САЩ одобриха доставката на изтребители F-16 за България

Pan.bg 04 юни 2019 | 08:44 views (510) commentaries(4)
img
blitz.bg


Доставката на самолети F-16 за България на стойност 1,7 млрд. долара е одобрена от САЩ. Това се съобщава от Агенцията за отбранително сътрудничество в структурата на Пентагона. Продажбата е била одобрена от Държавния департамент, в чиито задължения, наред с други неща, влиза и оценка на политическите рискове от такива сделки. В изявлението на Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността към Департамента на отбраната на САЩ се казва, че доставката на изтребителите ще допринесе за изпълнение на задачите на американската външна политика и национална сигурност, ще подпомогне укрепването на НАТО и ще окаже положително въздействие върху сигурността на ключов партньор на САЩ.България възнамерява да закупи от САЩ 8 самолета F-16 C / D Block 70/72, 10 двигателя за машините и комуникационни системи, както и боеприпаси и друго оборудване. Одобрението на сделката от правителството на САЩ не означава, че тя ще се осъществи. Преговорите се провеждат от българските власти и от производителя на самолетите Lockheed Martin.Превод и редакция: БЛИЦ

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/sashch-odobrikha-dostavkata-na-iztrebiteli-f-16-za-blgariya-tsenata-e_news677549.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Реално 04 юни 2019, 16:46
   
  2
   
  2

  Одобрението на сделката от правителството на САЩ означава преди всичко, че тя ще се осъществи. По максимално изгодния за България начин. Както и за другата страна по сделката, т.е. от американска страна. На принципа "Аз печеля и ти печелиш". Както си трябва.

 2. #2
  юс юс юс юр брейн 04 юни 2019, 19:51
   
  3
   
  2

  Както си трябва, разбира се, те печелят, нашите политици печелят, а българския народ, както винаги, да духа супата и да спонсорира ЮЕСЕЙ. Честито демократи!

 3. #3
  Geocom 04 юни 2019, 20:41
   
  4
   
  2

  Отговор на коментар: #1

  "Аз печеля и ти печелиш" - ти да не си завършил еврейското училище.

  Когато един печели другия губи - това от мен да го знаеш.

 4. #4
  До 2/3 05 юни 2019, 17:57
   
  1
   
  0

  За такива като теб ще го обясним по-семпло, но максимално разбираемо. "Аз печеля и ти печелиш" е, като да разделиш на две магарета слама и напълно да им задоволиш интереса към нея. Сега започна ли да ти се изяснява под руската ушанка? Но най-добре е да го схванеш, като взаимноизгодна сделка, каквато ще има за България по отношение на новите ни изтребители F-16 C / D Block 70/72.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker