Американската агенция по военна логистика връчи сертификат за отличие на БАБХ

Pan.bg 26 мар 2019 | 22:07 views (367) commentaries(1)
img
.dotbg.bgАмериканската агенция по военна логистика връчи сертификат за отличие на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. Това е станало по време на среща между министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и заместник-посланика на САЩ в България Джъстин Фридман, информират от агенцията.

Министър Порожанов е заявил, че България има важно географско положение по отношение на логистичните услуги, допълва БТА. По думите му от няколко години Американската агенция по военна логистика работи отлично със своя основен партньор, логистичният център "Фрешлоджик", част от групата "Белла България". Агенцията осигурява материали, горива, оборудване, медицински средства и хранителни стоки за базите и силите на САЩ и НАТО. "Фрешлоджик" е основен партньор на агенцията като склад под митнически контрол за хранителни стоки. Той е най-големият и модерен логистичен център в България, който съхранява продукти, директен внос от САЩ, които се пренасочват към крайни клиенти в югоизточна Европа и Средиземноморието.

Партньорството носи значителни икономически ползи за страната, като навременно изплащане на значителни частни инвестиции в логистичния център, работни места за 230 души директно работещи в логистиката и косвено за още 3000 души ангажирани в производството на хранителни стоки в България, както и по-големи постъпления от данъци и такси за бюджета.

Заместник-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман е заявил, че успешното сътрудничество между Американската агенция по военна логистика и нейният партньор в страната би било невъзможно без подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите, и в частност на Българската агенция по безопасност на храните. Той е изтъкнал, че благодарение на подкрепата и професионализма на екипа на МЗХГ и БАБХ, обемът на обработените храни само за последните три месеца на 2018 г. е около 11 млн. долара, а за годината надхвърля 30 млн. долара, като всички доставки са извършват своевременно без забавяне.

На събитието са присъствали и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов и изпълнителният директор на БАБХ Дамян Илиев, както и полк. Шанън Джонсън, аташе по отбраната в посолството на САЩ у нас и други.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Птичи грип 27 мар 2019, 02:07
   
  2
   
  0

  И изведнъж лъсна, защо БАБХ лъжеха за заразите и унищожаваха фермите в противоречие с европейското законодателство.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker