ВИДЕО ОТ НОВА ТВ: 65 години българска гражданска авиация

Pan.bg 01 юли 2012 | 11:05 views (2946) commentaries(0)
img В събота (30 юни) в предаването "Темата на Нова", по Нова ТВ бе излъчен прекрасният филм - 65 години
българска гражданска авиация. В него ще видите пилоти-ветерани, ретро кадри от първия български полет София-Бургас и от създаването на ТАБСО и още, и още.
Приятно гледане! Заслужава си!

http://play.novatv.bg/play/276178/

На 29 юни "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД посрещна на летище Бургас група ветерани от гражданската авиация, които пристигнаха в чест на 65-годишнината от създаването на Българската гражданска авиация и 85 години от създаването на Летище Бургас.

На 29 юни преди 65 години е осъществен първият пътнически полет в България, София - Бургас, който поставя и началото на Българската гражданска авиация.
Специално за събитието на най-слънчевото летище бе организирана празнична програма, по време, на която директорът на летище Бургас, Георги Чипилски запозна гостите със съвременните постижения на аеропорта, като по време на организираната разходка в аеропорта показа: разширението на перона с четири допълнителни стоянки, новопостроената каргосграда, строителната площадка на новия пътнически терминал и новата сграда на администрацията. Гостите се запознаха на място и с процеса на строителството на новия пътнически терминал на летище Бургас, който предстои да бъде открит през лятото на 2013г.

Ветераните имаха възможност да разгледат уникални фотоси, част от историята на летище Бургас, които представят важни моменти от миналото на българската гражданска авиация.

Летище Бургас е летището с най-дълга история в България. Първата копка на най-слънчевото летище на Балканите е направена на 27-ми юни 1927г. от френската компания "СИДНА", днес позната под името Air France. През 1941г. летище Бургас е преотстъпено на България, а през 70-те години на миналия век вече работи и се развива като международно летище.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker