МЪЛНИЯ: Военното министерство преведе цялата сума за изтребителите Ф-16

Pan.bg 12 авг 2019 | 16:46 views (727) commentaries(2)
img
pik.bg


Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1.2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Преводът е нареден на 8 август от Министерството на отбраната до Агенцията за подпомагане в областта на сигурността (Defence Security Cooperation Agency - DSCA) по сметка на Република България. С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили. С потвърждението от Агенцията за получените по сметката на Република България 1,2 милиарда долара за американската страна договорите също са в сила и започва тяхното практическо изпълнение.

На 26 юли 2019 г. 44-ото Народно събрание ратифицира договорите (LOAs) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support), международен договор (LOA) BU-D-AAA „Боеприпаси в подкрепа на F-16“ (Мunitions in support of the F-16), международен договор (LOA) BU-P-AAD „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги” (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services) и международен договор (LOA) BU-P-LAR „Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и свързана с нея поддръжка и оборудване“(Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment). Те бяха подписани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 11 юли (на основание решение на Министерския съвет от 10 юли 2019 г.).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 12 авг 2019, 17:29
   
  17
   
  3

  Aми по-неизгодна сделка, като купувач, едва ли има? Дайте им огромната сума днес, пък те до 2024 г. може и да ги няма на карта като страна!
  Тези не знам "народно събрание" ли са, какви ли са? Но, така не се търгува!
  Особено и военна техника. За нея цели 5 г. са доста и технологиите, кой знае, къде ще са тогава? А ние още днес даваме парите а лихвите през това време? Отиват пак за продавача?
  Е, кой прави такива неизгодни за нас сделки?
  И какво ще получим от САЩ? Потупване по рамото?
  Взели парите днес а ще получим самолетите след цели 5 години!!!
  Тъпо, тъпо и абсолютно губещо за България!
  И какво искате да покажете с това? Че имаме парите ли? Идиотщина!!!
  Аз щях да купя толкова СУ-35С и да са ми останали половината от парите даже..
  Много ме интересува някакво си НАТО!
  Питайте Ердоган, колко го интересува то и какво от това?
  Взеха си турците най доброто ПВО/ПРО на нормална цена. А "нашите" Ф-ки са лесна жертва за С-400...Предателска сделка сте направили....

 2. #2
  САМО НАПРЕД 13 авг 2019, 07:14
   
  9
   
  1

  А МАК€ДОН$КАТА НАД€НИЦА
  ( КОМИСИОННАТА ) КОГА "войводо"....!?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker