Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/89/265989/145b80c3e017f285e59c1e14ae0b50af_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Русия се интересува от българския пазар

Pan.bg 21 окт 2017 | 16:55 views (604) commentaries(1)
img fakti.bg


Руските компании се интересуват от българския пазар и искат да направят съвместни предприятия. Това заяви вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация Владимир Падалко.

Той участва в Българо-руския инвестиционен форум, който е организиран от Българската търговско – промишлена палата (БТПП).

Над 100 представители на българския бизнес участваха в Българо - руския инвестиционен форум, който се провежда в сградата на Българската търговско - промишлена палата в София, съобщиха от БТПП.

На откриването бяха заместник - министърът на икономиката Александър Манолев, посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо - руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Нашите съвместни отношения са в подем, отбеляза Падалко. През миналата година в България почиваха над 500 000 руснаци, които похарчиха тук над $128 млн.. Радваме се на тази активност, защото към 3.5 млрд.евро са инвестирани в България от руски компании, начело, разбира се е „Лукойл”, а на второ място е „Газпром”, припомни Падалко. Сега работим с руските региони, а бъдещето на пазара ще зависи от това какъв достъп на потребителите осигуряваме до качествени стоки.

През първото полугодие на 2017 г. износът ни за Русия бележи увеличение от близо 10% като възлиза на 324,5 млн. щ. д. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

За същия период двустранният ни стокообмен с Русия се е увеличил с 35,4%, и възлиза на 1,8 млрд. щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„Въпреки позитивните данни за нарастването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 г., той не съответства на потенциала на двете държави“, каза Александър Манолев, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката. По думите му затова подобни събития са много важни като част от мерките за заздравяване на икономическите връзки и създаване на директни контакти между бизнеса от двете държави. Той отбеляза, че е много важна е и дейността на двете търговско промишлени палати в този процес.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Oooo 21 окт 2017, 22:44
   
  0
   
  0

  и ние се интересуваме от руския. Ама нещо не се получава. Там едни китайци обикалят... Изместиха много наши стоки.
  А с руски бизнесмени е малко рисковано да се търгува. Превод има стока няма. Иди го дири... С големите компании не е така.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker