Каракачанов за бойната авиация: Има партньори от НАТО, не страдат от натегачески политически комплекси.

Pan.bg 15 юни 2019 | 17:39 views (1390) commentaries(6)
img
blitz.bg


Очевидно е, че има източноевропейски партньори от НАТО, които не страдат от натегачески политически комплекси

Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Ето какво пише в нея:

"В изявление на „Демократична България“, изразена чрез г-н Велизар Шаламанов, се интерпретира темата с трагичния инцидент с вертолет Ми-17 отпреди повече от година и се повтарят познати политически клишета.

Тягостно е точно в деня на почит към починалите да ставаме свидетели на такива неуместни интерпретации, но заради доброто име на загиналите в инцидента пилоти и заради честта на мъжете в униформа, които с достойнство продължават да изпълняват своя воински дълг, съм длъжен да поясня следното:

„Демократична България“ в своята позиция говори за „опасна руска авиотехника“ и за „опасно малък брой на полетните часове“ за тренировъчни полети на летците. Това твърдение е добър пример за подмяна на причината и следствието. Истината е, че именно заради такъв тип дългогогодишно философстване и бездействие авиотехниката бе оставена без поддръжка и бяха драстично ограничени полетните часове. Така че няма как един проблем да се лекува с още повече от същата политическа причина, която е породила този проблем.

Въпросната коалиция смята, че трябва да се обърнем към съюзниците по въпроса за „опасната руска авиотехника“. Очевидно за тази политическа сила е неизвестна безспорната максима, че една техника е опасна най-вече тогава, когато не се поддържа. Полша например има една ескадрила Су-22 от 18 самолета и две ескадрили МиГ-29 с общо 30 самолета. Този факт по никакъв начин не пречи на Полша да разширява военно-техническото си сътрудничество със САЩ, включително с увеличаване на броя на американските вооеннослужеци на полска територия и с преговори за закупуване на изтребители Ф-35. Словакия пък само преди дни обяви предстоящото сключване на нов договор с Русия за обслужване и поддръжка на изтребителите МиГ-29 на страната на стойност 100 млн. евро за следващите поне 4 години.

Очевидно е, че има източноевропейски партньори от НАТО, които не страдат от натегачески политически комплекси.

Времето на бездействието относно поддръжката на авиационната техника в Българската армия вече отмина. Както е известно има заделени средства до края на годината за ремонт на вертолетната авиация, включително и Ми-17. Правителството отдели и средства за възстановяване на
летателната годност на самолетите Су-25 и за запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигане до оперативна готовност за неговото използване.

Може да се добави и увеличението на заплатите в системата на отбраната с по 10% в две поредни години, както и други положителни стъпки.

За мен като министър на отбраната и вицепремиер Българската армия е най-важна и е най-голямата ми грижа, докато за „Демократична България“ на първо място е да приветства гей-парадите и да се грижи за „правата на еднополовите двойки“.

Но самият факт, че улисани в многобройните си акции в подкрепа на гейовете, са намерили време да споменат и Българската армия – това е един наистина положителен факт.

В случай, че в бъдеще решат да покажат почит и към военнослужещите, напомням, че всяка година Денят на храбростта и празник на Българската армия винаги се пада на 6 май, Гергьовден".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Сър Дитко 15 юни 2019, 19:42
   
  10
   
  2

  Каракачанов,в коя армия увеличихте заплатите с 20%,не е в Българската.
  Я кажи и за АПЗтата и за Боцев,ВърховнотоАПЗ на Републиката.
  Напред! На нож! се изроди в ПО пет на нощ
  Пет Капитани напускат на денонощие,отвратени от вашите АПЗта

 2. #2
  THUNDER 15 юни 2019, 19:53
   
  6
   
  0

  „Демократична България“ на първо място е да приветства гей-парадите и да се грижи за „правата на еднополовите двойки“.

  Но самият факт, че улисани в многобройните си акции в подкрепа на гейовете, са намерили време да споменат и Българската армия – това е един наистина положителен факт.

  В случай, че в бъдеще решат да покажат почит и към военнослужещите, напомням, че всяка година Денят на храбростта и празник на Българската армия винаги се пада на 6 май, Гергьовден".


  * Не става Краси, педерастиите казаха, че парада на 6-ти май, ги отвращава, било мачизъм и хетеро суксуално парадиране. Те били пацифисти и шибаните български военни им се навират в лицето, като им ограничават гей правата.  Гледате към 3:55 мин, педалите за Военният парад.

 3. #3
  THUNDER 15 юни 2019, 22:13
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  Или не си чел статията или си голям глупак ?

  Я, пак я прочети !

  Педалите са ти есенцията, която придава пикантност на темата. С която министъра се опитва да уязви своите критици. И коментара му засяга основен проблем на политическото ръководство на армията, който е проблем от 25-30г поне. А и на цялата държава между другото.

  Обаче трябва четене за да ги схванеш тия работи, от тази статия няма да стане..

  Не случайно написах онзи коментар под снимките на Су 25.

  http://www.pan.bg/view_article-1-481429-tubes-shabla-2019-chast-7-su-25-rabotnoto-konche-na-vvs-na-letisht.html

  Ненчев се изтупани в ефир и заяви, че трябва да се нареже цялата авиация. В коментара който явно не си чел се споменава Ми-17, но се говореше и за МИ-24. От Тия демократи за България стигат още по-далеч искат рязането на всички танкове.

  В задачата не се пита какво ще правим като нарежем всичко от къде пари да се купи нова техника. Всъщност нова техника в плана няма, има само рязане, така е от 20 години.

  Целият скандал се върти около идеята за ремонт и модернизация на Су 25 и идеята Т72 да бъде ремонтиран и модернизиран в България. Даже ремонта се обвързваше с новият проект за бойни машини, защото от там ще дойде трансфер на технологии, които може и да се внедрят в модернизацията на танковете.

  Но не , това не български танк, на него не служат български войници, това е руски провокатор да се реже, всичко да се реже.

  И ще стигна още по-далеч. Атлантиците говорят, че след като нарежем всичко трябва да поканим американците с техните танкове да ни пазят, Пасито даже искаше атомни бомби тука да разполага. Естествено ще им плащаме за това, подобно на Полша.

  И тук министъра деликатно ти казва, че някой държави не се притесняват да използват руска техника и това не ги прави по-малко европейци или прочие.

  Част от техниката може да бъде модернизирана и това да не струва милиарди на държавата.

  Другият вариант е още десетки милиарди за нови танкове, бгр-и , хеликоптери в американски фирми или директно наемане на американска войска, каквото искат от Атлантическият Съвет.

 4. #4
  дамм 16 юни 2019, 08:26
   
  2
   
  0

  На всички е ясно че с тези самолети няма да повишим никакви способности на БА това са пари хвърлени на вятъра.

 5. #5
  наистина 16 юни 2019, 10:37
   
  0
   
  1

 6. #6
  "ВИНОВЕН" ВВСар 16 юни 2019, 11:45
   
  4
   
  0

  АГЕНТ ИВАН ДОБРЕ Е ОТГОВОРИЛ НА нато-ДЖ€НД€РА$ТИТ€, ПРОПАГАНДИРАЩИ
  великите "съюзници" $ащ!

  ТО ПАРИ НЯМА "държавата",ЗА ДА ОСИГУРИ НА "армията"КЕРОСИН, НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ ,
  А РЕВЪТ ПРЕДАТЕЛИТЕ ЗА СКЪПИ СКАПАНИ
  u$a KeneF-16!

  НАРОДЕН СЪД!


  ВЪПРОСЪТ ЗА АПЗетата НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНЕ!

  КОЛКОТО ПО-КЪСНО,ЩЕ СТАНЕ ПО -СТРАШНО!

  ВЛАСТТА СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ!

  ОСТАВКА ЗА разбойкУ-ТИКВАТА!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker