България се кандидатира и за седалище на Европейския орган по труда

Pan.bg 18 апр 2019 | 17:01 views (435) commentaries(4)
img
news.bg


Министрите от кабинета "Борисов-3" одобриха издигането на кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда, съобщиха от Министерския съвет. Решението е взето неприсъствено.

Обсъждането на предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на новата структура започна през март 2018 г. в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Органът ще подкрепя държавите-членки на ЕС в сътрудничеството, обмена на информация, съгласуваните и съвместните инспекции, медиацията, сътрудничеството в случай на трансгранични нарушения на функционирането на пазара на труда.

Очаква се новата структура да спомогне за гарантиране на правата на работниците и гражданите на равно третиране и равен достъп до възможности за заетост и социална закрила в трансгранични ситуации.

"С дейността си институцията ще осигури прозрачност за предприятията по отношение на местните трудови стандарти в целия вътрешен пазар", обясняват от МС необходимостта от създаването и на тази институция.

Със създаването на Европейски орган по труда се интегрират съществуващите структури и инструменти на Европейския съюз в областта на трансграничната трудова мобилност и координацията по въпросите на социалната сигурност. Очаква се новата структура да стартира своята дейност до края на 2019 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Злодей 18 апр 2019, 21:26
   
  5
   
  0

  Убиха змея,да де смееш или да плачеш,нямам думи, минимална заплата,с паразитно колело инспекцията по труда, а категориите в десета глуха.Нов ,,турски,,сериал в който участниците ще поздравяват по отделно зирителите.Пълна гавра с работещите .

 2. #2
  дървен прът 19 апр 2019, 07:52
   
  4
   
  0

  Още една хранилка за наш те хора. Пак ще текат народни пари за оня,дето клати дърветата по горите.

 3. #3
  социопат 19 апр 2019, 08:01
   
  4
   
  0

  На Екатерина Захариева климатикът ли й духа вятър в косите? И тя мижи с удоволствие.

 4. #4
  социопат 19 апр 2019, 09:39
   
  3
   
  0

  Мъж попада на остров населен само с жени. Жените веднага го осъждат на смърт. Питали го,кое е последното му желание.
  - Да ме убие най-грозната от вас!
  Още е жив.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker