УРА! ПРЕКРАТИХМЕ ПРАКТИКАТА ВОЕННИТЕ ДА СИ ВЗИМАТ САМО ЗАПЛАТАТА, А САМОЛЕТЪТ ИЛИ ТАНКЪТ ДА СА НЕИЗПРАВНИ!

Pan.bg 17 юни 2019 | 08:38 views (6198) commentaries(1)
img
Из интервю на депутата Владимир Тошев за в.БА

– Ако приемем по-скъп проект за придобиването на самолет, застрашаваме ли увеличението на доходите на военнослужещите догодина?


– Категорично подчертавам и припомням, че средствата за модернизационните проекти нямат общо с военния бюджет, те са целеви средства на държавния. И откровено поздравявам Министерството на отбраната, и политическото, и професионалното ръководство, затова, че през тази година те постигнаха за първи път нещо, което мнозина министри са искали преди това правителство, но не са успявали. Говоря за златното сечение във военния бюджет от 20:20:60 – капиталови разходи, поддръжка и ремонт; учения и подготовка; за личен състав. Нека да си спомним, когато парите за личен състав надвишаваха 90%… Когато редникът си вземаше заплатата, а танкът не участваше в учение, защото не вървеше… Докато сега, за поредна година в бъдещия военен бюджет, с устойчивата тригодишна рамка, гарантирано на година военнослужещите ще получат средно отново 10-процентово увеличение. Приемам диференциацията, защото който яде от канчето таратор с пясък или боб със сняг, не бива да взема същото увеличение като този, който носи папки. Не съм против работата в кабинет, ял съм и от онзи таратор, и съм работил на бюро, но като оперативен офицер…
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  агнешки котлети с доматен сос 17 юни 2019, 09:25
   
  8
   
  0

  който яде от канчето таратор с пясък или боб със сняг, не бива да взема същото увеличение като този, който носи папки.ТАКА Е,ТОЗИ КОЙТО НОСИ ПАПКИ СИ ПАПКА ПАЧКИТЕ,А И ТАРАТОР МОТОР НЕ КАРА. ПЪК И СЪС СНЯГ И ПЯСЪК ДА Е,СЪЩАТА РАБОТА.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker