Парадокси в Румъния - глухоням глобен за скандиране! Румънец не успя да убеди съда в град Васлуй, че е жив!

Pan.bg 21 мар 2018 | 15:23 views (476) commentaries(0)
img
dir.bg


Румънските медии съобщават за няколко парадокса. Единият е за глухоням, глобен за скандиране на лозунги срещу управляващата Социалдемократическа партия (СДП).
Сред протестиращите срещу управляващата партия по повод нейния извънреден конгрес на 10 март има глухоням жител на Букурещ, за когото представителят на жандармерията е описал в протокол, че е скандирал лозунги против СДП, информира неправителствената организация "Корупцията убива", цитирана от в. "Гъндул".

Глобата на глухонемия е в размер на 2000 леи (838 лв.).

В същото време починал румънец е спечелил дело срещу Пътна полиция, пише в. "Адевърул". Съдиите постановиха, че той има право да шофира, въпреки че пред тях бе смъртният акт на човека, допълва в заглавие изданието.

Съдът в североизточния град Яш пък се е произнесъл в полза на починал мъж в рамките на съдебен процес за анулиране на санкция, с която е била отнета шофьорската му книжка. Въпреки писменото доказателство, че Валериан Василиу не е жив, магистратите постановили той да получи обратно свидетелството си за управление на МПС, както и равностойността на заплатената от него глоба.

Миналата седмица пък румънец не успя да убеди съда в град Васлуй, че е жив. 63-годишният Константин Релиу заминал на работа в Турция през 1992 г. и загубил контакт със семейството си в Румъния. След като не получавала никакви новини от мъжа си, съпругата му успяла да получи смъртен акт на негово име през 2016 г. Турските власти обаче локализирали тази година Релиу с изтекли документи и го депортирали. Когато се върнал в Румъния, той установил, че е обявен за починал и поискал от съда да го признае за жив. Според магистратите обаче периодът за обжалване на смъртния акт е изтекъл, така че нищо не може да се направи, уточниха румънските медии, цитирани от БТА.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker