Европейската младеж е възмутена от призива на Борисов да ражда повече деца

Pan.bg 23 апр 2018 | 21:34 views (935) commentaries(5)
img
Гласове

Форум под егидата на българското европредседателството в София събра критични коментари, след като лидери на европейската младеж се оплакаха от организацията на мероприятието. „Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус", написа Euroactiv и разказва за оценката на участници в конференцията, които останали недоволни от организационни недоразумения, безплатния алкохол и танцьорки в бара на партито след конференцията.
Лидерът на Европейския младежки форум Луис Алварадо се оплака от задължението гостите да платят за самолетните билети, а след края на събитието да им възстановят парите. По думите му това се случвало за първи път.

Младежите не харесали и речите на гостите, поканени от министерството на младежта и спорта, което отговаря и за провеждането на конференцията. Причината е, че били „много политически“.

Луис Алвадаро споделил, че колегите му не одоборили изказването на премиера Бойко Борисов, който призовал младите да раждат повече деца. Младежите били крайно фрустрирани от изказването на българския премиер, който дори дал за пример германски министър - баща на седем деца.

"Лесно му е да го каже, като не е част от първото поколение, което ще живее по-зле от своите родители", казва Алварадо пред Euroactiv, цитиран от „Офнюз“.

Участниците в младежката конференция в София останали разочаровани и от партито след официалното мероприятие. На купона в бара имало безплатен алкохол и полуголи танцьорки.

"Възмутително е, защото на конференцията говорихме за половото равенство", коментира пред „Офнюз“ българският представител на младежката организация Райчо Райчев.

„Ако има момичета на дансинга, е трябвало да има и момчета или въобще да няма такива неща, смята Райчев.
Освен половото неравенство заради танцуващите момичета, проблемът бил, че на следващата сутрин заради безплатния алкохол конференцията била пред провал, тъй като участниците не били "във форма".

Европейският младежки форум се проведе миналата седмица в София. Подобни инициативи събират младежи от цяла Европа по време на всяко председателство. На срещите се обсъжда бъдещето на младите в Европа и тяхното участие в изграждането на устойчивите младежки политики.

Към недоволството на европейските младежи от форума се присъедини и Младежкото обединение на БСП.

"В подкрепа на позицията на Европейски младежки форум, изразяваме своето дълбоко разочарование от проведената между 16 и 19 април 2018 година в София Европейската младежка конференция в рамките на VI-ти цикъл на Структурния диалог в ЕС", заявяват от организацията.

"По


време на конференцията младите хора бяха лишени от възможността да говорят на равни начала с политическия елит на България. Вместо това, те бяха поставени в ролята на зрители на правителствената постановка, която Министерството на младежта и спорта подготви за тях. Национален младежки форум и Европейски младежки форум, които трябваше да вземат активно участие в организацията на събитието, в действителност, бяха изключени от процеса на взимане на решения. Това лиши събитието и всички заинтересовани страни от опит и експертиза в сферата на политиките за младежта. Традиционната конференцията в рамките на всяко председателство на Съвета на ЕС бе запомнена с абсолютното потъпкване на основните принципи на Структурния диалог – овластяването на младите чрез осигуряването на възможност те да бъдат включени в процеса на взимане на решения и да комуникират на равни начала с представителите на властта в страната", се заявява в позицията на МО в БСП.

Младежите социалисти застават срещу действията на правителството и Министерство на младежта и спорта, в частност. "Вярваме, че това поведение на управляващите показва на младите хора в страната и Европа, че правителството ни не желае да ги приеме като равнопоставени в процеса на взимане на решения. Искаме незабавно обяснение и последващи мерки от страна на отговорните за случилото се по време на конференцията", настояват те.

"За нас оформянето и защитаването на младежки политики означава взимане на конкретни мерки за подобряването на условията за живот и развитие на младите в България. През последните месеци ПГ „БСП за България” внесе редица законопроекти, касаещи теми като равния достъп до култура на всички млади хора в страната и по-добрите условия за кредитиране на студенти и докторанти. От страна на управляващото мнозинство и изпълнителната власт, тези законопроекти бяха посрещнати с липса на заинтересованост, абсолютен отказ от конструктивен диалог и отхвърлени без каквито и да е състоятелни аргументи", припомнят от организацията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 23 апр 2018, 21:38
   
  13
   
  1

  "Луис Алвадаро споделил, че колегите му не одоборили изказването на премиера Бойко Борисов, който призовал младите да раждат повече деца."

  Като сте фрустрирани, нека негрите да ви чукат в Европара, идиоти смотани!
  Не виждате ли, че само след 30-ина години чернилките ще са мнозинство в скапаната ви Европа? И тогава ще ви видя колко ще сте "фрустрирани", като чернилките превземат всичко!

 2. #2
  Kuku 23 апр 2018, 22:32
   
  9
   
  2

  Бай Бойко намерил къде да са исфърли,той е искал да ги предразположи да правят деца с безплатния алкохол ама европейчетата да дошле за култура а не на секс и алкохолен туризъм,а бе и от тях има свястни?

 3. #3
  Ще се случи закономерното 23 апр 2018, 22:33
   
  10
   
  1

  Сегашното младо поколение в Западна Европа и особено в северната и социалистическа по същество част,наистина е фрустрирано.Това е егоцентрично,хедонистично и меркантилно поколение.По нищо не се различава от младото поколение при бай Тошо - родителите и в двете половини на Европа създадоха и възпитаха готованци,хедонисти,сметкаджии и оеснафени до безкрайност меркантилисти.Тия са нефелни да създават поколение щом се налага да си нарушат комфорта.Напълно закономерно и справедливо ще е тая консуматорска паплач,която произвежда само екскременти да бъде заличена от по-жизнени етноси.Циганите и арабите ли са виновни,че бялата раса в Европа се изражда и е нефелна да се размножава,а и не ще да похване черен труд?А черния труд все пак някой трябва да го върши - да се работи на полето,на строежите,да се събират боклуците и да се чистят кенефите.Чудно ми е при Хитлер кой е вършил тая работа в Германия,та сега немците се гнусят?

 4. #4
  юс юс юс юр брейн 23 апр 2018, 22:38
   
  6
   
  1

  Евромладежта след запоя не била във форма. Тези, явно, алкохол не са виждали и къде се натискат. Да си вземат по едно сокче.

 5. #5
  Здрава Мисъл 24 апр 2018, 20:03
   
  1
   
  0

  :Младежите били крайно фрустрирани от изказването на българския премиер, който дори дал за пример германски министър - баща на седем деца."

  Този път - браво на Бойко.
  напипал е слабото място на бялата раса, въобще.
  Най-важното производство на един народ е производстъвото на деца - това е най-важното, по което да се правят сметки за благоденствието и бъдещето на една страна. И това няма нищо общо дали живееш бедно или богато -- бедните раждат повече - факт, по цял свят е така. Останалото е оправдание, мързел, невежество и лошо възпитание - да не проумееш, че най-важното в живота, неговия смисъл е да направиш семейство и деца, поне 3 деца, за по-сигурно, имайки в предвид този луд луд свят.
  Още веднъж - хвала на бойко Борисов, че е напипал най-слабото място на белите държави, които след 2-3 поколения ще станат черни или мюсулмански държави, ако не се вземат в ръце и не възпитат младите да правят семейства и деца

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker