"Усетих го като избухване на бомба!" Цяла България бе събудена от страховития трус край Асеновград

Pan.bg 22 фев 2018 | 04:36 views (521) commentaries(0)
img
След като публикувахме информацията за земетресението с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер (според Европейският сеизмологичен център), регистрирано на територията на България, близо до Асеновград, читатели на БЛИЦ потвърдиха изнесените първоначално данни. Особено силно е усетен трусът близо до епицентъра, съобщават те. „Силничко ни разлюля и беше доста неприятно”, квалифицират усещането от земетресението хора от района на Пловдив и Асеновград .

В София трусът е бил усетен особено на по високите етажи и според нашите читатели е траял около 5 секунди. Все повече градове се прибавят към списъка на усетилите природното явление - последните са Хасково, Свищов, Кърджали, Разлог, Сандански и др.

В района на земетресението хората са се разбудили и са се изправили на нокти от ужасното преживяване. Повечето от тях не могат да заспят и очакват, че може да има вторични трусове. Читателка на БЛИЦ, която живее в Асеновград разказва преживяванията си и казва, че земетресението е било много силно, изплашила се е и го е усетила като избухване на бомба. Друга наша читателка от Рибарица, което е далеч от епицентъра, сподели разтревожено, че земетресението е поместило леглото й и е имало и тътен. Ето и още коментари непосредствено след труса: "Усетих го в люлин на 7 етаж!Беше кратко, около 5 секунди!"

"В центъра на София, близо до пл."Славейков" не беше кратко, но се усети слабо на 4 етаж". "Трусът беше силен но за кратко и в Сандански". "В Свищов ни събуди. Ужас. В Пловдив и Асеновград е било направо страшно". "В Пловдив се усети като силен взрив и след това яко се разлюля, но за кратко. Страшничко си беше. Природа......." "От Асеновград съм. Силно беше но няма поражения..... Поне при мен".

"В Асеновград се усети доста силно,но за щастие беше за кратко ,някъде около 5-6 секунди" "Пловдив кв.Гагарин 2 етаж - силен приближаващ грохот от югоизток и след това доста полюля". "В Пловдив такова рязко люлеене не е имало никога" Според БНР, епицентърът на земетресението е бил край град Садово, близо до Пловдив. Земният трус се е усетил още в Гърция и Македония. Село Крумово е най-близкото населено място до епицентъра на труса. Според Националния сеизмологичен институт към БАН земетресението е с магнитуд 4,3 по скалата на


Рихтер. Към момента няма информация за щети и пострадали. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/usetikh-go-kato-izbukhvane-na-bomba-tsyala-blgariya-be-sbudena-ot-strakhovitiya-trus-kray-asenovgrad_news581030.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker