Тази нощ започва мащабно военно учение край Пловдив

Pan.bg 17 юни 2019 | 01:24 views (737) commentaries(0)
img
blitz.bg

Военни самолети ще изпълнят небесната шир в Пловдивско. Тази нощ ще се проведе международно въздушно учение по линия на НАТО "Swift Response 19" част от - "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019", информира trafficnews.bg Учението ще се проведе в района на с. Чешнегирово, община Садово в часовия пояс от 24:00 до 3:00 часа сутринта на 16 срещу 17 юни.


В него ще участват 500 военнослужещи и множество летателни апарати. Въздушно-десантната операция ще се проведе в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха. От Областната администрация в Пловдив подчертаха, че е важно хората да са уведомени да случващото се в нощното небе, за да се избегне напрежение и стрес. В началото на годината за провеждане на учението "Swift Response 19" беше избран района на летище "Чешнегирово".

Решението бе взето след проведени конференции с участието на представители от дирекция "Операции и подготовка", Съвместното командване на силите, командването на Сухопътни войски, командването на Военновъздушните сили, 68 бригада "Специални сили" и офиса за отбранително сътрудничество към посолството на САЩ. На летище "Чешнегирово" ще се осъществи тактически въздушен десант на договорена зона за десантиране.


За целта то беше разчистено изоснови от буйната растителност, която го бе завладяла, след като дейността на него бе прекратена. Площадката бе дадена и за сертифициране от 82-ра въздушно преносима дивизия - САЩ. Припомняме, че в многонационалното учение "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019" се планира да вземат участие военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, САЩ, Албания, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Македония и Украйна, общо до 8 000 души, до 1 200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 100 военни въздухоплавателни средства.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/tazi-noshch-zapochva-mashchabno-voenno-uchenie-kray-plovdiv_news679845.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker