WSJ: Американски адмирал призна, че не стигат парите за противопоставяне на Китай

Pan.bg 20 апр 2019 | 09:06 views (703) commentaries(0)
img
http://pogled.info/svetoven/WSJ-amerikanski-admiral-prizna-che-ne-stigat-parite-za-protivopostavyane-na-kitai.103729Поглед.инфо/ Ръководителят на Индо-Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ Фил Дейвидсън призова Конгреса да отдели повече средства за отбранителни програми за противодействие на Китай, съобщава The Wall Street Journal. Според адмирала бюджетът на Пентагона за 2020 г. не осигурява достатъчно средства за противодействие на заплахата от страна на Пекин.

Ръководителят на Индо-Тихоокеанското командване на американските въоръжени сили, адмирал Фил Дейвидсън, призова Конгреса на САЩ да отпусне повече средства за отбранителни програми за противодействие на Китай, според The Wall Street Journal.

В писмото си до Конгреса на САЩ, с което се запозна изданието, Дейвидсън се фокусира върху факта, че бюджетът на Пентагона за 2020 г. не осигурява достатъчно средства за противодействие на заплахата от страна на Пекин в Тихоокеанския регион.

Според американския адмирал, групата от войски на въоръжените сили на САЩ в Азия е изправена пред проблема с недостатъчното финансиране. В писмото си Дейвидсън също така подчертава необходимостта от модернизиране на ракетните есминци и отпускане на средства за закупуване на системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, за защита на остров Гуам.

От своя страна, военните експерти, продължава авторът на статията Гордън Люболд, се съгласяват, че обръщението на адмирала заслужава като минимум вниманието на американския конгрес, тъй като напоследък дори Белият дом обръща все повече внимание не на конфликтите в Близкия изток и в Централна Азия, а на „достойните конкуренти“ - Русия и Китай.

Някои военни експерти също смятат, че писмото на ръководителя на Индо-Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ потвърждава, че Съединените щати действително не финансират адекватно програми за противодействие на Китай, отбелязва журналистът от The Wall Street Journal.

Превод: М.Желязкова


Източник: The Wall Street Journal, САЩ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker