Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/BOTEV.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Врачанският гарнизон чества за последно Ботев

Pan.bg 02 юни 2012 | 08:57 views (1998) commentaries(2)
image" alt="img" /> Спирдон Спирдонов
www.otbrana.com

Подполковник Веселин Стойков – командир на Врачанското поделение, и неговите подчинени за последно участваха в тържествената проверка (заря), посветена на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. От 1 юли, съгласно Бялата книга за отбраната и Въоръжените сили и Плана за развитие на Въоръжените сили, приет от правителството на Бойко Борисов, във Враца няма да има военно поделение. За зарята догодина ще идва войска от други градове.

Ротите бяха поздравени от президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев. Там бяха още заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Пета Шипченска бригада, чието закриване е след месец, бригаден генерал Валентин Буров, доскорошният президент и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Георги Първанов, министри, депутати, духовници и лидери на политически партии.

За първи път в историята на Ботевите чествания, площадът, който носи името на Христо Ботев, бе украсен с 15-метров венец от хартиени цветя, изработен от врачански ученици.

Днешният ден на почит започна сутринта с възпоменателна панихида за Христо Ботев и четниците му, отслужена от врачанския митрополит Калиник в църквата "Свето Възнесение".

Оттам литийно шествие се отправи към централния площад на града, където бе извършен водосвет молебен за децата на Враца.

На лобното място на Христо Ботев в местността "Йолковица" във Врачанския балкан имаше поклонение по обед.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  запасняк 02 юни 2012, 11:13
   
  0
   
  0

  Надяваме се след като Аню Ньойски напусне МО, следващият министър да възстанови не само гарнизон Враца, а и някои периферни гарнизони. Не става въпрос за голяма численост, а за присъствие. Става въпрос за стратегическо мислене с каквото Ньойски и компания не разполагат!

 2. #2
  р-к Кольо 02 юни 2012, 16:24
   
  0
   
  0

  Аньо, плашок такъв, къде се скри вчера на честването? Не можеш да гледаш воините от Враца в очите нали? Изпращаш Августина там, т.е. се криеш зад жена или под нейната пола. Много мъжко от твоя страна. Aма само това да ти беше.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker