Съдът отказа да признае едно полов брак между жени

Pan.bg 12 яну 2018 | 13:51 views (606) commentaries(3)
img
frognews.bg


Административният съд в София отхвърли жалбата на млада жена с инициали Д.К. срещу отказа на Столичната община да признае брака й с жена, сключен във Великобритания. Това става известно от решение на съдия Снежанка Кьосева от 8 януари, съобщава ”Дневник”.

Бракът между Д. К. и Лилия Бабулкова е сключен на 15 ноември 2016 година. Няколко месеца по-късно тя подава искане в Столична община, район "Люлин", в което иска бракът й да бъде отразен в личния й регистрационен картон и да отразява актуалното й семейно положение, а именно "женен".

Институцията отказва, мотивирайки се с еднаквия пол на Д.К. и съпругата й. Мотивите на съда са, че за да бъде вписан бракът, трябва да е сключен съобразно българското законодателство - т.е. между мъж и жена. Освен това съдът приема, че признаването на брака между двете българки противоречи на обществения ред у нас.

С решението жалбоподателката е осъдена също да заплати сумата от 100 лева на Столична община за възнаграждение на юристконсулта на община "Люлин".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Пенито Михайлова 12 яну 2018, 14:25
   
  4
   
  0

  Сто лева. Искам да попитам. След като Бабулкова е "женен" за млада жена с инициали Д.К.,тя ли е той-мъжът в семейството? Бълбук-бълбук,отивам да се изпикая,че ми звънна простатататататаааааааа.

 2. #2
  д-р Менгеле 12 яну 2018, 15:46
   
  7
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  Мъж, жена, сенейство. Захариева каза, че това са стереотипи, се лоши работи, дискриминация.
  Като гласуват Истамбулската конвенция всичко ще е социален пол. Няма мъж, няма жена, няма дете.


 3. #3
  Borei 13 яну 2018, 14:43
   
  0
   
  0

  Абе целта е да ни направят едно "нищо"!

  Няма полове, няма култура, няма семейства, няма армия, няма пари за заплати и за оръжие, няма държава, няма човещина, няма достъпно лечение на всички, няма деца, няма образование... няма пари за парно....

  Ееее, тогава какво има в тази проклета СИСТЕМА, наречена ДЕМОКРАЦИЯ?????? Има престрелване на разни бизнесмени на улицата... Мрат като мухи... Има чалми, които трябва да храним и интегрираме... Има цигани, които не работят нищо и само паразитират и се размножават... Да си я заврат тази система отзад...

  Даже и социализма беше многократно по-демократичен от този ужас!!!! Тогава педерасите бяха бити от "нормалните", НО пък имаше всичките по-горе изброени неща! Е, сега има права на тези ненормалните и циганите, НО няма нищо друго!!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker