Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев: С кампанията „Бъди войник“ искаме да покажем, че военната професия е престижна и сигурна

Pan.bg 24 юни 2019 | 15:48 views (1105) commentaries(6)
img
/armymedia.bgСъкращават се някои срокове за назначаването на кандидати на военна служба, които успешно са издържали конкурсите за войнишки длъжности. Осъвременени са и част от медицинските изисквания, но в никакъв случай не сме снижавали критериите. Това каза началникът на отбраната генерал Андрей Боцев пред журналисти в Смолян по време на кампанията „Бъди войник“ за представяне на военната професия днес, 20 юни. Намалени са сроковете за подаване и обработка на документите във военните окръжия и по-бързото им предоставяне във военните формирования за организиране на конкурсите, разясни той.

По думите му, първата половина на годината е показала, че кампанията „Бъди войник“ е много добра и е стъпка в правилната посока за преодоляване на некомплекта във Въоръжените сили. Предстои анализ на свободните места и ще бъдат обявени още конкурси във видовете Въоръжени сили от есента, допълни генерал Боцев.

„С тази кампания искаме да покажем, че военната професия е престижна и сигурна като работно място и доходи“, подчерта началникът на отбраната. Той допълни, че това е високорискова професия, затова на всички учения, занятия и подготовки се следи стриктно за спазването на мерките за безопасност.

Доброто образование е голямо предимство за военната професия, предвид модернизационните проекти, вследствие на които се очаква нова съвременна техника в Българската армия. Не на последно място са и физическите възможности на кандидатите за войници, посочи още генерал Андрей Боцев.

Пред журналисти и смолянската общественост той даде висока оценка на 101-ви алпийски полк, на дейността му в помощ на населението. „Трябва да се гордеете с вашия полк. Всяка година през зимата пътищата в Родопите са проходими, благодарение на тях“, припомни началникът на отбраната.

„Доволни сме от проведения конкурс за заемане на вакантни войнишки длъжности, но един не е достатъчен. В ход е подготовката на втори и до края на годината със сигурност ще има и трети конкурс.“ Това каза пред журналисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Удовлетворени сме от облекчаването на процедурите, защото досега сме губили хора заради забавянето на назначаването, посочи още командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

В Смолян на представянето на военната професия дойдоха много ученици, включително и от общините в областта. На място директно от хората в униформа те се запознаха с военната професия и имаха възможност да разговарят с военнослужещите
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
за спецификите на показаната техника и въоръжение в Българската армия. От представителите на Военното окръжие в Смолян много млади хора се информираха за текущите възможности за постъпване в редиците на Българската армия. Този начин на представяне на армията събуди и много приятни спомени сред жители и гости на Смолян. Със свои изпълнения за тях в центъра на града се включи Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, а жест към смолянската общественост за традиционно добрите връзки с жителите на Родопите беше концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

Източник: https://www.mod.bg/

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев: С кампанията „Бъди войник“ искаме да покажем, че военната професия е престижна и сигурна

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Бай Хой 25 юни 2019, 11:04
   
  5
   
  0

  Боцев, ти луд ли си? Тези деца, където ги агитирате за наемници, после къде ще ги изпратите, срещу Русия ли?! Замисли се малко Боцев, ти били вдигнал ръка срещу Русия, защото аз -НИКОГА!!!!!!!!! Хайде сега разпускай кочината, нека мафията се охранява сега.

 2. #2
  Сър Дитко 25 юни 2019, 13:03
   
  8
   
  0

  Привлекателно е единствено да си АПЗ.особено Върховното АПЗ на Републиката с единствена функция ръсещо умни мисли.

 3. #3
  СумиС 25 юни 2019, 18:29
   
  11
   
  0

  Разбира се, че е пристижна военната професия - АВАНС, ПЕНСИЯ, ЗАПЛАТА и тихичко колкото може да е за по- дълго време.

 4. #4
  СТИГА ПЕДЕрадевщини! 25 юни 2019, 19:54
   
  7
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  ГЕЙрал БОЦЕВ Е НАЙ-СТАРШИТО АПЗ В"'армийката",

  А ВЪРХОВНОТО АПЗ НА
  РБ(РЕПУБЛИКА БАНАНОВА) Е ФАТМАКЪТ
  румИн ПЕДЕрадев -ТОТАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ!

  СРАМ И ПОЗОР, ЧЕ "мъжлето" на ДесЪ-ПрУстакесЪ
  УПОРИТО МЪЛЧИ ТРЕТА ГОДИНА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯТА И РАЗПАДА В "армийката"!

  АЗ КАТО ВИ КАЗВАХ,ЧЕ Е П*ТКА -человек и
  нато-КОМСОМОЛЕЦ.....!

 5. #5
  СумиС 26 юни 2019, 21:52
   
  2
   
  0

  Искаш да покажеш, че военната професия е престижна!!!!!!!!!!!! ДА! Затова не мърдаш от поста си! АВАНС, ПЕНСИЯ, ЗАПЛАТА!!!!!! ЕВАЛА БАЦЕ БОЦИ ГОЛЯМ ПРЕСТИЖЖЖ Е.

 6. #6
  Данъкоплатец 28 юни 2019, 15:15
   
  0
   
  0

  Хрантутиме АПЗ та толкова време вече, а те си дебелеят, наглеят и не им пука.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker