нещо увъртат, разправят ме, че апартамента струвал 1,4 милиона лева. Лъжци, Цецо, Цецка и Веждичката с тая държавна заплата, колкото и да е голяма за 20г не могат да ги съберат тия пари.

  Увъртат гадовете искат, да им дам и верижника на кучето, за апартамента

 3. #3
  Незнайков 23 мар 2019, 22:34
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #2 Давай верижката и взимай, че ако се сетят да поискат доплащане и за асансьора, ще трябва да се разделиш и с кучето ...

 4. #4
  KOREKTOR 1 23 мар 2019, 23:51
   
  0
   
  3

  Отговор на коментар: #3

  ГОВЕДО ТЪПО ,

  ТИ ПОСРА ЛИ СЕ ИЛИ ТАКА СИ ВОНИШ ПОСТОЯННО ?

  МА МНОГО СИ ПРОСТ БЕ ИДИОТ ДЕБИЛЕН.

  ЯВНО ЕКСПЕРТИТЕ НА КОЗЯК 16 ВИ ПОДБИРАТ САМО ОТ ДОМОВЕТЕ ЗА УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИ.

 5. #5
  Разбрах 24 мар 2019, 08:02
   
  4
   
  0

  Разкрих истината как се строят небостъргачи в София - бецален на въшките от ГЕРБ и....строиш.

 6. #6
  Неразбрах 24 мар 2019, 18:50
   
  2
   
  0

  Цветанов няма как да докаже произхода на парите за сделката. Декларирал е към 18000 лева спестени през 2017, значи е взел кредит 82000. Срещу какво? Отделно щом новата барака с личен асансьор е само по груба шпакловка трябват бая пари да я обзаведе, защото всичко е продал с двата апартамента. А е потънал е заеми.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker