Плевнелиев: България допринася за сигурността на ЕС и НАТО

Pan.bg 21 фев 2018 | 20:37 views (644) commentaries(2)
img
dir.bg


Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев изнесе реч пред Военния комитет на Европейския съюз в Брюксел - най-високият военен орган в рамките на Съвета.
Военният комитет на Европейския съюз ръководи всички военни действия в рамките на ЕС, по-специално планирането и провеждането на военни мисии и операции по линия на общата политика за сигурност и отбрана.

В своето изказване президентът Плевнелиев засегна всички аспекти на предизвикателствата пред региона на Балканите и Европа. Поканата към президента да направи изказване пред военния комитет е голяма чест за България и се провежда в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС.

Росен Плевнелиев посочи амбицията на България да допринесе за европейската сигурност и отбрана в изцяло променената среда за сигурност.
„Страната ни е проевропейска и допринася за сигурността на ЕС и НАТО в един регион на още тлеещи конфликти, които е възможно бързо да ескалират. България играе отговорна роля за засилване на ангажиментите на ЕС и НАТО на Балканите, за ясна перспектива за членство на държавите от Западните Балкани. Това ще бъде едно необходимо и задължително условие за мир в региона“ – подчерта той.
adnow
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  T.Todorov 21 фев 2018, 22:42
   
  2
   
  0

  Само амбиции г-н Плевнелиев и нищо друго. Искам да Ви попитам с какво България ще допринесе за европейската сигурност и отбрана е в частност на Балканите. С оперативно съвместима техника, въоръжение и окомплектовани формирования. Може би с поредната визия, как да се изгради нещо, което да бъде платено от някой друг. Празни приказки г-н Президент...

 2. #2
  Непонасящ Плевнелиев 22 фев 2018, 00:27
   
  4
   
  0

  Освен лайна друго не можеш да забъркаш. А си си отворил устата, а са потекли лайна. Лошото е, че настана време, когато говорещи лайняри "диктуват" събитивта

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker