Задача №1 за генпрокурора на Русия Чайка – борба с протестите. А у нас?

Pan.bg 14 яну 2018 | 11:47 views (429) commentaries(2)
img
frognews.bg


Борбата с народните протести е задача №1 за прокуратурата през 2018 г. Това заяви генералният прокурор на Русия Юрий Чайка. Той изнесе цял доклад на тържествено събрание по случай 296-та годишнина от създаването на държавно обвинение в страната.

Като втора задача той посочи осигуряването на президентските избори – да не бъдат допуснати кандидати, които не съответстват на закона.

В своето изказване Чайка споменава за подписания договор с българсакта прокуратура за съвместни действия в борбата с корупцията. (Сигурно това е имал предвид Жан-Клод Юнкер, който обяви в София, че има големи резултати в борбата с корупцията в България…)

Чайка подчертава също, че голям успех на руската прокуратура е обявяването на 10 големи чуждестранни неправителствени организации за опасни за националната сигурност на Русия. Тяхната дейност в страната е забранена.

Според източници на Фрог нюз в Москва списък с всички мерки, които ще предприеме руската прокуратура срещу протестни действия и вълнения ще бъдат изпратени до партньорите от други страни. В списъка влизат главният прокурор на България Сотир Цацаров, както и парламентарната група за приятелство „България – Русия“.

Целта на новите мерки е да не се допусне социално напрежение чрез протести. Също да се предотвратят нарушения, застрашаващи стабилността и сигурността в държавата.

Намеса на прокуратурата е имало и досега, но през 2018 г. действията трябва да се засилят. Чайка дал пример в своя доклад с протеста срещу корупцията, организиран от Алексей Навални на 12 юни 2017 г. Допуснахме и митинг срещу корупцията в края на декември, организиран от Иля Яшин. И в двата митинга имаше незаконни действия и трябваше да действаме много по-решително. Това ще стане през 2018 г., обещава Юрий Чайка.

В договора, който подписаха в София Цацаров и Чайка е записано, че наши обвинители ще се обучават в Русия на специалирани курсове. Предполага се, че една от основните теми ще е как да се справят с протестите, най-вече с тези срещу корупцията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  CM.KOSTOV 14 яну 2018, 15:13
   
  1
   
  4

  Тези трите болшевишки утайки от тифозни екскременти защо още не са с изкълвани очи от гарвани, чакащи смъртта си, заровени живи до шията. Вместо да са обект на цигански канибализъм, тези комуноиди ръководят държавата. Този педофил Чайка с дефектен болшевишки организъм веднага трябва да бъде ликвидиран, а органите му да се продадат на черния пазар. С парите от продажбата да се финансира ликвидирането на други болшевишки уроди.

 2. #2
  Чайник 14 яну 2018, 15:20
   
  4
   
  2

  Ти пак ли си тук бе боклук Ло АС Тов,вън бе мършо продажна.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker