Доклад на ООН предрече страшен сценарий: В България ще живеят малко над 2.10 млн. души

Pan.bg 20 юни 2019 | 14:28 views (2758) commentaries(2)
img
blitz.bg


Броят на българите повече никога няма да надхвърли отново 7 млн. души, а при най-добрия сценарий в края на XXI век в страната ни ще живеят около 5.5 млн. души. Това сочат данните от прогноза на новия доклад на ООН за тенденциите за брой на населението в различните държави по света.

Експертите посочват и най-лошия възможен сценарий – при него през 2100 г. в България ще живеят малко над 2.10 млн. души. За сравнение, в момента толкова е общото население на двата най-големи града - София и Пловдив.

От Департамента на ООН по икономически и социални въпроси са включили в прогнозата и още един вариант при т.нар. "нулева миграция" – броят на имигриращите в България да е равен на тези, които емигрират извън нея. При евентуално сбъдване на този сценарий, в края на века в страната ще има около 4.2 млн. души. Това обаче като цяло само ще отложи, но няма да спре негативната тенденция за намаляване на населението.

Според доклада населението на планетата ще се увеличи с 2 милиарда души през следващите 30 години и ще достигне 9,7 милиарда през 2050 година. До 2100 година населението на Земята може да достигне пик от 11 милиарда души, посочва ООН.

Според прогнозите 50 процента от общия прираст на населението през следващите три десетилетия ще дойде от девет страни - Индия, Нигерия, Пакистан, Демократична република Конго, Етиопия, Танзания, Индонезия, Египет и САЩ.

Само след 8 години пък - през 2027 година, се очаква Индия да изпревари Китай и да заеме първото място в света по брой на населението.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  чух 20 юни 2019, 16:18
   
  9
   
  0

  Политиците да го осъзнаят.....или и те ще си отидат заедно с народа...

 2. #2
  Geocom 21 юни 2019, 13:45
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #1

  Те не се притесняват защото техните избиратели (циганите) стават процентно все повече.

  Истината е че новите ни управляващи с одобрението на господарите им отвъд океана ще успеят да унищожат България за около 50 години - турците за 500 не успяха но тия ще успеят.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker